Kringloopwinkels in Zaandam en Koog aan de Zaan

Meneer en ik zijn afgelopen weekend Zaandam en Koog aan de Zaan lastig gaan vallen. We zijn naar twee leuke kringloopwinkels geweest al zijn beide een uiterste van stijl.

Eerst gingen wij naar Boeldag in Koog aan de Zaan . Dit is een kringloop snuffelzolder. Het is er muf, alles staat door elkaar en na een uur had ik nog niet eens de helft van alle boeken doorgespit. Als je dol bent op boeken is de de hemel. Er staan nergens prijzen en het is dus maar de vraag wat je betaald. Voor 2 cd’s en iets van 10 boeken betaalde ik uiteindelijk 25 euro. Meneer vond deze niet zo, ik kan er zo nog 2 uur snuffelen.

De andere kringloop was Het Goed in Zaandam. Dit is een kringloop in Noppes stijl met zelfs eigen stijl paarse winkelmandjes. Alles was iets duurder, alles is heel duidelijk, netjes, schoon en geordend. Het is een hele grote overzichtelijke winkel en overal staan de prijzen bij.

De uiteindelijke buit.

boek1

De Nancy Sinatra CD is helemaal goedgekeurd. Lekker om op te hebben staan op de achtergrond.

Na Zonsondergang zijn 3 kortere verhalen. Volgens mij ken ik ze al maar het is lekker weglees materiaal.

De Karin Slaughter boekjes zijn speciale uitgaves. Hele kleine mini verhaaltjes. Ongezien vond ik macaber. Het gaat over de laatste dag in het leven van een vrouw die sterft aan kanker en haar man heeft een proces en gevangenis straf achter de rug. Ze wil graag 1 antwoord voor ze sterft. Onbegrepen gaat over Martin die zo opgaat in zijn misdaadromans lezen dat hij de wereld om zich heen vergeet. Totdat het ineens zijn leven wordt. Beide deden mij niet heel veel dus die gaan weer naar een ander huisje.

boek2

Otje is gewoon leuk en Ronald Dahl boeken moet je eigenlijk gewoon in huis hebben met kinderen. Matilda hadden we al maar de Heksen nog niet. Nu nog de GVR!

The Pooh Storybook is enorm mooi. Het is een engelse oude uitgave maar dit is een cadeau voor een engelse kennis van Meneer.

boek3

Ondanks dat de kabouterboekjes kinderboekjes zijn vind ik ze te leuk om niet toe te voegen aan mijn collectie. Sterker nog ik had er al eentje dus nu kan ik ooit een klein kind inwijden in de wondere wereld van Rien.

Het Barbie boek is een knutsel, kook en thema boek. Perfect voor kleine dames. Het Prinses op de Erwt boek is een boek voor de jongste dame die weer een voortand kwijt is.

Het zeilen kun je leren boek vind ik enorm leuk. Ik kan er zelf ook veel opsteken en de kleine meid is ook geïnteresseerd in zeilen. Zo kunnen wij ons mooi voorbereiden op komend seizoen.

boek4

Deze vier boeken haalde ik uit de muffe kringloop. Ik ben naar allen zeer benieuwd.

Einstein vertel eens gaat over een studente die een kantoor binnenloopt en in gesprek komt met Albert Einstein 50 jaar na zijn dood.

God, Darwin en de Natuur gaat over twee reisschrijvers die nu samen in een auto door het platteland reizen. Beide zijn compleet anders qua type en je volgt hun reis en hun gesprekken in de auto.

Het Meisje en de Filosoof is waargebeurd en volgt de briefwisseling tussen een meisje en een volwassene. Het meisje is aan het begin 11 jaar oud en op het einde 13. De man is een hoogleraar filosofie. Het meisje is al geïnteresseerd in filosofie en krijgt van haar vader voor haar 11de verjaardag een boek over filosofie. De docent filosofie is een vriend van haar vader en zo leren ze elkaar kennen. Na een ontmoeting en een dino van marsepein begint de briefwisseling.

Sappho was een lyrische dichteres uit antiek Griekenland. Ze wordt ook wel de tiende muze genoemd. Ze was de eerste bekende vrouwelijke dichteres en over haar liefdesleven zijn vele mythes ontstaan. Vanuit de christelijke wereld is er ooit een heksenjacht geweest op haar werk en daarom zijn veel kopieën van haar werk verbrand. Van 500 gedichten zijn er nog maar 500 regels over.

boek5

Dit zijn drie boeken waar ik enorm blij mee ben. Zeker het grote Monet boek! De oudste dame heeft er ook in zitten bladeren en haar favoriete schilderij is het bekende tafereeltje van de waterlelies. Renoir en Monet hebben natuurlijk een bepaalde stijl waar ik van houd dus ook dit boek staat vol met pracht en praal.

Charles Adams was een amerikaanse cartoonist die ook “The Adams Family” creëerde. Hij staat bekend om zijn wat macabere humor.

Ik ben blij met deze aanwinsten als er vragen zijn over bepaalde boeken of behoefte aan een review laat het mij dan maar weten.

Reacties zijn gesloten.