Rommel lades

Ik heb misschien minder last van rommel dan een ander persoon. Ik ben een chaoot in hart en nieren. Dit zul je altijd terug zien in iemands huis.

Ik houd heus wel van een opgeruimd huis MAAR er wordt heel duidelijk hier geleefd.

Ik heb hebbedingetjes, open boekenkasten, er ligt speelgoed en bijna elke dag vindt je wel ergens lego of een kleurpotlood op de grond en knuffels op de bank. Het is goed.

Wij leven hier. Ik heb kinderen, er wordt gespeeld, ruzie gemaakt, gelachen, gesnoept, gebouwd, geknutseld, gekleurd. All the things.

Mijn gemiddelde bank inventaris is een voorbeeld. Ik heb wel 4 knuffel dekens op de bank en 7 kussentjes, een boek of 2 a 3, een laptop en oplader, een tas ergens in de hoek en uiteindelijk een afstandsbediening ergens tussen al het gebeuren verstopt.

You get the general idea.

In ieder geval niet netjes een bank met braaf 2 kussens en netjes een afstandsbediening in een houder. Nope, not me.

Ik kan dan ook niet goed samenleven met iemand die alles super netjes wil, heel strak, super schoon….nee. Ik word daar niet gelukkig van. Ik houd van een gezellig leefbaar nest. Boeken, plantjes, kunst, niet alles matchy matchy.

Wij kunnen samenleven als je tegen rommel lades kunt.

Dit leg ik uit.

Ik heb 1 regel. Het liefste wil ik elke avond mijn huiskamer zo netjes mogelijk. Ik ben een chaoot. Wil ik tot rust komen heb ik wel even een poosje nodig in een omgeving waar niet overal troep ligt. Mijn huiskamer op een bepaalde manier hebben, dat werkt. Geeft rust.

De keuken, badkamer of gang….can’t fucking care. Die was loopt niet weg hoor. Gewoon even oppassen dat je niet struikelt over schoenen in de gang. Morgen weer een dag.

Dus elke avond ruim ik braaf nadat de kinderen in bed liggen mijn huiskamer op voordat ik neer plof. Verder op woensdag en vrijdagmiddag doe ik de rest van het huis. Dan maak ik er specifiek even tijd voor.

Op die avonden als ik mijn huis opruim en ik kom eens papieren of troep tegen die ik nu niet wil uitzoeken, die nu niet belangrijk zijn of whatever, ik wil er niet mee omgaan….dan beland dit in een lade.

Je hebt kans dat ik dit item een jaar lang vergeet maar ey, c’est ca. Is het zoek dan is de eerste stop ” het ladekastje” Kan een lade niet goed dicht is het tijd om hem uit te zoeken. Dan ben je zo een vuilniszak vol rijker. Dit werkt ook zo met mijn gangkast voor grotere items.

Dus kun jij tegen dit soort lades dan kunnen wij elkaar de hand schudden. Dan snap jij mijn geest. 

Het gebeurd vaker dan eens dat mensen die bij mij komen hangen nog even helpen met stofzuigen, een afwasje wegwerken of de was opvouwen. Gewoon omdat ik dan ook net even wat lekkerder op mijn derrière zit, dan is het alvast gedaan.  Alles met muziek en wijntje erbij.

Kun je niet tegen dit soort lades dan heb ik respect voor jouw netheid, je ordelijkheid en al die dergelijke dingen maar dan zouden wij in ieder geval niet samen kunnen leven.

Een beetje rommel hoort bij mij. Iedereen weet het. Nobody fucking cares.
Want over 1 ding is iedereen het altijd eens: Het is hier wel altijd heel gezellig en knus.

Reacties zijn gesloten.