Boom, Kerstboom

Ik heb persoonlijk een haat liefde relatie met de kerstboom. Deze gaat al jaren terug en zit heel diep.

Zo diep dat ik besloot dat ik dit jaar absoluut geen boom zou doen. Ik had er helemaal geen zin in.

Tenminste tot het moment dat ik besloot dat ik niet een compleet ontaarde moeder kon zijn. Ik wilde toen een hele kleine naast mijn tv meubel. Zo een schatje van 60 centimeter hoog met een paar kleine balletjes erin. Dan hebben de kinderen toch iets kleins aangezien we toch veel weg zijn dit jaar. Daarnaast moeten de cadeaus toch ergens onder liggen.

Dat was dus het uiteindelijke plan. Een kleine schattige boom.

Ik vroeg mam dus of ze met mij even langs de Dekmarkt wilde rijden. Ik had die schattige boompjes gezien en vond dat een goed idee.

Toen zag ik ineens een mooie boom. Daar ging het mis.

Ik heb het inschattingsvermogen van een ei soms. Hij was iets groter dan gepland maar in mijn hoofd nog steeds kleiner dan mijn (jawel lees dit goed) nep boom die op de kast in de gang ligt.

Voor de duidelijkheid. Ik heb dus een nepboom van 1.80 liggen in huis, in de gang, op de kast.

Het moment dat ik de boom betaald had en hem besloot op te tillen ging het compleet mis. Ik had een realisatie moment. De boom was eigenlijk toch wel erg groot.

Mam kon je ondertussen weg dragen al lachend toen ik naar de auto kwam lopen met een veel te zware boom.

linboom

Ik heb het weer gedaan. Ik ben weer eens een typische vrouw geweest. Van; “Ik neem dit jaar geen “echte” boom. Naar; “Wat is die mooi! Ik wil die boom”

Toen ik heb eindelijk in huis had gekregen, uit de auto, in de lift, op de galerij en door mijn gang kwam al mijn kerstboom haat opzetten.

Mijn issues dit jaar met de boom.

Hij leeft maar is nu ten dode opgeschreven.

Dit realisatiemoment kwam toen mijn moeder een oude plant uit een bak trok in de gang zodat ik hem daarin kon zetten. Ik ben een ramp met planten levend houden. Nu verwachten wij dat ik een boom levend houd. Not going to happen. Dat gezegd hebbende heb ik hem nu een weekend later nog steeds geen water gegeven dat zal ik meteen even doen.

Update: Hij heeft water gehad maar hoeveel water heeft zo een kreng eigenlijk nodig?? Straks verdrink ik hem!

Hij is levend. 

Hij heeft dus naaldjes die kunnen uitvallen. Toen ik dit bedacht had, helder licht die ik ben, wilde ik hem meteen alweer naar buiten kieperen. Dit wordt een huge issue. HUGE issue.

Volgens mam heb ik wel een goede bla bla bla spar uitgekozen die redelijk naaldjes behoudt maar toch….

Ruimte. 

Ik had hem naast mijn tv meubel gepland dus hoe dan ook prop ik hem in die hoek. Daar is hij eigenlijk te groot voor. CAN’T CARE. Ik maak het werkend.

Ik heb de tafel iets verzet en hem alsnog in de hoek gedonderd. Waardoor nu alleen de voorkant versierd is want de rest kom ik niet bij met als gevolg dat de boom iets naar voren “leunt” Ook is de tafel iets minder goed bereikbaar, opgepast waar je dus gaat zitten want de boom is nu heilig verklaard.

Ik heb ervoor betaald dus we gaan er maar van genieten ook.

De versiering

Ik had alle ballen al uitgezocht en ieder jaar weer, IEDER jaar, is de helft gesneuveld in de berging en moeten er nieuwe gekocht worden. Aangezien de boom nu twee keer zo groot is als gepland moest ik nieuwe ballen halen. Alsnog is alleen de voorkant versierd in verband met het ruimte gebrek.

Daarnaast heb ik een persoonlijk trauma aan de kerst overgehouden. Mijn ouders vieren kerst groots….Als in er staat een heel kerstdorp met trein en skilift in de huiskamer, de wc staat zelfs vol. OVERAL IS KERST.

Zo ben ik niet. Dus ik probeer wel wat decoratief spul neer te zetten maar mijn huis is geen adventskalender.

nieuwbal

De lampjes. 

Ik heb dit jaar niet eens de moeite meer gedaan om de lampjes uit de knoop te halen. Vorig jaar ben ik het gevecht aangegaan en 2 uur later en een woede uitbarsting verder is het gelukt. Niemand heeft daar dit jaar zin in.

Oplossing: lampjes weggooien en LED lampjes kopen.

ledlamp

Je kent ze wel. Van die lampjes aan een ijzerachtig draadje met een batterijdoosje. Je ziet ze vaak in vazen met ballen of andere prullaria. Ik heb een snoer van 5 meter gekocht met 100 lampjes en deze redelijk erin gekregen. Scheelt ook weer telkens het gezeur met een stekker. 3 AA batterijen en ik ben klaar. GENIAAL.

boomlamp

Kinderen die bomen versieren.

Het is een leuk moment. Alleen als ik in de avond op de bank zit heb ik toch ergens de pest erin dat mijn boom aan clusters versiering doet. De helft van de takken heeft niets en de andere tak daar hangen 5 ballen aan. Ook kleur technisch is het een grote zooi.

En ja noem mij nu maar een asshole of een ontaarde moeder maar ik ga dus mooi in de avond de boom weer bijna opnieuw versieren dat het iets minder clusters zijn maar een iets meer algemeen leuk plaatje is. Dit doe ik met een glas wijn erbij om de stress te verzachten.

Wel heb ik twee leuke dingen betreffende de boom.

  1. Dit jaar hebben we na 3 jaar eens een piek. De man in het gezin zet de piek erop. Altijd gedaan. Hoort erbij in mijn ogen. Meneer heeft dit jaar onze piek in de boom gezet.
  2. Er is weer een speciale bal bij gekomen. Ieder jaar kiezen de kinderen en ik een speciale bal/versiering uit voor dat jaar. Als ze dan ooit uit huis gaan krijgen ze van mij ieder 6 versieringen mee uit hun jeugd.

kerstbal

Wat heeft Linda dit jaar geleerd; Ik heb een mooie grote nepboom in huis, in de gang, op de kast.

Want ik kan je garanderen dat zodra de huidige boom weg gaat ik een enorme woede aanval ga krijgen van alle zooi die dit met zich mee gaat brengen. Dus volgend jaar gaan we niet weer bedenken “hou het klein”  want dit gebeurd toch niet door mijn genen.

Ik ben een typische domme doos.

PS. buy these cookies @Wibra
Super delish en het blik is ook nog eens leuk.

buythis