Kringloop IJmuiden, Heerhugowaard, Hoofddorp en Nieuw Vennep

Zoals ik al aangaf zat er weer een kringloop haul aan te komen. Ik denk dat wij bijna wekelijks minimaal 1 kringloop bezoeken. We zijn de afgelopen tijd langs een paar gereden en vandaag laat ik zien wat ik hier gehaald heb.

De foto’s staan lichtelijk door elkaar maar dit kun jij volgen, daar heb ik vertrouwen in.

We zijn langs een failliete kringloop in IJmuiden gegaan (de Tijdsgeest) en daar haalde ik een boek van Tess Gerritsen genaamd; Koud Bloed. Ook kocht ik een cd met oude kersthits en een cd van Shirley Bassey en twee oude videocamera’s (nog met bandjes) die ik niet op de foto heb gezet voor de oudste dame. Die is gek op foto’s maken en filmen dus we kijken of we iets kunnen vinden waar ze lekker mee bezig kan zijn.

shoplog1812

Daarna reden we na zwemles in Heerhugowaard naar Rattaplan. Deze is vrij groot en aan te raden voor snuisterijen en boeken. Hier haalde ik het boek de Gruwelkamer en een cd met jaren 80 hits.

shoplog1812cd

Wij zijn afgelopen zaterdag langs een kringloop in Hoofddorp gegaan genaamd “de Meerwinkel” maar daar vond ik niet heel veel aan.

Hier haalde ik “Het merlijn mysterie” En dit is een prentenboek met puzzels en een verhaal. Hij zag er leuk uit dus ik ga eens kijken of het wat is.

Verder vond ik weer een boek ” Van nul tot nu” Dit is een boekenserie van 4 boeken die ik al compleet heb. Maar ik haalde nu deel 1. Deel 4 heb ik ook dubbel. Ik wil graag de serie nog eens compleet hebben voor bij Meneer (al had deze ze volgens mij ook al) of voor school.

Het is enorm leuk want het is de geschiedenis van Nederland in stripvorm. Heel gaaf gedaan en super voor kinderen die moeite hebben met geschiedenis of leren. Meneer raadde deze eens aan en Meneer heeft in een verleden les gegeven en geschiedenis gestudeerd.

shoplog1812boek

Wel vond ik bij deze kringloop een juweeltje. Nog meer gewichtjes compleet in de houder. Ze zijn heerlijk oud en alles is wat versleten. Het leuke is dat deze begint bij 50 gram tot 1 kilogram en de andere die ik heb is van 1 gram (die mis ik helaas) tot 500 gram. Ondanks dat ze deels dezelfde gewichten hebben is er eentje van Nederlandse maak en de andere volgens mij van Franse afkomst. Ik vind ze in ieder geval enorm tof.

Het mooiste is de prijs. Ze kunnen redelijk oplopen (zo zag ik eens een setje voor 35 euro) maar ik betaalde maar 12.50 voor dit setje.

shoplog1812gewichtjes

Daarna reden we nog even langs Nieuw Vennep en daar heb je er nu nog twee tegenover elkaar en eentje heet “Hebbes” en de andere is een soort oude garage.

Bij de garage vond ik een prachtige glazen theepot met warmhouder van glas en deze is perfect voor de theebloemen die ik kreeg van Sinterklaas. Nu kan ik ze mooi zien bloeien in de pot. Dus hier ben ik enorm blij mee. En dat voor een whopping 4 euro.

Ook haalde ik een boek genaamd “Het Merlijn Complot” en achterop staat dat hij “hotter dan Potter” is voor deze generatie. Als iets mij over de streep trekt is het die zin.

Om het af te toppen nog een leuke 40 jaar ECI hits cd voor in de auto.

shoplog1812theepot

Bij hebben kwam de grote klapper van deze keer. Een hoed. Een hele mooie hoed van Patterson & Co die ooit verkocht is bij “the English Hatter” in Amsterdam.

Ik zag hem en vond hem leuk, de mannen vonden dat hij leuk stond en dat ik hem moest meenemen dus hij ging mee.

Ik ging er helemaal mee los en draag hem nu de hele tijd. Zondags dacht ik “hey…laat ik eens online kijken naar deze hoed” Hij kost 90 euro en ik heb er 9 euro voor betaald!

shoplog-hoed

YAHS QUEEN, SLAY!

Al met al, happy camper hier. Ik heb ondertussen een wishlist van meerdere mensen. Ik ga komende tijd dus gericht op zoek naar onder andere;

  • nog zo’n hoed
  • nog een setje gewichtjes
  • deel 2 en 3 van Nul tot Nu
  • een mooie weegschaal
  • de grijze jager deel 5
  • Erlemeyers

En verder zal ik vast nog wel wat leuke boeken en cd’s tegenkomen. De kringlopen die ik nog wil bezoeken zijn “Snuffelmug” in Haarlem, in Amsterdam zit nog een leuke en ik begreep dat in Almere “de Kringloper” een van grootste van Nederland is. Dat zijn projecten voor de komende weken.