Dagje Kringloop Hoppen in Almere

Ik wilde perse graag naar DE grote kringloop in Almere en so we did! Toen we eenmaal daar waren besloten we ook de andere twee kringlopen in Almere meteen te bezoeken.

Laat mij je eens wat vertellen over de kringloopwinkels in Almere en wat ik daar gevonden heb.

Uiteraard was er much excite toen we aan kwamen rijden en ik het pand van “De Kringloper” zag. Hier kan ik wel even in wandelen, hier kan ik lekker gaan. Drie verdiepingen FUN.

Nou ja en nee. Ik heb wat dingen gevonden maar het was niet wat ik had verwacht, voor zo’n enorm pand hadden ze weinig boeken, cd’s en prullaria. We hebben wat gegeten op de derde verdieping en de service was niet helemaal lekker en het eten ook niet.

Nee, we gaan daar niet nog eens heen.

Ik heb wel wat leuke dingen gevonden en Sherida een blij meisje gemaakt.

Ik wist dat deze nog een Mondriaan boek zocht en deze kwam ik tegen dus dan gaat hij mee.

Toen kwam ik deze prachtige vijzel tegen. HUGE FUCKER, zwaar ook. Meneer heeft er al twee en ik heb een kleine en kan deze niet kwijt maar hij is zo mooi. Nu weet ik dat Sherida killer kookt en deze wilde hem heel graag hebben, dus heb ik hem voor haar meegenomen.

Raad eens wie er binnenkort een heerlijk diner verwacht? *hint hint*

Ik denk dat we hier de meeste cd’s ooit hebben gehaald. Ik laat jullie altijd alleen maar mijn aankopen zien en Meneer heeft er zelf ook een stuk of 8 gehaald.

Ik ben alleen lichtelijk geïrriteerd want bij twee dubbel cd’s zat er maar 1 cd in. Voortaan dus beter controleren. Tour of Duty is zo’n goede cd en deze hadden we al maar die zijn we kwijt geraakt in Frankrijk. Daarnaast wil ik hem ook even laten horen aan mijn Paps. Die waardeert dit ook.

Ik wil ergens toch nog opnieuw de Radio 2 cd vinden want daar miste ik dus cd 1 van *diepe zucht*

Verder kan ik eigenlijk iedereen met kinderen toch een paar klassieke cd’s aanraden. Het werkt namelijk heel ontspannen en kinderen spelen er toch rustiger op. Zie mij eens opvoedkundig verantwoord zijn tussendoor.

Het boek gaat over een stalker en dat vind ik gewoon wel eens grappig als tussendoor boekje.

Dan vond ik een batch Pokemon petten voor € 2 per stuk. Ik had er meer mee moeten nemen achteraf gezien. De meiden vinden ze prachtig en ik vind het weer leuk dat de kleintjes ook met deze petten lopen. Iedereen blij. Team Valor it is.

Dan nog twee prachtige wijnglazen. Helaas hadden ze er niet meer anders had ik er nog meer gekocht. Dus deze zijn voor de special nights.

De Gruffalo heb ik in een klein hard boekje maar nu heb ik dus ook het grote mooie prentenboek te pakken gekregen. Ik vind de Gruffalo zo enorm leuk. Nu nog het grote “het kind van de Gruffalo” boek vinden.

Heksje Lily, Dolfje Weerwolfje, Foeksia de miniheks en de Thea Stilton boeken, zijn boeken die de meiden verslinden en waar meerdere delen van zijn. Het Toverboek van Heksje Lily hadden we nog niet en schuift aan in de kinderboeken collectie thuis.


Op naar de volgende kringloop waar Meneer en ik om moesten grinniken. Het is een klein gebouwtje midden in een straat met woningen en je komt niet bij de ingang met de auto. Het is klein maar knus. Het is “Ivo’s Kringloop” 

Is er veel, nee. Het is wel mooi geordend, netjes en warm. Je kunt hier echt wel wat leuke dingen op de kop tikken. Dit is leuk als je er tegenaan loopt of er vlakbij woont. Dit is niet iets waar je helemaal naartoe gaat rijden.

Mijn juweeltje was uiteraard Tiny voor op de DS. Ik heb zo’n zwak voor Tiny door mijn jeugd. Helaas kan ik nergens mijn toad 3ds vinden waar ik de pest over heb maar ik zoek door in huis tot ik hem vind!!

De jongste is weer een leuke Frozen beker rijker en de oudste een water zandloper (die ik ook heel tof vind) Daarnaast een cd van Annie Lenox. Simpel.


De laatste kringloop was groter dan verwacht uiteindelijk. Het is “kringloop Familie” 

Je kunt rechtdoor lopen en dan loop je een ruimte in maar bij de ingang zit ook meteen een trap naar boven waar je ook allerlei spul kan vinden. Dit wisten wij pas omdat we eigenlijk al klaar waren en er toen op geattendeerd werden.

Bij deze weet ik het niet. Ik heb enkele hele mooie items gezien. Ze hebben zelfs wat consoles liggen waaronder ook een NES.  Alleen heel veel dingen in vitrines en daar heb ik niets mee. Dan moet ik mensen gaan vragen of ik iets mag bekijken.

We gingen redelijk snel hier doorheen want Meneer was het ondertussen een beetje zat en dat begrijp ik.

De cd van George hadden we ook al eens gekocht en toen mistte we de eerste cd dus bij deze dan hebben we hem nu (eerst gecontroleerd) compleet.

Levende Bezems lijkt mij een interessant kinderboek. Gewoon eens een ander soort verhaal. Het is geen “nieuw” verhaal want het verhaal komt  uit 1941. Dat het nu nog steeds verkocht wordt (ook nieuw in winkels) vind ik bijzonder. Het boek is verfilmd in het duits.

“Levende bezems, dat waren jongens tussen de negen en de veertien jaar die als hulpjes van Italiaanse schoorsteenvegers werkten. Dat was geen fijn baantje; ze moesten in stikdonkere, nauwe schoorstenen kruipen, werden vies en kregen vaak roet in hun longen. Dit boek gaat over zo’n ‘levende bezem’. Giorgio wordt door zijn vader verkocht aan de man met het litteken. Na een lange en avontuurlijke reis komt hij aan in Milaan. Als schoorsteenvegerjongen moet Giorgio keihard werken en wordt hij slecht behandeld. Hij sluit zich aan bij de ‘Bond van de Zwartgezichten’. Die bestaat uit allemaal levende bezems. Samen proberen ze vrij te komen”

Conclusie over deze kringloop: Redelijk wat mooie items maar de sfeer was er net niet. Dus ik sta in dubio. Ik denk dat het vitrine ding voor mij de dooddoener is.

Dat waren de kringlopen van Almere. Ben ik enthousiast? Nee. Was het een leuk uitje? Ja. Gaan we nog eens hoppen in Almere? Ik denk het niet.

Reacties zijn gesloten.