Van bijen krijg je aids

Luister voordat je mijn hoofd eraf probeert te bijten. Dit is niet een wetenschappelijk ondersteunde uitspraak dit is een uitspraak van Harry Jekkers.

En Meneer. Bedenk je nu eens hoe dat combineert met twee lemmings.

Het was zomer en ik had gezellig wat bloemetjes op mijn balkon. Je kent het wel, je probeert een grijze zielloze flat met een treurig balkon toch iets op te fleuren met leuke bakken en goedkope plantjes. Zodat het in de herfst en winter een grote dode bende is waar je een jaar niet naar omkijkt.

Maar ok, het was zomer en er waren plantjes. Er waren ook wespen en bijen. Mijn dochters snappen dat deze beestjes geen kwaad doen als je ze lekker met rust laat en vertelden netjes aan Meneer dat bijen honing maken en hoe dit werkt.

Waarop Meneer ze heel kalm aankijkt en bloedserieus zegt “Van bijen krijg je aids”  Op dit moment keken drie mensen van het vrouwelijk geslacht Meneer aan alsof hij helemaal gek was geworden.

“Pardon Meneer? Wat zeg je nu tegen die lemmings?”  “Van bijen krijg je aids.” Waarop ik hem met DE blik een paar dingen duidelijk probeerde te maken:

HEB JE MIJN TOON NIET GEHOORD? ZIE JE MIJN BLIK NIET? THE FUCK! DEZE INFORMATIE IS NIET OK!

“Mam krijg je van bijen aids?” “Nee” “Jawel hoor” zegt Meneer met een enorme grijns op zijn gezicht en twinkel oogjes”vraag maar aan Harry Jekkers, hij zegt het zelfs op tv” Wederom probeerde ik DE blik

ARE YOU SHITTING ME! MENEER KIJK NAAR MIJ, VOEL MIJN BLIK, BEGRIJP MIJ! AARRGGGGGHH…DIEEEE *jaws tune*

“Ik ga het gewoon aan juf vragen, die weet alles” “Nee schat dat hoeft niet, Meneer maakt een grapje” Meneer doodkalm “Is dat zo?”

In mijn hoofd was het RAGE. Ik zag mijn kinderen al doodleuk naar school hobbelen om willekeurige kinderen doodsbang te maken voor de al krimpende bijenkolonie in de wereld.

Gelukkig lieten de meisjes het varen omdat ik als moeder het geweldige talent bezit om kinderen af te leiden met diverse items. “Willen jullie een snoepje?”

Stop.

Ja, ik vind het prima ok om mijn kinderen soms om te kopen of af te leiden met snoepgoed, stickers, tv, iPad of whatever. Het werkt. Zie het als een positieve stimulans. Ieder zijn ding.

Die avond.

“Meneer what the actual fuck?” “Hey, een beetje humor kan geen kwaad” “Schat op het moment dat school mij opbelt of de juf mij aanspreekt op dit soort opmerkingen, bel ik je persoonlijk op van je werk, een vergadering of welk dinner dan ook en dan kom jij per direct naar school om dit gesprek aan te gaan.” Meneer met een grote grijns “Dat wil ik met alle liefde doen schat”

Het afgelopen jaar kreeg ik soms willekeurig soms de zin te horen ” Van bijen krijg je aids”  Gelukkig negeerde mijn kinderen deze zin net zoals ik het deed al deed ik soms een poging tot DE blik. Helaas is Meneer zo’n sociaal ei dat hij de blikken niet begrijpt of laten we wel wezen, niet WIL begrijpen en zo blijven wij in een bepaalde staat van zijn.

Hij probeert ze willekeurig te indoctrineren met informatie en ik probeer ze af te leiden als die informatie een grapje is. We lijken bijna een soort van gezin.

De bijen worden ondertussen met rust gelaten en nu focussen we ons weer op de zinnige dingen des levens; “waarom is een stoel een stoel” Plato.

PS. Voordat je hier aanstoot aan neemt. Mijn kinderen zijn uiteraard slim genoeg dat ze ondertussen snappen dat je van bijen GEEN aids krijgt. Jij hopelijk ook. Humor. Beetje vreemd soms, best lekker.

Reacties zijn gesloten.