Kringloop verslag; Uithoorn en Aalsmeer

In Uithoorn zit de kringloopwinkel;  Ceres. Daar zijn we al eens eerder geweest en daar hebben ze een vrij leuk boekenaanbod. Het is niet een kringloop waar we “regelmatig” heen gaan maar soms is het gewoon een leuke afwisseling.

Ik werd enorm blij toen ik het boek “Ik houd van de tuin van Monet” tegenkwam. Het is een boek die zich verdiept in Monet en zijn schilderijen vanuit een kinderperspectief zodat hij makkelijk te begrijpen is. Er staat veel leuke informatie in en ik ben fan. Op dit moment heeft een client van mij hem in huis zodat ze deze met haar man kan doorbladeren.

Alarm! is een boek ala Ronald Dahl. Wij houden hier wel van Dahl, en met wij bedoel ik Meneer en ik. De meiden zijn er nog niet helemaal al vinden ze “Matilda” wel leuk.

Dit boek gaat over een jongen van tien jaar die met zijn vader in de kelder van het “Wiedeweerhotel” woont. Dit hotel heeft uiteraard vreemde gasten met aparte gewoontes. De jongen vind een geheimzinnig kistje met een begeleidende brief.

Lets start the adventure! Helemaal leuk. Staat voor de meiden klaar als ze er zin in hebben.

Dan ben ik nog steeds mijn nintendo 3ds kwijt (toad uitgave ook nog eens FML) maar die ben ik aan het zoeken! Ik verdenk de oudste lemming.

Ik vond een leuk spel bij de kassa van Jamie Oliver. (de games liggen achter de kassa in een boekenkast) Je moet diverse gerechten maken en een restaurant tevreden houden. Mijn kinderen zijn dol op kookspelletjes op de iPad en de computer, dus dit leek mij een schot in de roos. (zodra ik de ds gevonden heb) Daarnaast speelde ik altijd “dinner dash” games dus misschien vind ik dit spel ook hartstikke leuk. Voor die drie euro ging hij mee.

Dan nog wat cd’s! Al ben ik de Phil Collins hits alweer kwijt aan Meneer. Deze ligt nu in de auto.

Vervolgens zijn we bij een van onze vaste kringloop winkels geweest, de Dorcas in Aalmseer. Dat is een aanrader als je in de buurt bent. De Dorcas heeft trouwens twee locaties tegenover elkaar. Een met alleen meubels en dan de andere met boeken en overige.

Lets start with books.

“De stilte van de Hel” van Cody MCFayden heb ik ondertussen uit en gaat over Smoky, een vrouwelijke agente in een speciale afdeling voor seriemoordenaars. Ik vind het oprecht een leuk boek. Spannend en een stukje “heftiger” dan sommige andere thrillers ala Nikki French.

Helaas kwam ik alleen nog deel 4 tegen uit de serie genaamd “Tijd om te sterven” Ik mis dus precies deel 2 en 3. Beetje jammer maar ik heb nog wat andere boeken dus misschien vind ik in de tussentijd de andere boeken uit deze serie.

De meiden vinden de Thea Stilton boeken over de Thea sisters enorm leuk dus het is dan extra leuk om ze tegen te komen in de kringloop. Thea Stilton heeft ook een prinsessen serie  alleen die zijn nog net te lastig om te lezen.

En toen kwam ik deze tegen. Een DC comics Batmobile. Zo tof. Zo leuk. Het is niet alleen een auto maar de achterkant kan eruit en dan heb je een vliegtuig. Ik wist dat Raf deze enorm leuk zou vinden (en zijn vader ook) dus deze ging ook mee.

Voor Jut en Jul vond ik ook nog een leuke extra. Voor de oudste een opberg bakje met paarden diddle stuff en voor de kleine dame weer een leuke disney beker maar dit keer van Tinkerbel.

Reacties zijn gesloten.