Boekreview: Dean Koontz; De echtgenoot

Het is weer een tijd geleden dat ik een boekreview heb gedaan. Dit terwijl ik redelijk wat boeken weg lees. Vandaag heb ik ‘De echtgenoot’ van Dean Koontz gelezen en ik dacht “Laat ik eens ouderwets mijn mening spuien”

  • De schrijver

Dean Koontz is een van mijn favoriete auteurs. Ik waardeer zijn manier van schijven wel en ik ben een groot fan van zijn genres namelijk thrillers en horror.

Deze beste man is geboren in 1945 en zijn meest recente boek komt uit 2016. Ondanks zijn leeftijd is hij nog steeds een actieve schrijver, wat voor mij helemaal prettig nieuws is. Zelf heb ik namelijk redelijk wat van zijn boeken op de plank staan en zo kunnen we nog even doorlezen.

Ik gaf al aan dat hij een bepaalde stijl van schrijven heeft. Ik vind persoonlijk dat Koontz redelijk wat originele verhalen heeft, er regelmatige een leuke twist in gooit en wat ik prettig vind is dat hij meestal vrij snel tot actie overgaat. Je weet snel waar je aan toe bent. Bij Koontz lees je de eerste twee a drie hoofdstukken en je weet meteen of het wat voor je is.

  • Het boek

Ik haalde tijdens een kringloop dag het boek “De echtgenoot” en het verhaal trok mij direct.

“Wat zou jij uit liefde doen? Zou je doden? Zou je voor haar sterven?”

  • Details

De echtgenoot kwam uit in 2006 en had als originele naam “The Husband” Het is een boek die uit 334 pagina’s  bestaat en verhaal is opgedeeld in drie stukken.

Het verhaal wordt aangeduid als een thriller maar ik persoonlijk vind het meer een actieboek ala the running man.

Ik heb voor deze paperback in de kringloop 1,75 betaald maar gemiddeld betaal je er rond de 10 euro voor bij een plek zoals bol.com.

  • De korte samenvatting

Mitch is een hovenier met een simpel klein bedrijfje. Hij is getrouwd met Holly. Op een dag is hij lekker aan het werk en wordt hij gebeld.

Zijn vrouw is gekidnapt, ze vragen twee miljoen dollar binnen 72 uur. De eiser lijkt alles te weten over hem en zegt dat hij wel een manier zal vinden.

Dan begint de tijd…

  • Mijn mening

Een vrij simpele opzet en dat is dit verhaal dan ook. Het leest makkelijk en snel weg. Direct met het eerste hoofdstuk wordt het verhaal al neer gezet, en wordt je in de actie gegooid. Daarnaast leest het boek bijna weg als een film.

Dat zal voor veel makkelijke lezers fijn zijn. Je bent niet eerst een uur bezig met het lezen van een mogelijke verhaallijn en de personages krijgen niet extreem veel verdieping.

Je weet niet meer van Holly dan nodig is bijvoorbeeld. Pas over de helft van het boek krijg je eens een paar pagina’s vanuit haar perspectief. Dit is iets wat Koontz vaker gebruikt en waar je van moet houden. Hij switcht meer dan eens over van personage al doet hij dit in dit boek minimaal en blijft het helder.

Ook komt er een goede twist in het verhaal voor wat altijd prettig is al wordt het boek tegen het einde wel voorspelbaar. Soms een tikje langdradig.  Het einde zelf vind ik ook lichtelijk een anti climax maar je kunt ook niet alles hebben.

Al met al vind ik het een vermakelijk verhaal voor een avond bankhangen.

Kopen?

Mocht je hem tegenkomen in een kringloop, gewoon meenemen als je van een actieboek houdt.

Niet de volle prijs betalen. Ben je toch nieuwsgierig, dan zou ik lekker naar de bieb gaan of hem van iemand lenen. Koontz heeft betere en originelere boeken geschreven, die langer blijven hangen.

Reacties zijn gesloten.