Kringloop verslag; Amsterdam en Amstelveen

We waren weer op zoek naar nieuwe kringloopjes en hebben tijdens deze tocht twee nieuwe winkels gevonden.

Om te beginnen met Kringloop Centrum Zuidoost in Amsterdam.

Kringloop Centrum Zuidoost is eigenlijk een soort van loods. Hij is niet al te groot maar ze hebben een redelijk assortiment aan cd’s en dvd’s als je die zoekt. Het is er koud maar ze hebben een warm bakkie troost klaar staan voor iedereen.

Helaas, kwamen bij thuiskomst erachter dat een deel van Meneer zijn cd’s leeg waren. (Hij heeft er echt een stuk of 9 gekocht)  We gaan dit vanaf nu gewoon altijd controleren. Dit gebeurd niet nog eens.

De prijzen zijn vrij simpel, boeken en cd’s zijn bijna allemaal een euro.

Ik haalde uiteraard een aantal boeken. (Hallo mijn naam is Linda, ik heb een tik met boeken)

Het Seks enzo boek komt uit 1996 en is een van de boeken die ik als kind heb gelezen voor mijn voorlichting. Ik herinner hem nog dus ik vind het fijn dit boek in huis te hebben voor mijn dochters voor als de tijd daar is. Er zit zelfs een kleine boekenlegger in van een kindje uit 1996.

Graan is een thriller en lijkt mij enorm interessant. Het speelt zich af in Nederland waar een soort graanvirus uitbreekt en er gaat van alles mis waardoor Nederland weer in een hongersnood lijkt te komen in 2012.

Gebroken licht gaat over een dokter die tijdens een storm zelf zijn tweeling ter wereld helpt in de jaren 60. Een van zijn dochters blijkt het syndroom van Down te hebben en hij geeft haar weg aan de verpleegster (zonder het aan zijn vrouw te melden) zodat deze haar naar een tehuis kan brengen. Uiteraard kun je al een beetje raden wat er allemaal gaat gebeuren maar toch ben ik nieuwsgierig.

Ik weet dat de meiden hier te oud voor zijn maar ik vind hem zo leuk! Mijn jongste lemming heeft hem tijdelijk in gebruik maar daarna geef ik hem aan een klein meisje.

  

Als je aan het lintje trekt veranderen de plaatjes! Daar heb ik toch zo’n zwak voor jongens.

DIT! Castle van Sabuda en Reinhart…

Ik ben hier zo enorm content mee. Het is weer een pop up parel! Op mijn vorige site konden jullie al eens lezen over de Pop up boeken van Robert Sabuda en misschien kijk ik of ik deze nog eens opnieuw kan plaatsen zodat ik de pareltjes nog eens kan laten zien. Ik bezit op dit moment “The Wizard of Oz” en “Alice in Wonderland”

Meneer gaf dit boek aan mij and made me happy.

Zoveel beweging.

En uiteraard de bekende grote pop up platen. Ik blijft dit een stukje kunst vinden. Daarnaast zijn deze boeken gemiddeld rond de twintig a dertig euro via internet en deze was een whopping drie euro. Hij stond namelijk in de kast tussen “goede boeken”

No shit, er was letterlijk een boekenkast met een bordje waarop stond “goede boeken, 3 euro”

Ik zal niet heel snel weer hier langs hobbelen, te koud en te klein maar als je er toch langs rijd dan is het leuk om een bakje koffie te halen en even op cd jacht te gaan.

De Boemerang in Amstelveen is weer een hele andere wereld. Je hebt namelijk twee locaties op 300 meter afstand van elkander. De eerste is voor kleding en boeken. De andere locatie voor meubels en overige dingen.

Mijn voorkeur gaat uit naar de boekenlocatie. Ze hebben het heel erg mooi neergezet alleen het personeel is niet al te sympathiek. Gewoon lekker jezelf omringen door goed gesorteerde boeken en los gaan.

Helaas waren wij eigenlijk op het einde van de dag naar binnen gehobbeld en hadden we dus niet echt veel tijd. Ik had hier zo nog een half uur kunnen staan maar we wilde ook de andere locatie even bekijken.

Dit is een kringloop waar ik prima nog een keertje heen zou kunnen en waar ik lekker in kan snuffelen.

De prijzen van de boeken variëren een beetje tot een dikke pil van een euro of vier.  Dit is zo’n locatie waar ze of hele dure dingen hebben in spullen of je kunt het meenemen voor twee euro.

Ik zag ook weer een mooie hoed maar daar vroegen ze 25 euro voor en dat vind ik onzin.

De papiervreter is een soort dystopian Sience Fiction boek waarvan ik niet helemaal weet of ik erin zal komen. Google hem even als je benieuwd bent want ik kan hem niet in drie zinnen uitleggen. Dit is zo’n “maybe” boek.

Dean Koontz is een van mijn favoriete auteurs en bij aanschaf had ik “De echtgenoot” nog niet gelezen. Ondertussen wel….en jullie hebben het review al kunnen lezen.

De oudste lemming is fan van Foeksia de miniheks en we hebben thuis dus ook een aantal boeken. Het verhaal van de film heeft ze nog niet gelezen dus het was een no-brainer.

De Izone vonden we bij de andere locatie en ik heb exact dezelfde gehad toen ik jonger was. Het is een polaroid camera die stickers uitprint. Ik ga eens online kijken of ik er een rolletje voor kan vinden.

Ik baalde alleen enorm toen ik een boek tegenkwam die ik zocht om een serie compleet te maken, want hij bleek in het turks geschreven te zijn. Dammit. Dus ik zoek vrolijk verder.

Reacties zijn gesloten.