Kringloop verslag; Jouw Marktkraam in Haarlem

Jouw marktkraam is gevestigd in de Cronje te Haarlem. Het is een winkel waar je een plekje kunt huren om je spulletjes te verkopen. Ik ben er al eens eerder geweest en ik loop eigenlijk nooit met lege handen weg.

Mocht je in Haarlem zijn zou ik zeker even binnen wippen! Kun je daarna misschien nog langs de Snuffelmug? Maak er een dagje hoppen van!

Ik haalde bij diverse kraampjes wat frutsels. Een handgemaakt gebreid zakje. Deze wil ik even goed bekijken omdat ik zelf wil proberen zoiets te maken.

Verder een schattig vaasje (je kunt nooit genoeg leuke witte vaasjes bezitten) Een meetlepel die hoeveelheden aangeeft in spoons en ml. Je kunt hem inschuiven dus dan heb je precies de goede hoeveelheid. Helemaal best. Misschien ga ik wel eens bakken.

En een ribbel mesje. Deze lijkt mij leuk voor de presentatie van dingen zoals komkommer en wortel. Je kunt er trouwens ook ribbel aardappeltjes mee maken.

Voor de dames een groot hardcover Dolfje Weerwolfje boek. Dit is een mooie uitgave met grote platen waarvan ik denk dat de oudste er heel blij mee gaat zijn.

Daarnaast een prachtig boek van Doornroosje. Deze is geïllustreerd door Christan Birmingham. Ik heb al een boek van Narnia die deze man geïllustreerd heeft en daar ben ik ook verliefd op.

Zijn stijl is zeer herkenbaar, romantisch en schilderachtig. Een sprookjesboek met zulke platen is een absoluut een zwak van mij.

De bloemenkinderen aka de  “Flower Fairies” is iets waar ik mee ben opgegroeid vanuit mijn Oma. Ze spaart zelf alles hiervan. Ik heb ooit een boek van haar gekregen en wederom, de illustraties zijn prachtig.

Dit boek draait voornamelijk om de voorjaar en zomer bloemen.

Iedere bloem heeft een eigen elfje of kindje met een gedicht erbij over de bloem. In het gedicht leer je de naam van de bloem of een bijzondere eigenschap waaraan je de bloem kunt herkenen. Make learning fun.

Hasse Simonsdochter is voor Meneer. Deze spaart alle boeken van Thea Beckman in de Lemniscaat uitgave. Hij wist niet zeker of hij deze had dus dan nemen we hem mee.

Vlucht gedrag is een thriller geschreven door Loes den Hollander. Ik heb thuis al andere boeken van haar liggen en ze schrijft redelijk vlot. Dit gaat over een meisje die ineens zwanger is geraakt zonder dat ze weet hoe en er gebeuren telkens raardere dingen. I’m intruiged.

En dan dit. Mijn parel van de dag. Leren laarzen met een soort wollige stof aan de bovenkant. I like. Ze zijn uiteraard gedragen maar nog prachtig. Ik moet wel de zool iets opruwen anders lig ik op de grond. Dit voor een whopping 12,50.

Houdt er wel rekening mee dat omdat dit een soort “marktplaats” is sommige dingen wat duurder zijn dan andere.

Ik zag ook weer wat thea sister boeken maar dit keer voor 7,50 en dat vond ik net even teveel. Ook zag ik een hele mooie, supermooie, hele oude tafelklok….*diepe zucht* maar 75 euro weet je… Not today!

Reacties zijn gesloten.