SETracker GPS Kinderhorloge review

Toen ik klein was mocht ik buiten spelen totdat de lantaarnpalen buiten aansprongen. Ik kon veilig spelen in de straat met mijn knikkers en mijn ouders hoefde mij alleen maar te roepen en ik was thuis. Mobiele telefonie bestond nog niet.

De tijden veranderen, het is drukker buiten en ik woon op dit moment op een plek waar “veilig” buiten spelen wat lastiger is. Ik vind mijn kinderen van acht en tien jaar te jong voor een mobiele telefoon en daarnaast fietst mijn dochter van tien regelmatig zelf naar school.

Het werd dus tijd om een oplossing te bedenken. Na eindeloos overleggen en denken of ik ze dan niet toch een oude nokia zou geven kwam ik op een andere oplossing dankzij mijn zusje. Haar collega had een dochter met een horloge die een telefoon optie had.

Ik kwam uit op de SETracker.

Voor 29,95 was hij voor mij en konden we beginnen met de test.

Ik kocht om te beginnen een blauwe variant voor mijn oudste dochter. Nu ben je met een horloge zelf niet direct klaar. Je zult er ook nog een SIM kaartje bij moeten kopen. Niet alle merken werken maar op de site zie je een overzicht staan. Persoonlijk ben ik voor Lebara gegaan. Deze hebben namelijk een optie waar ik zo even op terug kom.

Het is een stevig klein ding. Gemaakt van plastic/rubber en hierdoor is hij schokbestendig. Hij is spatwater dicht en zal een bui dus ook overleven, je kinderen kunnen er alleen niet mee zwemmen.

Met vier piepkleine schroefjes zit hij dicht. Als je hem opent en de batterij omhoog trekt is daar ruimte voor het SIM kaartje. Zonder dit kaartje doet het horloge helemaal niets en zal hij roepen om een werkende SIM.

Vervolgens na het plaatsen van een GEACTIVEERDE sim kaart zal hij aangaan en kun je hem instellen. Vergeet dus niet het kaartje in een andere mobiele telefoon eerst te activeren.

Op de onderkant van het horloge staat een QR code en hiermee kun je de app downloaden op je mobiele telefoon.

Het horloge zelf heeft een paar knoppen. Een SOS knop aan de ene kant met een micro usb poort om op te laden. Aan de andere kant heb je de aan/accepteren/ophangen knop en daarnaast nog knopje 1 en knopje 2.

Meer knoppen zitten er niet op, het is ook geen touchscreen.

Ik gaf eerder al aan dat ik begon met een blauwe voor mijn oudste dochter maar er kwam al snel een roze bij voor mijn jongste dochter. Dit heeft uiteraard een reden want het horloge bevalt enorm goed voor iedereen.

Laten we even verder kijken.

Je download de app, registreert jezelf op de goede manier volgens de semi aziatische onduidelijke handleiding. Dit is wel trouwens een verbeter punt, dit zul je ook zo kunnen zien in de komende screenshots.

Ik heb de app geïnstalleerd op diverse iPhones zonder problemen. Er is ook een losse app voor op Android toestellen. Hier heb ik verder niet naar gekeken.

Na inloggen kom je uit bij het volgende menu. Hierin staan de belangrijkste functies die ik even met jullie kort doorspreek.

Er zitten diverse opties op. De belangrijkste voor mij persoonlijk is de Intercom optie. Je kunt via de app GRATIS naar het horloge voice messages sturen. Net als met WhatsApp. Je kind kan ook gratis naar deze app een berichtje terug sturen door middel van het aan/uit ingedrukt te houden. Zolang ze deze ingedrukt houden neemt hij op. Laten ze los verzend hij deze naar je app.

Met voetafdrukken kun je zien welke route je kind heeft gelopen, gefietst of dergelijke tussen tijdstippen en dagen die je zelf kunt invullen.

Met beveiliging zones kun je een straal instellen hoe ver het horloge van de mobiele telefoon af mag gaan. Wil je bijvoorbeeld in de speeltuin je kind niet verder dan 200 meter van je af hebben stel je deze in. Gaat je kind verder krijg je een melding.

Je krijgt trouwens hoe dan ook een melding als het horloge af gaat. Er zit een sensor op die op de huid van je kind zit. Doet je kind zonder overleggen het horloge af, word je hierover geïnformeerd. Ik krijg iedere dag een melding als ze op school het horloge afdoen en in hun laatje leggen.

Je krijg ook een melding als het horloge bijna op is zodat je hem op tijd kunt opladen.

Met vind uitrusting gaat er een alarm af op het horloge. Handig voor als je kind hem in huis kwijt is geraakt.

Gezondheid is gewoon een pedometer. Beloningen zijn hartjes die je kunt sturen als je kind op tijd op school is bijvoorbeeld. Eerlijk? Compleet nutteloos voor mijn kinderen maar je zou bijvoorbeeld iedere keer als ze op tijd op school zijn een hartje kunnen sturen en bij zoveel hartjes mogen ze een snoepje?

De kaart is uiteraard de hele GPS functie. Hier was mijn oudste dochter bij de HEMA met opa een broodje eten terwijl ik aan het werk was. Je kunt zien dat je diverse opties krijgt. Je kunt kiezen of je een satelliet beeld wilt, een stratenkaart of een wegenkaart. Dit is de stratenkaart variant.

De locatie is op ongeveer 30 meter nauwkeurig. Dus je zult niet het exacte punt weten. Nu is er een nieuwere variant van dit horloge op de markt (versie 2 of zelfs 3) en deze zijn wel nauwkeuriger.

Als je kind beweegt word het beeld elke paar minuten ververst en zie je de locatie ook veranderen. De ballon geeft een adres, tijdstip en datum aan. Ook kun je zien hoe vol de batterij is. Dan zie je een blauwe telefoon en als je die aantikt belt hij het horloge op. Als je op het vliegtuigje klikt geeft hij je via google maps de snelste route naar het adres.

Onderin zie je Schakelen staan. Dit is als je meerdere horloges op een app hebt. Zoals ik met mijn twee dochters. Als ik hierop klik schakelt hij naar het andere kind toe waar deze zich bevind. De telefoon waar de app op staat is de uitrusting.

Dan gaan we even terug in het menu. Bij Opzetten kom je uit bij het volgende belangrijke menu. Hierin zal ik wat opties bespreken.

Bij SOS stel je een nummer in. Als je kind het SOS knopje ingedrukt houd word direct dit nummer gebeld. Ik zou persoonlijk geen 112 erin zetten want kinderen drukken wel eens per ongeluk wat langer op een knopje.

Voice Care is een moreel dilemma. Ik kwam pas na een tijdje achter wat deze inhoud. Als je hier een nummer invult belt het horloge dat nummer op zonder zichtbaar te bellen. Je kunt dus horen wat er gebeurd bij je kind op dat moment. Ik gebruik deze optie niet omdat ik dit toch wel bizar vind.

Bij baby contacten kun je tien nummers instellen die het nummer mogen bellen die NIET in de contactlijst staan. Op deze manier word je kind niet lastig gevallen door bijvoorbeeld telefonische verkopers.

Drukschakelaar is dus de melding die je krijgt als je kind het horloge af doet.

Het telefoonboek spreekt voor zich. Hier kun je tien nummers inzetten. Deze nummers kunnen de kinderen bellen door middel van het SIM kaartje. Ze kunnen hier GEEN voice berichten naar sturen.

Met het knopje 2 kunnen ze door het telefoonboek scrollen en als ze deze ingedrukt houden wordt het geselecteerde nummer gebeld.

Ze kunnen dus GEEN andere nummers bellen, geen nummers invoeren, helemaal niets.

Remote shutdown. Als ouder kun alleen jij het horloge uitzetten. Mits de batterij niet leeg is, is dit de enige optie om hem uit te zetten. Zelf kunnen ze dit niet doen. Als hij leeg is en na opladen aan moet dan moet je dit wel doen door middel van het aan knopje ingedrukt te houden. Daarna is hij klaar voor actie.

Nu hebben we alle belangrijke dingen wel besproken. Nog even terug komende op de SIM kaart voordat ik naar de conclusie ga.

Wat handig is om te weten is dat het idioterie is om telkens een sim kaartje erin en eruit te halen voor opwaarderen.

Kies een provider die een app heeft waarmee je kunt opwaarderen op jouw eigen telefoon aangezien je niet andere nummers kunt bellen met het horloge.

Ik heb zelf gekozen voor LEBARA. Deze hebben een handige app waarmee je ook meteen het verbruik kunt zien. Daarnaast hebben ze altijd dubbel tegoed. Dus als je tien euro beltegoed koopt krijg je twintig enzovoorts, dit gaat vanaf vijf euro.

Gewoon een tip. Je kunt gratis sim kaartjes aanvragen en daarmee aan de slag.

Nu eindelijk mijn mening over dit kinderhorloge na deze lange lap tekst en uitleg.

De meiden zijn er dol op. Ze vinden het stoer dat ze kunnen bellen en berichtjes kunnen sturen. De kinderen in de buurt vinden het ook erg leuk.

Als ze buiten spelen kan  ik ze terug roepen of ze sturen een berichtje met de vraag of ze langer mogen spelen. Ik krijg berichtjes van ze als ze op school zijn. Ik krijg een berichtje als er iemand een lekke band heeft of als iemand niet lekker is.

Je zult rekening moeten houden dat de eerste week het beltegoed snel op kan zijn omdat ze iedereen even willen bellen met hun horloge maar ik heb ze aangeleerd om dan bijvoorbeeld opa te bellen en te vragen of hij terug belt. Denk terug aan de jaren 90 en het laten overgaan van een telefoon!

Op het moment dat het te lang duurt voordat ze thuis komen kan ik kijken of ze onderweg zijn en dan kan ik ze een berichtje sturen of alles in orde is. Alleen als ik eerlijk ben gebruik ik de GPS functie niet heel veel.  Het meeste gebruiken wij de voice messages. Dit is gratis en makkelijk in gebruik.

De GPS optie heeft het soms ook zwaar en kan alle kanten opspringen. Dit kan ook aan mij liggen en de manier waarop ik hem heb ingesteld. Het is voor mij meer om te kijken of ze in de ochtend veilig op school zijn als ik geen berichtje heb gekregen en dat is het wel. Het is uiteraard wel een fijn en veilig idee dat als er iets gebeurd ik meteen mijn kinderen kan opsporen.

Aangezien er een nieuwere variant is zou ik deze halen als je eraan wilt beginnen. Een verbeterde variant is altijd prettig. Voor nu werken deze perfect voor mij en mijn dochters en met een jaar of twee beginnen ze toch aan een mobiele telefoon.

Ik begrijp het hele morele dilemma hieraan. De locatie van je kind weten enzovoorts. Voor mij persoonlijk is het de telefoon optie het belangrijkste en hiervoor heb ik deze horloges gekocht.

Op deze manier hebben de kinderen het idee stoer te zijn en ze kunnen lekker buitenspelen. Te jong voor een mobiele telefoon en dan toch mobiel bereikbaar zijn. Hoe mooi is dat?

Ik ben tevreden en kan ik hem aanraden. 

Ik kocht deze twee horloges bij 24DealStore voor 29,95 maar je kunt de nieuwere variant ook vinden, geloof ik voor dezelfde prijs. Een google sessie is zo gedaan. Ze hebben diverse kleuren dus je kind kan zelf kiezen wat ze het liefste hebben.

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.