Huge kringloop haul

Den Bosch is geweldig om te gaan als je wilt zoeken naar mooie houten meubels.

Daar is het een stuk goedkoper. Dat zal te maken hebben met oude woningen en boerderijen die door gaan in een familie.

Wat heb ik allemaal gehaald voor mijn huisje?

Kleding laat ik even voor wat het is. Ik heb voor de meiden jurkjes en shirtjes gevonden voor mijzelf een leuke rok, een vestje en een gave zwarte trui met wit kanten kraagje. Dat zit allemaal in de was nu.

We begonnen bij “Vindingrijk Kringloopwarenhuis” en als deze in Velsen had gezeten had ik nu een redelijk nieuwe inboedel. Mooie betaalbare meubels.

Een setje van drie eiken tafeltjes. Dit zijn de bekende ouderwetse bijzettafeltjes die menig opa en oma wel hebben staan.

Ze zijn dezelfde kleur en hebben dezelfde stijl pootjes als mijn eettafel. Ik besloot ze anders neer te zetten en ermee te spelen als koffietafel/salontafels. Dit voor de leuke prijs van 9 euro.

Ik kon het niet laten. Een foute jaren 90 cd, een cd van Rob de Nijs die mijn moeder eindeloos vroeger in de auto draaide. Memories. Als kers op deze muzikale taart een werkende discman.

Een prachtige oude barometer voor 7,50. Ondertussen hangt deze aan de muur.

Die kleine dame is gek op beeldjes en rare theepotten. Dit is dan toch wel een juweeltje voor haar verzameling. 2,50 voor dit kleine stukje kunst.

De kinderkamers worden ook nog verder opgeknapt en deze stijl past goed bij de kleine dame. Bij elkaar 1,50 omdat er ook nog eens een korting van 50{774f218804110cbee14f2cb3af1c45e0ac97df372d193189586f27dc91485f28} was op linnengoed.

Bij de volgende kringloop was het goud. We gingen naar “De kleine beurs” een oud schoolgebouw.

Een grote staande schildersezel voor een piepklein bedrag. Ik ben hier enorm blij mee. Ik betaalde een bedrag van 3 euro en 50 cent. Hoe geweldig!

Voor de oudste doerak een verzamelmap van de woudlopers van Donald Duck met diverse leuke leerzame dingen. 1 euro.

Het is telkens een stukje lastiger om wat leuks te vinden voor deze beginnende puber.

De kleine dame heeft een hoogslaper en geen lichtje daar. Dit leek mij perfect en haar kleur. 2 euro.

Op mijn laatste dag op de terugweg zijn we bij Rataplan in Sloterdijk naar binnen gerend. Toch een stuk duurder hier.

Een ouderwets stukje speelgoed uit ’99 Deze Furby was 3 euro En hij doet het ook nog. Deze jongen is tenminste niet zo hysterisch als de hedendaagse furbies. Daar was de kleine dame zelfs bang voor omdat die ogen vuur lieten zien en die kon lachen als een maniak.

Een grappige bakvorm. Hier wil ik met de meiden iets mee doen. Daarnaast is dit natuurlijk geweldig rond de Paastijd. Voor nu leuk aan de muur in de keuken. 3 euro.

Een theepot van Blond waar ik de bijpassende koekjespot, melk kan en suikerpot van bezit. Helaas zonder deksel maar voor 4,50 vind ik dat prima. Ik zoek nog wel even naar een passende deksel.

Twee glazen hoge accubakken, perfect voor mijn schilders kwasten. Een euro per stuk en een klein borrel glas van 50 cent.

De reden dat ik maar een individueel borrel glas heb gekocht is dat hij leuk past bij mijn kaarsen plateau op de eettafel. Als ik hem heb gereinigd kan hij er mooi bij als kleiner formaat.

Voor mijzelf een paar kittige hakjes voor bij mijn jurkjes of rokje. Leuk met die trui met een kraagje. Tres preppy. Een beetje klein met maat 38 maar nog wel te doen. (Ik heb maat 38/39) Deze waren 6 euro

Voor de doerak gave gympen van 5 euro. Hopelijk passen ze met maat 36. Dubbele veters en de kleur die ze mooi vindt. Hopelijk een succes.

Deze vrolijke, grote zware deken heb ik al twee keer gewassen. Met zijn 3 euro was dit een echt koopje.

In IJmuiden ben ik nog even langs de “kring” gehobbeld. Met sommige items heel duur en met andere items weer enorm goedkoop.

Ik moest een nieuwe lamp voor boven mijn eettafel.

Hij zocht er eentje specifiek destijds met een glazen rand maar degene die hij zoekt vind ik niet zo mooi. Ik heb die wel zien liggen in NB en dacht “zal ik die gewoon halen voor bij mij? Lekker puh” Dat is alleen pesterig en beetje Petty. Daarnaast moet ik mijn eigen lamp wel mooi vinden. Anders heb ik er natuurlijk niets aan!

Het idee is wel blijven hangen en ik heb er eentje gevonden die ik wel tof vindt passen in de stijl van mijn huis. Yaay, succes!

Het probleem is dat het katrol systeem niet meer goed is. Daardoor mocht ik hem gratis hebben.

Ik vond een andere lamp voor 7,50 die wel een perfect werkend systeem heeft en dezelfde kleur is. Lang leve een achterban in de elektra! Dit kan worden omgewisseld en dan heb ik een mooie lamp voor boven mijn tafel.

Nu nog een mooie passende lamp voor bij mijn tv. Daar hangt nu een lamp die bij mijn bank past maar die bank gaat eruit. Dus vermoedelijk een mooie plafonnière met brons zoals de andere lamp.

En als afsluiter moet ik gewoon mijn slippers delen. Iedereen moet aan de vis flip flops.

Ze komen niet van de kringloop maar Alie Express. Helaas waren ze niet op tijd binnen voor mijn Spa ervaring anders had ik ze gewoon aangedaan. Foeilelijk en prachtig tegelijk en ze zitten ook nog eens goed.

Gewoon een geweldige vangst! *mic drop* Ik zal mijzelf uitlaten.

Reacties zijn gesloten.