Ik heb een varen vermoord

Ik heb fouten gemaakt. Ik wil ook mijn fouten hier delen. Dat hoort er ook bij. Dat vind ik ook eerlijk.

Toen ik mijn spullen ging halen was dat zo pijnlijk en naar dat ik het op een soort robot manier probeerde te doen.

Totdat ik de varen zag. Toen heb ik mijn frustratie en verdriet afgereageerd op een plant. Diep triest.

Nu zit een verhaal achter die stomme varen. We hebben er echt een bizarre ruzie om gehad. Die mij echt pijn heeft gedaan.

Ruzie om een varen. 

Ik denk dat dit het stomste is wat ik ooit heb meegemaakt. Oprecht ook. We hebben het over een plant! Een groot groen ding.

We zouden samen plantjes halen voor het huis. Zijn moeder haalde vaak plantjes uit zichzelf en zette het ergens neer.Dit keer leek het mij leuk samen eens wat uit te zoeken. Zijn moeder had het al een poosje over een varen. Diverse weekenden wilde ik met hem weg en dit keer zouden wij eens samen naar het tuincentrum gaan. Ik vraag het nog na. “Samen gaan wij planten kopen dit keer toch?” kom ik.

Staat er ineens een grote varen. Ik vraag waar die vandaan komt. Had hij die gehad van een politieke collega de avond ervoor als cadeau voor zijn huis “Really? Niet van je moeder? ” Nee echt niet van zijn moeder. Beloofd. Die had hij gemeld dat we samen dat zouden doen. Dat ging prima, ik vond het raar maar bien. Zijn ouders waren weg geweest en hadden wat foto’s gestuurd met mooie houten figuren. Ik bekeek die op zijn telefoon, scrolde te ver terug en zag een gesprek over een varen. Ik vroeg wederom…. “komt die varen van je moeder of niet?” Niet echt een nette manier van het benoemen maar het zat mij toch dwars.

Tot de dag van vandaag. De ruzie die we daarom kregen.

Nu zat zijn hoofd vol met politiek geneuzel maar luister, ik heb hem nog nooit zo in de verdediging zien gaan. Hij flipte. Echt als in “woedend” Ik denk dat hij er zelf ook van stond te kijken. Volgens hem controleerde ik. Ik zou hem niet vertrouwen op zijn woord. Daar schrok ik enorm van. Ik durfde zijn telefoon erna een tijdje niet eens meer aan te raken. Zo wil ik niet zijn. Dat is de hele reden waarom ik de varen hartgrondig haatte.

Het was achteraf gezien eigenlijk een geval van beide moe en gefrustreerd zijn om zaken en daardoor sloegen we naar elkaar toe. Beide waren we niet handig. Het gebeurd wel eens in een relatie. Het is jammer maar wel de waarheid. De vermoeidheid kwam eruit.

Hij riep na de ruzie destijds voor de grap. “Als het ooit uit gaat mag je de varen hebben.” Nu waren we daar en Stond ik oog in oog met dat kreng. Ik wilde dat onding niet hebben, ik was boos dat we zo een stomme ruzie hadden gekregen om zo een stomme plant. Het sloeg helemaal nergens op. Hij gaf tijdens het uitmaken de plant ook als voorbeeld.

De plant stond even voor alles wat mis was gegaan.

Ik was zwak en ik heb mijn boosheid en frustratie op de plant uitgeleefd. It died. Op dat moment luchtte het even op. Ik heb hem wel netjes opgeruimd. Ik wilde het namelijk met geheven hoofd allemaal doen. Blijkbaar was ik niet zo sterk als ik dacht.

Het stomme is dat ik het aan de ene kant snap en blij ben dat ik het heb gedaan. Dat ik mijn pijn even kwijt kon. Ik heb niet echt een paniekaanval gekregen en kon de rest netjes verder doen daar. Aan de andere kant is het zo schaamtevol en kinderachtig. De plant zelf had niets misdaan. Het was niet netjes en ik had het niet moeten doen. Het spijt mij nog steeds.

Ik ben absoluut niet perfect. Ik maak ook fouten. Vergeet dat niet.

Ik ben linda en ik ben een varen moordenaar.

13 gedachten over “Ik heb een varen vermoord”

 1. Ik denk alleen het is maar een plant..
  Maar ik ben ook geen bloemen/planten mens. Het had geen emotionele waarde voor hem. You killed it, tja jammer.

 2. Snap het wel… en wie heeft er nou niet ooit eens de neiging iets kapot te willen maken/gooien. Blij dat het maar een plant was :p

  1. Ja we hadden een stom iets tussen ons. We kochten in een kringloop altijd de meest lelijke asbakken. Als we dan eens woedend zouden zijn mochten die kapot. Beide wilde we eens die optie hebben om eens zoiets te doen. In een heftige ruzie heb ik die eens kapot gegooid in de tuin! Dit keer was het helaas de varen. Dit was echt “aaaaarrg” ongepland

 3. Definitely believe that which you said. Your favourite reason appeared to be at the web the
  easiest factor to bear in mind of. I say to you, I definitely get
  irked while other people think about worries that they just don’t understand about.
  You controlled to hit the nail upon the highest and defined out the entire thing with no need side-effects , other
  people can take a signal. Will probably be again to get more.
  Thanks

 4. Greetings, I believe your blog could be having browser compatibility issues.
  Whenever I take a look at your site in Safari, it looks fine however when opening in I.E.,
  it’s got some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up!
  Aside from that, fantastic blog!

 5. Ꭲhanks for another informative website. Thеe placе else coulⅾ I aam getting that kind of іnfo written in such a perfect method?
  I һave a project that I’m just now operаting
  on, and I’ve beеn at the glɑnce out for such information.

  Here is my blog: info lengkap

 6. If you are going for most excellent contents like myself, just pay a visit this website everyday since it
  offers feature contents, thanks

 7. Have you ever considered writing an e-book or guest authoring on other websites?
  I have a blog centered on the same subjects you discuss
  and would really like to have you share some stories/information. I
  know my subscribers would value your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

 8. Hey! I know this is sort of off-topic however I needed to ask.

  Does managing a well-established blog such as yours take a massive amount work?
  I’m completely new to blogging but I do write in my diary daily.
  I’d like to start a blog so I can easily share my experience and feelings
  online. Please let me know if you have any ideas or tips for brand new aspiring
  bloggers. Thankyou!

Reacties zijn gesloten.