Controle een weekend uit handen geven…

We weten ondertussen dat Linda niet een al te best jaar achter de rug heeft. Nadat ik vorige week ook nog een brandwond opliep merkte ik dat mijn “leven is best leuk” houding omsloeg naar “the fuck gebeurd er allemaal” Na een week niet mogen werken, bijna niets kunnen doen en pijn had ik even met mijzelf te doen.

Bart had zoiets van “Je moet er echt even uit en genieten. Laat mij je nu eens in de watten leggen. Dit verdien je.”

Nu kan ik een controlfreak zijn als ik niet goed in mijn vel zit. Dan heb ik het idee dat alles mis gaat en dan ga ik lange lijstjes maken. Dan wil ik alles regelen en plannen. Dat is mijn manier van de controle terug nemen.  Als ik  prima in mijn vel zit als de mini mensjes weg zijn, dan plan ik niets in het weekend. Ik zie dan wel waar ik beland en met wie. Als iemand mij uitnodigt ga ik wel mee.

Ik ontdek de wereld. Leer mensen kennen. Ik leef.

Nu zat ik dit keer niet lekker in mijn vel en begon al met een lijstje in mijn hoofd, tot Bart begon. Bart is een goede vriend en weet wel wat ik leuk vind. Ik besloot hem de controle te geven, wat is het ergste dat kan gebeuren?

Als ik wil klagen kan ik roepen tegen hem “vuur en drank” en hij roept “hoe laat ben je hier en eet je mee?” Dat zijn goede mensen om in het leven te hebben. Ik vertrouw hem.

Dus daar ging ik dan, Bart mocht dit weekend invullen.

Gelukkig kwam wel mijn nieuwe winterjas binnen. Dat moment dat je lipstick perfect bij je jas kleurt. “Goals” Zie je mij lopen dan weet je nu wel dat Linda het was. Donker haar, felrode lippen en lange jas in dezelfde kleur.

Helaas viel er een trein uit en zou ik hierdoor drie kwartier gestrand zijn op een perron maar plotseling was Bart daar om mij mee te nemen. Hij had besloten mij al op het station te verrassen, gekleed in pak. Zo konden we samen prima de tijd doden en kreeg ik een uurtje moppertijd. Zo kon ik ventileren voordat we begonnen aan het weekend.

Vervolgens bij hem aangekomen lag daar een cadeau klaar. Hij meldde dat hij iets had gezien en direct aan mij moest denken. Ik verdiende volgens hem wat meer “leuk” in mijn leven.

Een Star Wars advent kalender! Zodat wat er ook verder gebeurd… elke dag in december heb ik een glimlach. Dit vond ik een enorm attent cadeau en dit laat al zien hoe een lief mens dit is.

Na een week gerommel met eten even een goede maaltijd. Lekker eten is goed voor de ziel. Hij maakte een bord verse nasi goreng.

Daarna hebben we urenlang scorpion zitten bingen met het hoofd op nul. Onspannen. Rust is volgens hem ook belangrijk voor het hoofd.

We sloten de avond af met een goed gesprek en een glas whiskey. Ik was vereerd dat hij deze samen met mij wilde opdrinken. Mensen die single malt drinken zijn per definitie al gezellig.

Ik zou eigenlijk deze vrijdag zijn gaan stappen naar een maandelijks feest maar ik ben blij dat ik Bart de controle liet nemen. Ik knapte al aanzienlijk op van een avondje lekker eten en gezelligheid.

Ik sliep dan ook in als een tevreden spinnende poes. Het leven was al meteen een stukje leuker.

ZATERDAG

Waarom doen mannen dit? Zaterdag ochtend had ik dat besef hoe hoog spiegels bij mensen kunnen hangen als je zelf 160 centimeter hobbits bent.

Op richting Alkmaar. We dronken wat op een terras in de zon en toen ik aangaf dat ik het leuk vind om te snuffelen in een toko leek het hem een goed idee om deze op te gaan zoeken.

Onderweg kwamen we nog langs de markt en daar haalde we wat zoetigheid.

Naast gesuikerde marsepein met walnoot, haalde ik een zak toffees en gummy beestjes. Ik ken ze van vroeger en ik dacht dat de dames dit wel zouden kunnen waarderen.

We draaide zelfs de toeristische muntjes voor bij mijn Niffler. Ik vind het leuk om muntjes te verzamelen van plekken waar ik met mensen ben geweest. Dit kunnen drankmuntjes zijn van het uitgaan of een festival, geld van een vakantie of van deze gedraaide muntjes bij locaties waar ze dit aanbieden. Alles komt onder de stolp waar Niffler waakt.

Vervolgens zijn we de toko’s ingerend en hebben we daar lekkere dingen gehaald. Het idee was om later op de avond een proeverij te houden. Dit artikel staat klaar voor morgen.

We zijn uiteindelijk beland bij Portofino om daar lekker te eten. Voor mij was dat Cannelloni en voor Bart een pizza. De service was niet al te bien. 1,5 uur wachten op eten is een no-go. Ik ben naar binnen gestapt.

Uiteindelijk was het eten lekker en het gezelschap goed dus dat maakt een wereld van verschil. Omdat het blijkbaar een soort extra koopavond of lampjesnacht was, bleven de winkels langer open en was er overal muziek.

We besloten wel elders een dessert vandaan te trekken en laat nu naast Portofino, Suzette zitten. Een crêperie.

Vanuit mijn vakanties met Jelle naar Frankenland heb ik een voorliefde overgehouden voor crêpes en cider. Suzette heeft een diverse toppings waaronder de heerlijke combinatie van gezouten boter, suiker en citroen. I’m game!

Bart leerde meteen hoe lekker dit kan zijn. Geen Nutella erop maar de basics. Die smaken combineren fantastisch met elkaar.

Bedankt voor de “prachtige” foto Bart.

Na een goed maal was het tijd voor gezelligheid in de kroeg. Bart wilde mij eens mee de kroeg in nemen. In ons geval werd dat een verwarmd terras, zeker met de toko aankopen.

Ik werd meegenomen naar Gunnery’s . Bart weet dat ik cider kan waarderen en hier hebben ze zoete cider. In de kroeg was ook meteen nog een live bandje aan het rocken. Plus… lang leve terrasverwarming.

De Blind Pigs zijn aan te raden. Helemaal lekker en fris. Normaal ben ik van de drogere cider maar dit is een lekker zomerdrankje. Ik begrijp waarom Bart dit aan mij wilde laten proeven. Ik zag dat ik ze ook bij de AH kon halen dus die komen binnenkort ook wel in mijn koelkast.

Bart veranderde helemaal in een full blown heer. Tassen dragen door het gevaarlijke nachtleven in Alkmaar. Doen alsof hij korter is zodat ik mij eens lang kan voelen.

Hij is zo dr. Who meets Dirk Gently type. Geeky and charming in a funny way.

Super gevaarlijk nachtleven.

Zie je de andere gevallen beren en ledematen?

De Burger King heeft Power Ranger speelgoed. Ik kon niet anders. Er moest er eentje mee naar huis. We sloten de nacht in Alkmaar af met een warme lavacake en hierop ijs. Hier heb ik een enorme zwak voor. Die combinatie is zo lekker.

Wat zijn we toch romantisch. “Mensen denken straks nog dat we een koppel zijn” wwrraauuurr. Ha! Ik kan het veel slechter treffen.

We zijn wel een esthetisch aangenaam koppel met onze jonger uitziende koppies. Nu met mijn donkere haar valt het mee maar afgelopen maand ben ik in dezelfde week 22, 24 en 25 jaar oud geschat. Dankjewel aan onder andere meneer de buschauffeur. Bart heeft hetzelfde gen. Hij is ook 32 jaar en wordt regelmatig in de 20 geschat. Volgens Bart zou dat inhouden dat als we ooit samen een kind zouden krijgen wij de nieuwe Leonardo DiCaprio of Keanu Reeves zouden creëren.

Ja mensen, gespreksstof op de zaterdag nacht.

Het kan zijn dat ik deze arme jongen ook gemarteld heb, net zoals Roy. Ik liet ook Bart de 2x noodle challenge doen, hij had het zwaar. Ik heb gehuild van het lachen. Daar was ik oprecht eens aan toe.

Na wat leuke stand up comedy ben ik als een blok in slaap gevallen voor de tv.

ZONDAG

Zondag maakte ik een leuke zoet thee plankje met diverse items die ik aan Bart wilde laten proeven vanuit de Toko. Ik word vrolijk van nieuwe dingen aan mensen presenteren. Ik wilde hem bedanken voor zijn vriendelijkheid.

Ik ben op zondag daarna zelf ook nog eens verwend met vers gemaakte croissantjes ham kaas, chocolade broodjes, verse jus d’orange EN een van mijn favoriete smaakjes thee. Film erbij, hangen op de bank, bijkomen van de vorige nacht. Gewoon top.

We hebben in de middag nog koffie gedronken met een van zijn beste vrienden. Die besloot langs te komen nadat we hem misschien ‘s nachts selfie foto’s van ons voor zijn winkel hadden gestuurd.

Ik kwam erachter dat ze bij de Deen DC plaatjes uitdelen en ik kreeg een kleine hartverzakking. Ik ben down. Wij hebben alleen geen Deen hier dus Bart beloofde de plaatjes te bewaren voor mij.

Hoe maak je Linda blij? Goed eten, gezelligheid, drank en geeky stuff.

Toen na een dikke bedankt knuffel was het op naar huis. De trein werkte ook prima mee, altijd lekker als je snel thuis bent. Thuis aangekomen was er ook nog een verrassing. Mijn wasjes waren weg gewassen, er was opgeruimd, boodschappen in huis. De meiden wilde mij graag verrassen na de vervelende week, dus die zijn met opa aan de slag gegaan om wat klusjes die waren blijven liggen op te knappen.

Dan heb je toch ergens iets goed gedaan als moeder. De meisjes waren afgelopen week al enorm lief toen ik het zo zwaar had. Ze hielpen met boodschappen doen en de afwas. Mijn haar werd geborsteld en gevlochten. Dat hield in dat zondagavond knuffelavond werd.

Zoals Stephanie al riep op mijn Instagram. Ik ben inderdaad helemaal geen single moeder, ik draai mijn huishouden met twee fantastische mini mensjes. Zeker nu ze beide rond de 10 draaien begin ik tekenen te zien van hoe ze later zullen worden. Heel bijzonder.

Het snoepgoed werd uiteraard ook gewaardeerd.

Bedankt Bart. Ik had het nodig. Bedankt dat je er voor mij was, mij afleidde en mij zo in de watten hebt gelegd. Excuses voor de ervaring met satans ass. You are a great friend. Volgende keer kringloopjes en wijn!

Misschien kan ik dit wel vaker doen. Gewoon een aantal vrienden en mensen in mijn omgeving mijn weekend laten bepalen. Het hoeft niet altijd in deze setting maar het is wel een grappig idee om te kijken hoe goed mensen mij kennen of wat mensen denken dat ik nodig heb. Ik ga er eens even over brainstormen.

Morgen gaan we de toko aankopen bekijken en vertel ik welke noodles het leven van Roy, Ellen, Bart en mijzelf veranderd heeft.

Stay tuned…

Reacties zijn gesloten.