Toko Alkmaar Haul/ food review

Wil je voedsel dan krijg je voedsel!

Ik ben dol op de toko. Je hebt er zoveel lekkere dingen en vaak zijn die nog goedkoper dan bij de lokale supermarkt. Ik ben dol op de kruiden, de sfeer en het struinen.

We gingen als eerste naar de “Sultan’s Markt” op de gedempte nieuwesloot.

Pop kek komt uit Turkije en mijn kinderen zijn dol op deze cakes. Je hebt ze in diverse soorten en varianten.

Ik weet dat Bart net als ik van citrus houd en dus kocht ik deze zak met individueel verpakte keks. Ook gaf hij aan van banaan te houden dus nam ik een losse grotere in de banaan smaak mee.

Persoonlijk blijf ik na het proeven liever bij de citrus. Bart vond ze beide enorm lekker en ik begreep dat hij al terug gaat voor nieuwe.

Wanted Bumba is ook Turks en dit is “bliss” als je gek bent op de combinatie kokos en chocolade. Nee het is geen Bounty. Het is luchtige, crisp melkchocolade met een hart van kokos.

Ik ben dol op de Yogi Himalaya thee. Hier zit gember, venkel en kaneel in. Ik drink het met soms met wat honing erin. Naast de Beertjes thee van de AH is dit een van mijn favoriete soorten thee.

De fanta appel is gewoon een soort cider zonder alcohol.

Omdat we wat meer haast hadden zijn we vervolgens naar de andere toko gehobbeld namelijk “An Dong” op de kanaalkade.

Bart was namelijk niet bekend met gember bier. Daar moest verandering in komen. Gember bier is enorm lekker, zeker bij wat pittiger eten.

Ondertussen weet Bart nu wel wat gember bier is en hij begrijpt de charme ervan.

De foco Thai tea kregen we van de eigenaar en eerlijk, niet mijn ding. Ik vond het naar een te zoete thee met chocolade smaken. Bart kan de aparte smaak wel waarderen.

Ik ben dol op zeewier, zeker met kruiden erop. Mocht je al niet dol zijn op zilt dan is puur zeewier misschien niet je ding. Probeer eens te kijken naar seasond seaweed. Het is een gezonde snack.

Bart was geen fan. Mijn jongste dochter en ik vind het lekker.

Dan de beste gedroogde mango snack van de wereld. Dried Mangoes van Philippine. Kom je ze tegen, koop ze. Het is een structuur waar je even aan moet wennen, kleverig en stug maar de smaak explosie is het waard.

Altijd als ik op de markt ben en ze hebben gedroogde mango liggen neem ik een zak mee. Wij zijn thuis groot fan. Bart nu ook.

Mochi komt uit Japan en is een soort kleverige rijstbal met hierin een vulling. In dit geval pindakaas, rode boon pasta en ik weet eigenlijk de derde niet…

Mochi is redelijk gezond voor je en licht verteerbaar.

Dit is wederom een structuur ding. Ellen vond het helemaal niets. Mijn kinderen vinden het ook niet lekker. Ik ben niet al te grote fan maar soms met een bak thee vind ik het prima te doen. Bart deelt mijn mening hierin. Die vind ze wel lekker. Ik heb de doos ook bij hem achtergelaten zodat hij het weer kan laten proeven aan andere mensen. Ik ben ook zo lief he?

Dit is zo lekker. Snack Jack. Het is een soort bonen chip met licht wasabi poeder. Je voelt hem in het begin even aan de zijkanten van de tong, het puntje en bij je neus en dan is de scherpte eraf. Aanrader.

Ik ben gek op noodles. Yum yum noodles eet ik al ruim 15 jaar. De garnaal smaak vind ik het lekkerste. Hij is fantastisch voor koude dagen om lekker bij op te warmen. Nu zag ik de “creamy shrimp” liggen.

Ondertussen heb ik deze gegeten en ik ben groot fan. Dit is mijn nieuwe favoriet. Hele duidelijke citrus smaak erin, lekker stevige pit. 9/10 would reccomend.

Als extra tip… kaas is heel lekker met pittige noodles. Plakje kaas op de bodem of wat geraspte kaas laten smelten in de noodle soep. Try me. 10/10.

Verder blijf ik de gemene nare vrouw die mensen te hete dingen laat eten.

Ik kocht een nieuw pakje 2 times spicy van Samyang voor Bart. Deze noodles hebben een 8800 op de schaal van scoville. Dat is heet. Erg heet om zomaar even snel te eten. Die voel je. YouTube staat vol met de Samyang 2x spicy challenge.

Ik heb hem zelf gedaan. Ik had ook geen gevoel meer in mijn mond. Ik heb het wel gedaan. Ellen heeft wat happen gegeten terwijl die helemaal niet van scherp eten houdt. Dat vond ik nog het knapste van iedereen. Roy heeft hem ook gedaan als een baas. Bart had er wat moeite mee… did not finish. Did feel like dying.

Ik deed de Samyang ice noodle dit maal. Die is ongeveer 4500 scoville. Prima te doen als je van pittig eten houd. Ook bij deze voel je echt wel je mond en lippen branden maar de smaak is aangenaam.

Mocht je minder van pittig houden of deze te heet vinden na een hap. Zet hem in een bakje in de koelkast. Volgende dag is een deel van de hitte eruit.

Zo durfde Bart hiervan toch de volgende ochtend nog een hapje te proeven, deze vond hij erg lekker. Beetje spicy niet zoals de 2x.

Dan als laatste nog de Volcano Noodle. Deze is niet van Samyang maar schijnt vergelijkbaar te zijn met de 2x. Deze blijft in de kast liggen tot ik die eens wil proberen.

Ik hoop dat ik jullie op nieuwe ideeën heb gebracht en loop gewoon eens een toko binnen. Probeer eens wat nieuwe dingen en je zult aangenaam verrast zijn.

Reacties zijn gesloten.