Lego Linda

“Linda, je hebt veel Lego. Is dat een hobby?” “Linda hoe zit het met al die Lego?”

Als je in mijn huis komt en je kijkt om je heen zie je best wat Lego in diverse vormen en maten. Hoe zit dit nu, waar koop ik deze Lego en waarom ben ik bezig met Lego.

Lego is voor iedereen. Echt iedereen kan iets vinden wat hij of zijn leuk vindt en wat hij of zij kan maken. De Duplo variant voor de allerkleinste en nano of technisch Lego voor gevorderde.

Ik ben dol op Pokémon. Een paar jaar geleden zag ik op internet Pokémon figuurtjes rondzwerven van nano Lego. Mijn aandacht was getrokken, nu moest ik ze nog zien te vinden. Uiteindelijk kwam ik de eerste tegen bij een gameshop in de buurt. Deze hadden een kraam op de zwarte markt te Beverwijk en daar stonden ze.

Mijn eerste figuurtje was dan ook een Charmeleon.

Ik snapte er in het begin niets van maar Jelle en Roy hielpen mij en na wat gepriegel stond hij in elkaar. Dit was in december 2016.

De teerling was geworpen. Ik had een doel. Ik wilde dit zelf kunnen en ik wilde meerdere figuurtjes.

Uiteindelijk na een jaar kwam ik er meerdere tegen. Ik vond ze op Alliexpress! De meeste waren maar iets van 3 euro dus Linda ging los.

Lego kwam ondertussen uit met bricks en marvel werd populairder. Mijn geek hart was tevreden.

Langzaam kwam er telkens meer Lego bij. Ik nam alleen de tijd niet om er aan te gaan zitten.

Op een dag zag ik hoeveel ik verzameld had en besloot dat ik er gewoon aan moest geloven. Begin simpel. Diglett. Nano Lego is niet heel simpel. Je bouwt in 3D iets op met enorm kleine stukjes.

Een diglett is niet groot en toch zijn dit ongeveer 300 plus stukjes Lego. Op het moment dat ik begon was ik zo 4 uur bezig, gedachten op nul en ik vergat alle tijd.

Ik was zo trots dat ik het alleen voor elkaar had gekregen. Het smaakte naar meer.

Daarnaast probeer ik het altijd leuk in mijn huis te integreren. Diglett was perfect om bij plantjes neer te zetten. Uiteindelijk is hij ook beland in een accubak met een cactus erbij geplant.

Vervolgens wilde ik iets doen met iets meer vorm. Deze Lapras was wat lastiger en dit ging dan ook al mopperend. Uiteindelijk lukte het en ik snapte hierna de basis van de 3D figuren.

Het leven ging door en wederom zette ik wat dingen op pauze omdat ik het druk had.

Toen kwam de doodsklap. Jelle maakte het uit en mijn hoofd had geen uit-knop meer. Ik kon niet meer slapen en bleef malen. De nachten waren enorm lang en ik kon mijn hoofd niet zetten tot schilderen of lezen. Ik had geen enkele ontspanning meer. Alleen alcohol verdoofde. Dit is alleen niet de oplossing en al helemaal niet goed op de lange termijn. Laten we wel wezen mijn whiskey collectie slinkse aanzienlijk en dit is vrij zonde van mijn dure flessen.

Op een avond pakte ik mijn Lego erbij en begon. Het was pielen, ingewikkeld met betraande ogen maar ik kreeg er telkens meer handigheid in. Binnen 2 uur had ik poppetjes gemaakt en dat hield in dat ik iedere keer een aantal uur bezig was met iets anders dan verdriet.

Lego hielp mij omgaan met een lastige periode. Mijn hoofd kon uit. Er was geen ruimte voor verdriet. Ik was bezig met iets wat ik letterlijk moest opbouwen terwijl het voelde alsof alles om mij heen ingestort was.

Vervolgens gebeurde er iets wonderlijks. Ik begon er plezier in te krijgen! Ik was iedere keer verbaasd en blij met het resultaat. Ik struinde Alliexpress af en vond telkens meer leuke goedkope projecten.

Mijn maatje Roy vind Lego ook enorm leuk en ik wilde grotere uitdagingen. Het leek mij leuk om samen dingen te beginnen te bouwen van gewone Lego.

Ik bestelde een Wall.e van ongeveer 700 onderdelen en liet Roy weten dat we een avondje moesten gaan zitten.

Wall.E was een groot succes. Roy en Ellen hebben er ondertussen zelf ook een besteld. Van het echte merk “Lego” betaal je voor dit project ongeveer 140 euro, bij Ali betaal je ongeveer 18 euro met verzendkosten. Het verschil zie ik niet. Alles beweegt en hij ziet er fantastisch uit.

Ondertussen staan er diverse projecten in de planning en spreken Roy en ik dan een avondje af om dit te doen.

Nano Lego blijft iets wat ik alleen doe. Het is perfect voor mij als mijn hoofd vol zit. Het maakt mij kalm.

Links een stukje echte Lego, daarnaast een stukje van de Wall.E lego en als laatste een stukje nano Lego.

Enkele projecten die nog op het lijstje staan zijn een arcadekast van Streetfighter. Ja, dat las je goed! Een Stitch van nano Lego, Optimus Prime, Bumble Bee, Link en ga maar door. Je ziet het vanzelf op Instagram verschijnen.

Mocht je last hebben van anxiety, depressie of vol zitten met verdriet. Wil je iets positief opbouwend doen en je hoofd op nul zetten is het een aanrader.

Wil je een gezellig avond samen sorteren en bouwen met een maatje of je vriendje? Aanrader.

Wil je een creatief cadeau geven voor een geek? Aanrader. Maak het persoonlijk door hem zelf in elkaar te zetten als iemand niet goed is met Lego of bied het aan om samen een avondje te zitten.

Ik ben in ieder geval fan en raad het aan. Op AlliExpress kun je echt van alles vinden voor een betaalbare prijs.

Hoi, ik ben Linda. Gek op Lego.

Ps. Ali sponser mij gewoon! Hahahahaha. Het lijkt zo net een advertentie.

Reacties zijn gesloten.