Door mijn moeder ben ik tweehandig.

Zo het is weer eens tijd voor een nutteloos stukje informatie betreffende mijzelf. Ja dit is mijn blog dus ik doe lekker wat ik wil.

Mijn naam is Linda en ik ben tweehandig. (en toch een kluns, hoe dan?)

 

Ik kan hem niet anders uitleggen dan op die manier. Dit is wel iets wat is aangeleerd en niet wat is aangeboren.

Mijn ouders zijn gescheiden toen ik klein was, een jaar of vier oud. Mijn moeder is linkshandig en mijn vader rechtshandig. Ik was doordeweeks bij mijn moeder en leerde daar automatisch eigenlijk dingen linkshandig aan waar je niet bij nadenkt. Bij mijn vader leerde ik deze dingen rechtshandig.

Op school leerde ik trouwens standaard rechts schrijven, ik schrijf dus wel rechtshandig.

Ik wissel dus van kant liggende aan wat ik doe. Soms vind ik dingen prettiger te doen met links en andere dingen met rechts

Dus ik eet bijvoorbeeld linkshandig, brei met links, draag mijn horloge linkshandig, pak een gitaar linkshandig vast.

Ik schrijf rechts, gooi een bal met rechts, pak mijn telefoon eerder vast met rechts, heb ik een muis dan klik ik met rechts.

Een schroef ergens indraaien doe ik met hoe ik er het makkelijkste bijkom. Een spel zoals Guitar Hero speel ik soms links en soms rechts liggende aan hoe ik lekker zit. Een laptop met tracking pad gebruik ik links en rechts.

Als ik iets opraap van de grond of van tafel een beker drinken pak, ik pak iets aan van een ander kan dat letterlijk met elke hand. Ik heb daar geen dominantie in. Het wisselt. Net zoals dat ik een sigaret opsteek met rechts maar hem soms links vasthoudt en soms rechts, ik kleur of verf soms met links en soms met rechts.

Ik heb wel eens testjes gedaan en daaruit bleek dat mijn dominante kant rechts is. Als ik dus niet was opgegroeid met een moeder die linkshandig was dan had ik waarschijnlijk vol alles altijd met rechts gedaan.

Het stomme is dat ik er nooit bij stil stond. Ik wisselde standaard het bestek of dek een tafel linkshandig. Pas sinds ik mijn kinderen het anders zie doen realiseer ik mij dat ik veel dingen anders doe dan de meeste mensen om mij heen. Dit komt doordat ik rechts schrijf en dus altijd dacht dat ik alles deed zoals iedereen die rechts is. Alleen mijn kinderen kunnen absoluut niet met links snijden. Het stomme is dat als ik kook ik groenten snijd met rechts maar als ik eet dan heb ik mijn mes links.

Is het vervelend? Nee. Is het nutteloze informatie over mij? Ja.

You’re welcome.

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.