Mijn Make up basics

Ik word ouder. Dat is normaal en dat hoort erbij.  Mijn huid veranderd en mijn voorkeuren veranderen. Ik heb mijzelf leren kennen. Ik heb veel dingen geprobeerd en weet wat ik wil.

Ik stond bekend met Beautytreat om de heftige gekleurde looks. Nu draag ik bijna geen oogschaduw meer en als ik het al draag is het vrij basic.

In de loop van de jaren is veel cosmetica voorbij gekomen maar ondertussen heb ik een paar “staples”  Een basis die ik graag gebruik en waar ik altijd op terug val.

Bij deze een artikel over mijn staples en stuk voor stuk cosmetica items die ik ten volste aanraad en waar ik achter sta.

De huid. 

Ik ben een type die de huid veel beter zou moeten verzorgen. Ik verzaak hierin. Ik vergeet het vaak. Ik vergeet wel eens mijn make up af te halen, ik vergeet smeersels voor alles en ik houd niet van vette crème op mijn huid.

Ondertussen heb ik gevonden wat voor mij werkt. Het is de Biodermal  P-CL-E Serum. Het is een soort van gel op waterbasis, absoluut niet vet. Ik gebruik hem iedere ochtend voor mijn make up en probeer hem in de avond voor het slapen ook op te doen. Mijn huid is opgeknapt en oogt kalmer. Dit houdt weer in dat ik veel minder plamuur opsmeer. Na een tube of 8 kunnen we vaststellen dat dit mijn basis huid verzorging geworden is.

Er is nog een Fluide crème van Biodermal die perfect werkt als primer en als verzorging. Deze is iets goedkoper en werkt perfect voor de jongere huid.

Verder probeer ik in de avond nu mijn make up eraf te halen met de roze “It’s magic!” remover doek van w7. Nat maken en over het gezicht wrijven. Prima! Ben ik frisky dan was ik mijn gezicht helemaal netjes en gebruik ik zelfs tonic.

Wat ik ook nog een aanrader vind is Biore zuiveringssoda voor de huid. Deze gebruik ik onder de douche voor mijn gezicht. Werkt enorm goed. Als je een gevoelige huid hebt zou ik deze niet dagelijks gebruiken.

  • Plamuur

Dames en heren ik heb mijzelf in de afgelopen jaren zo vol geplamuurd. Het is niet te geloven. Nu merk ik dat ik hier minder behoefte aan heb. Ik krijg de kriebels als ik mijn oude foundations terug zie.

Ik heb liever mijn eigen huid met een klein beetje smeersel erop om de kleur recht te trekken. Een beetje onder mijn ogen en in het midden van mijn gezicht. De rest probeer ik te ontzien. Je kunt begrijpen waarom ik dus blij wordt van de Biodermal gel die mijn huid zo opknapt.

Ik ben nu iemand die zonder foundation de deur uit kan rennen. Iets wat vroeger ondenkbaar zou zijn geweest.

Dan nu de plamuur en poeder opties. Ik merk dat ik persoonlijk van dunne formules houd en dat de plamuur opties waaraan ik mijzelf hecht, de neiging hebben om uit de winkels te verdwijnen.

Ik heb een aantal foundations die ik afwissel liggend aan 1. waar ik zin in heb 2. welke kleur op dat moment het beste past (ik verkleur het hele jaar)

Het is uiteindelijk het idee volledig van de plamuur af te stappen ooit. Ik gebruik of concealer of een beetje plamuur maar zelden beide tegelijkertijd. Waar ik vroeger met een maand zo door een potje vloog kan ik er nu zo een paar maanden zoet mee zijn. Altijd een voordeel.

Maybelline dream wonder nude, fluide touch foundation. Mondje vol. Ik raak met het stokje 2 keer mijn gezicht aan en ik ben klaar. Blend heel mooi in, voelt licht aan. Is nu lastiger te krijgen in de winkel. Hele diepe zucht. Ze vallen iets donker uit.

Een foundation die ik de laatste tijd gebruik die dezelfde soort waterige formule heeft is de Catrice HD Liquid Coverage. Ik ben nog bezig met het eerste potje maar tot nu toe lijkt het redelijk overeen te komen met die van Maybelline en hij is een stuk goedkoper.

Maybelline Fit me! Matte Poreless foundation. Iets dikker qua formule maar nog steeds wateriger dan de reguliere foundations. Geeft de huid een vrij natuurlijke uitstraling met een lichte dekking. Makkelijk te blenden.

Bourjois Healthy mix foundation. Prima spul, wederom wat dunner dan de meeste foundations.

MAC studio Fix powder foundation. Een poederfoundation die ik gebruik in het najaar soms als setting powder op het moment dat ik bijna niets anders draag. Deze combineer ik dan met bijvoorbeeld Loreal True Match concealer.

Bourjois Healthy Balance powder. Ik koop deze eigenlijk altijd. Prima licht poeder, niets op aan te merken met een handig spiegeltje in de doos.

  • Blush

Hier gaat het mis. Ik heb een waanzinnig zwak voor blushes. Ik heb er veel. Teveel. Ik maak ze nu wel trouwens eens allemaal op.

Ik heb ondertussen al drie mac blushes opgemaakt dit jaar. Een zin die ik nooit verwachtte uit te spreken. HOE DAN? Nou eigenlijk heel simpel. Stop met nieuwe kopen.

Wel heb ik een zwak voor crème blushes, zeker in het voorjaar. Alhoewel ik ze nu niet meer heb liggen omdat ik ze op heb gemaakt. Soms pak ik wat lippenstift als ik frisky ben of on the go.

Verder draag ik op dit moment graag de Sleek Rose gold blush. There you go. Gewoon omdat het kan. Ik heb verder geen favoriet die ik perse bij koop als er eentje op is. Ik houd van heel veel soorten blush.

De ogen

Oogschaduw bespreken heeft niet echt veel zin omdat als ik oogschaduw  gebruik ik kies en wissel tussen wat ik heb liggen. Als ik heel eerlijk ben koop ik ook zo goed als geen oogschaduw meer. Ik heb zoveel en gebruik zo weinig.

Dat gezegd hebbende wil ik wel de Maybelline Color 24 hour tattoo in 35 On and on Bronze vermelden. Zie het maar als een eervolle vermelding. Dit is een mooie kleur die je met je vinger aanbrengt op de ooglid en dan ben je klaar. Je hebt geen primer nodig en geen andere kleuren. De kleur is mooi, verdeelt goed, blijft lang zitten. Hij staat prachtig als basis mocht je wel besluiten andere kleuren te gebruiken.

Dan hebben we de Bourjois felt tip eyeliner. Helemaal baas. Mooi zwart en blijft braaf op zijn plek.  Als tweede heb ik de Maybelline Master Precise Curvitude eyeliner. Hier heb ik er nu ook al meerdere van versleten. Dunne flexibele punt waarmee je prachtig een wing kunt maken. Het fijne hieraan is dat de pen een kromming heeft wat prettig in de hand ligt tijdens het aanbrengen.

Catrice made to stay, inside eye kohl. Een fijne zwarte kohl die blijft zitten en goedkoop is. Makkelijker kan ik hem niet maken. Ik gebruik hem altijd voor mijn “tightline”  en soms ook als eyeliner als ik een wat rommelige look wil bereiken.

Mascara is lastig want er zijn diverse goede mascara’s te koop. Ik probeer dan ook met regelmaat nieuwe mascara uit en ik wissel hierin af tussen diverse merken.

Een algemene luxere aanrader is de PUPA flex mascara als je daar aan kunt komen. Ik heb hier denk ik in totaal zes of meer tubes van leeg gekregen. Een standaard mascara die ik altijd heb liggen is de MaxFactor Masterpiece. Dan nog een andere aanrader is de Loreal Paris Paradise mascara.

  • Brows

Een “moetje”, anders voel ik mijn naakt.

Het Hema wenkbrauw potlood in kleur 11. De formule is prettig, het potlood is niet te “waxig” en kan goed door de haartjes geborsteld worden.  Daarnaast is het potlood niet na 10 keer gebruiken op. (plus, tres cheapie) Wederom dit potlood gebruik ik al jaren dus helemaal down mee.

Een andere die ik recent ontdekt heb ik waar ik er letterlijk 4 van ingeslagen heb omdat ze weer eens een LE doen (waarom….) is die van Catrice, het is de Bam Brow pen in Auburn. Ik combineer deze met die van de hema. Helemaal bom.

 

De lippen

Dit is net als blush een zwak voor mij. Ik ben gek op lippenstift en draag dit dan ook bijna iedere dag. Als ik uitga zul je mij bijna altijd zien met een felle lip. Ik heb heel veel lipsticks geprobeerd in mijn zoektocht naar de perfecte rode lip.

Ondertussen kan ik zeggen dat ik mijn favoriete lipsticks heb gevonden. Heel lang was dit MAC- Ruby Woo (die blijft ook speciaal plekje in mijn hart houden) maar nee. Die formule is het net niet. Die blijf ik gewoon te droog vinden.

Een van mijn favoriete tinten rood is de matte vloeibare lipstick formule van de Rouge Edition Velvet lipsticks van Bourjois. Ik draag met heel veel liefde  03. Hot Pepper voor de echte felrode brandweer lip. Hij is een gedoe met aanbrengen maar als hij zit dan zit hij zo een paar uur mooi. Hij slijt mooi af en voelt niet droog of brokkelig aan. LOVE IT.  Een andere tint die prachtig is van dit merk is de kleur 15. Red-volution een diepere vampy rood.

Rimmel Provocalips is ook een enorm long lasting lipstick, perfect als je gaat stappen en ik heb de kleuren rood Play with Fire en een knalroze genaamd Little Minx

Dan voor de echte donkere vampy dagen heb ik Jeffree Star liquid Lipstick in Unicorn Blood. Zeker met het najaar draag ik deze graag. Ik wil graag nog een bloedrode proberen van dit merk maar dat komt een dezer dagen nog wel.

En dan sluit ik af met de drie gewone lipsticks die ik prettig vind en die ik standaard in mijn tas heb zitten. Mijn basic “Nude” is  L’Oréal Color Riche Matte 640 Erotique en een andere mooie tint matte rood is L’Oréal Color Riche Matte 346 Scarlet Silhouette. Ga ik voor roze dan wil ik knallen met Max Factor Colour Elixir Velvet Matte Lipstick in 25 Marilyn Blush

Dan heb ik nog een laatste aanrader voor de lippen en dat zijn de lipliners. Voor bij mijn rode lip heb ik de geweldige MAC – Cherry lipliner. Dat is eigenlijk een soort no-brainer. Rode lip op, dan pak ik cherry erbij.

Het allerlaatste product wat ik vandaag ga benoemen in deze categorie is de enige nude kleur die ik draag naast de Erotique lipstick. Dat is MAC- Boldy Bare lipliner. Ik breng hem aan over mijn gehele lippen of gecombineerd met de lipstick.

Parfum

Ja ik ben ook dol op parfum en heb diverse geuren in mijn leven versleten. Ik heb een mandje met hierin een stuk of 8 geuren en toch  heb ik 3 staples die ik altijd draag en al jaren opnieuw koop als ze op zijn. Het zijn de herkenbare “Linda” geuren voor mijn omgeving.

Vanillary van Lush. Dit is een echte vanille geur. Anders kan ik hem niet beschrijven. Niet zo een neppe zoete geur maar een zwoele warme geur. Helaas zit er telkens een jaar tussen voordat ik weer een nieuw flesje heb want ik kom bijna nooit bij Lush. Vaak rond de wintertijd draag ik deze geur een poos.

La vie est Belle Eclat van Lancome. Zoet en warm. Ik heb al vijf flesjes van de normale variant versleten maar de eclat is iets minder zoet dan het origineel en vind ik net iets lekkerder. Ik heb ze beide staan. Dit is meer een standaard geur die ik draag.

This is her van Zadig & Voltaire. Ik vind dit een lastige geur om uit te leggen. Ik had hem nog nooit bij iemand geroken, ik draag hem graag. Hij is warm en helemaal anders dan de standaard zoete geuren. Ik vind hem wel warm en ik krijg er vaak complimenten of vragen over. Dit is een geur die ik meer draag als ik uitga.

Voila, mijn staples. Met vallen en opstaan heb ik de afgelopen jaren producten gevonden waar ik dol op ben. Producten die ik aanraad en producten waar ik achter sta. Zo goed als alle producten die ik hier benoemd heb vandaag, heb ik meerdere jaren gebruikt of diverse keren opnieuw gekocht. Het duurde even maar dan heb je ook iets.

Heb jij jouw producten al ontdekt?

Reacties zijn gesloten.