Rare gewoontes

Iedereen heeft ze, niet iedereen is er altijd bij zichzelf van op de hoogte. Na dertig jaar kan ik zeggen dat ik een paar vreemde gewoontes bezit. Ik weet niet altijd waar ze vandaan komen.

Het maakt mij, mij.

Ik zet er vandaag 15 op een rijtje.

 1. Ik val regelmatig in slaap met creepypasta’s en soms met Bob Ross
 2. Ik vind het heerlijk om na het douchen mijzelf wat af te drogen, haren in te wikkelen in een handdoek om vervolgens in mijn bed te ploffen en daar als een burrito op te drogen.
 3. Als ik naar de wc ga doe ik dat vaak met de lamp uit. Loop ik uit de wc tik ik automatisch de lamp aan om dan al zuchtend deze meteen weer uit te doen.
 4. Ik eet een zakje skittles op kleur leeg.
 5. Ik probeer elk jaar iets onder de knie te krijgen waar ik niet goed ik ben of wat ik nog nooit heb gedaan. Zo vind ik breien echt heel stom maar een deken voor op mijn bank moet en zal ik af gaan maken dit jaar.
 6. Al heb ik een laptop, tablet of tv tot mijn beschikking. Soms zit ik alsnog op mijn telefoon een serie te kijken.
 7. Ik hang outfits die ik wil dragen voor een komende periode al op aan hangertjes aan de kast. Dus echt helemaal gestyled met sieraden, maillots met de schoenen erbij.
 8. Als ik kleding koop wil ik dan ook in mijn hoofd al een hele outfit ermee maken met bestaande items in mijn garderobe.
 9. Ik heb sommige kledingstukken dubbel.
 10. Ik zit het liefste in de bioscoop aan de buitenkant en ik vind Pathe zonder pauze stom.
 11. Ik knaag vaak chips.
 12. Ik heb moeite met symmetrie, het maakt mij zenuwachtig. Ik heb twee tafeltjes met twee plantjes naast mijn tv meubel. Dan staan daar ook weer twee Pickachu beeldjes bij maar die beeldjes moeten anders zijn zodat het niet perfect is.
 13. Ik heb bijna nooit mijn kachel aan maar wel altijd veel dekentjes en vesten omdat ik het dan toch koud heb.
 14. In het voorjaar draag ik jurkjes en kleur. In het najaar stoere kleding en zijn de kleuren vaak grijs, zwart en groen. Pin up mad men versus mad max gamerchick. Twee enorm verschillende stijlen.
 15. Ik kan huilen in een museum of om muziek omdat ik dan ineens geraakt wordt door iets wat ik mooi vind.

Omdat ik mijzelf redelijk goed ken en dit leuk vind kan ik er heel veel van mijzelf opnoemen.  Best wat mensen kunnen niet zomaar iets noemen van zichzelf maar als je er overdag eens op gaat letten kom je erachter dat jij misschien sommige dingen op een eigen manier doet. Let er maar eens op.

Mochten jullie het leuk vinden kan ik altijd nog een lijstje maken. There is so much more.