Blast Galaxy te Amsterdam

De mensen die mij volgen weten dat ik wel van een spelletje houd. Wat ik helemaal leuk vind zijn arcadehallen. Nu heb je diverse soorten arcadehallen. In Zandvoort zit bijvoorbeeld het Circus. Hier kun je dingen doen als airhockey, muntjes schuiven, ballen rollen, er is een levensgroot 4 op een rij en een paar hippe machines. Bovenin kun je naar het casino toe om daar je geluk te proberen of je kunt naar de bioscoop.

Dan heb je nog zoiets als Blast Galaxy.

Blast Galaxy is een ouderwetse arcadehal. Denk flipperkasten, pac man, mortal kombat, donkey kong.

Het mooie aan Blast Galaxy is dat ze een een fantastisch concept hebben neergezet. Je betaald 12,50 entree en alles staat op free play. Je kunt dus zoveel en zo vaak spelen als je zou willen. Er zijn lounge hoekjes, er staat muziek op de achtergrond aan en je kunt er terecht voor een lekker hapje met een drankje.

Ze hebben diverse dingen op de menukaart staan maar als je kijkt naar het plaatje kun je ze onder asian streetfood zetten. Mijn aanrader is absoluut een patatje met Rendang. Voordat je schrikt, ja dit kan wat prijzig zijn alleen zo een patatje is een grote portie die ik persoonlijk al niet helemaal op kan eten.  Ze hebben naast koffie en fris ook bier en cocktails.

Lang verhaal kort, de sfeer is fantastisch. Omdat het niet heel makkelijk te vinden is (ze zitten in Amsterdam Noord, over het water) is het niet snel enorm druk en kun je makkelijk alles gaan spelen. De ruimte is niet zo groot maar het aanbod is afdoende voor een paar uur plezier. Wat ook leuk is om te melden is dat de kasten wisselen. Je zult dus soms hele andere spellen tegen komen dan de keer ervoor.

Ze hebben ook wekelijks een “Highscore Thursday” Dan kun je tussen 16 en 20 een highscore neerzetten op een geselecteerde machine. Je maakt een selfie met de score en registreert deze bij de bar. Mocht jij die avond de hoogste score hebben dan win je twee entree kaarten voor de volgende keer.

Er is uiteraard een website waar je alles uitgebreid kan vinden. De route, de spellen en zelfs de menu kaart kun je inzien. Ook zijn ze te vinden op facebook mocht je willen zien welke kasten erbij zijn gekomen of welke events ze organiseren.

Ik ga hier graag heen in het weekend om lekker even te gamen, ik vind het oprecht enorm gezellig daar. Het enige wat ik echt wil vermelden is dat het je ding moet zijn.

Als je niet van de ouderwetse flipper en game kasten houd ga je dit niet heel leuk vinden. Dan zou ik eerder naar bijvoorbeeld Circus in Zandvoort gaan. Dit is hipper, frisser maar ook een stuk duurder. Daar speel je voor  zogenaamde “tokens” die je moet kopen.

Ik zou zeggen mocht wel eens een echte retro game middag of avond willen hebben dan is dit de plek waar je eens heen moet zijn geweest. Persoonlijk vind ik het ook een hele leuke aanrader voor een date.

Zie ik je daar?

Reacties zijn gesloten.