2. Meneer Economie

Ik ga graag op dates iets doen. Ik vind dat een stuk prettiger dan elkaar aan zitten staren over een kop koffie. Bowlen staat hoog op de lijst omdat ik een stuntel ben. Kun je omgaan met een stuntel met bowlen? Kun je erom lachen en raak je niet geagiteerd dan kunnen we in ieder geval verder kijken.

Nu besloot ik eens Pepper te proberen. Destijds een nieuwe site en ik was benieuwd. Ik kwam in contact met een alleenstaande vader uit Rotterdam. Een eindje weg maar het contact was hartstikke leuk. Deze man was een jaar of 41 geloof ik. Hij deed iets met economie.

Hij hoorde mijn redenatie over bowlen aan en schoot in de lach. Hij wilde wel eens met een klunzige dame bowlen.

Door de schema’s met beide kinderen was alles wat lastig maar uiteindelijk besloten we op een donderdag af te spreken. Mijn vriendin kwam na het eten oppassen en keurde mijn outfit. Hij kwam vanuit zijn werk.

Als eerste kwam hij terecht in de file. Dat kan helemaal gebeuren. Ik belde de bowlingbaan op dat we wat later zouden arriveren. Uiteindelijk haalde hij mij op en ik vertelde hoe we moesten rijden. Hij was enorm stil in de auto. Nu zit de bowling baan in Haarlem, wij moesten door Santpoort om hier te komen. Hier heb je 2 rotondes zitten.

Bij de tweede rotonde kwam vanuit het niets… “Ik wil je even wat zeggen” Dat kan. Dat mag. Go. “Ik voel het niet. Ik voel geen vonken. Dit is niet wat ik dacht. Dit is het niet. We kunnen wel gaan bowlen voor een fijne avond maar het is zonde van mijn geld en tijd. Dus wat wil je doen?”

Ik heb hem aangekeken met een blik van “really?” En daarna verzocht ik hem om mij alsjeblieft naar huis te brengen.

Vervolgens tijdens de rit terug was ik stil en heeft hij alleen maar zitten praten. Hij hoopte direct vonken te voelen zodra ik zou instappen. Dat was het niet. Het voelde raar. Om vervolgens de laatste vijf minuten van de rit alleen maar te praten over hoe hij waarschijnlijk spijt ging krijgen van deze beslissing. Dat het misschien veel beter was om wel een leuke avond met mij door te brengen. Dat hij misschien te snel had veroordeeld. Ik heb nog nooit iemand binnen een aantal minuten zoveel excuses horen maken.

Eenmaal thuis ben ik uit de auto gestapt. Begon hij wederom “Sorry ik ben bang dat ik enorm spijt krijg van deze beslissing” Ik heb hem gemeld dat dit prima het geval kon zijn en dat ik hem een fijn leven wens.

Thuis aangekomen, ongeveer 20 minuten nadat ik was vertrokken, deed ik de deur open met een gezicht op onweer. Ik had een oppas geregeld, ik had een leuke avond verwacht. Gewoon bowlen en iemand leren kennen zonder verdere verwachtingen. Mijn vriendin zag mijn gezicht en besloot meteen een glas whiskey in te schenken.

Ik begrijp heus wel als iemand eens denkt “ik had iets anders verwacht” Immers heb ik dit zelf ook op diverse momenten gehad tijdens het daten maar de manier waarop dit ging was onwerkelijk.

Ik denk wel dat we kunnen zeggen dat dit de kortste date is geweest die ik ooit heb mee gemaakt.

Reacties zijn gesloten.