3. Meneer de Opticien

Na mijn vorige relatie ging ik door een zware tijd. Ik wilde mijn huis niet eens uit maar besloot mijn eigenwaarde de eerste week op tinder te zoeken. Ja. Ik heb dat gedaan. Totaal verkeerd maar je bent dronken, alleen en installeert eens een app omdat je bevestiging zoekt. Ik was destijds een vrouw met een gebroken hart. Deal with it.

Na een eerste awkward date die ik niet vertel (jullie krijgen niet elke date te horen because of reasons) , raakte ik in contact met een spontane man van eind 30 die werkte als opticien.

Hij wist van de situatie af omdat ik vol verdriet zat. Ik zat vol op zenden en dat deed ik dus ook bij de matches die ik dronken had gemaakt. Ik vertelde ze dit ook gewoon en bood mijn excuses aan. De helft had zoiets van “maakt niets uit, laten we gewoon babbelen”  Deze man vond het erg voor mij. Hij nodigde mij uit voor een kop koffie omdat hij vond dat ik de deur uit moest. Gewoon als luisterend oor.

Zo gezegd zo gedaan. We kunnen vastellen dat ik daar niet op mijn best zat. Een week weinig slaap en verdriet doet een mens geen goed. Hij had de overtuiging als hij mij niet op mijn slechts aankan dan gaat het nooit werken. Hij had een punt en ik ging erin mee. Bless his heart. Een vrouw met een gebroken hart is nogal intens.

We spraken af op het strand bij mij in de buurt. Zodat ik in mijn veilige omgeving zat en hij kwam naar het strand toe. We ontmoeten elkaar daar voor een kop thee. Hij liet mij van wal steken en na mijn verhaal begon hij een heel verhaal over dat hij diverse vrienden heeft werkzaam als psycholoog. Vervolgens vroeg hij nog wat dingen over zijn ouders, de band die ik met ze had.

Ik begon mij te realiseren dat ik in een therapie moment beland was en dat deze man mijn verdriet interessanter vond dan mij.

Zijn conclusie na een uur of twee babbelen; Ik moest na gaan denken over wat ik wil in het leven en dat ik voor mijn eigen geluk moet gaan. Dat ik niet mijzelf moet laten gebruiken door iemand.  Dat ik te lief was geweest en dat ik mijn grenzen beter had moeten aangeven.Dat als hij het zo hoorde mijn ex nog wel spijt zou krijgen en terug zou komen. Dat ik hem na een maand nog maar eens moest bellen, hij wilde er geld op inzetten als in…hij vroeg hoeveel ik wilde wedden.

The actual fuck. Eigenlijk gewoon allerlei standaard uitspraken die normaal horen te zijn voor ieder mens. Ik had een gebroken hart. Ik was niet helemaal dom. Ik heb hem dat ook gemeld. Dat iedereen zijn grenzen goed moet leren aangeven en dat je altijd voor intern geluk moet streven.   Trouwens foreshadowing…ooit deel ik dat verhaal betreffende mijn ex. Alhoewel hij geen gelijk had met zijn maand tijd, er gingen 2 maanden overheen. 

Het was ondertussen vrij laat geworden en we besloten het af te sluiten. Hij liep naar zijn auto en ik meldde hem dat ik even moest kijken hoe laat de bus ging immers rijd die niet meer zo vaak op zo een laat tijdstip. Hij riep “fijne avond” en was weg. Als in…ik draai mij om en ik ben ineens alleen.

Voor de duidelijkheid, zodat je het plaatje voor je ziet; Ik stond  1. alleen in een jurkje. 2. Laat in de avond. 3. Alleen bij het strand. 4. In het donker. 5. Het koelde snel af. 6. De bus zou komen met 40 minuten. 7. Er zit een industrieel verlaten gebied.

Wie doet dat? Welke kerel laat een date alleen staan op die manier? Dat zijn geen goede manieren. Al heb je een verschrikkelijke date gehad. Zorg dat iemand veilig en wel is. Basic human stuff.

Uiteindelijk ben ik naar huis gelopen, langs het industrieterrein in mijn eentje. Ik had contact met iemand aan de telefoon (en zo belandde ik die avond bij een andere date, weer een ander verhaal)  zodat ik tenminste druk bezig was tijdens de weg naar huis. Het is namelijk geen 5 minuten lopen.

We kunnen vastellen dat het onheus is om iemand op die manier alleen te laten staan. Je gaat van het zorgzame “Ik wil dat je het huis even uit bent en het is goed voor je, uit je verdriet” naar de onaardige “zoek het maar uit, mazzel” Ik snap dat een vrouw met een gebroken hart best heftig is maar hier heb je zelf letterlijk om gevraagd. Je wilde perse afspreken en we hebben alleen maar gepraat met thee. Niets raars, niets engs.

Je begrijpt dat ik hem daarna verwijderd heb van mijn telefoon.

Daar begon mijn eisenlijstje vorm te krijgen. Ik besloot op dat moment dat het een leermoment was. Het was een leermoment om dates beter te plannen en om te kijken wat ik nu echt zoek in een partner.

Iedere date leert je iets over jezelf.  Wat je zoekt, wat bij je past, wat je aantrekkelijk vind of juist niet. Ervaring en groei.

Eis 1. Een partner moet wel goede manieren hebben. 

Reacties zijn gesloten.