Wat willen we in 2019?

Ik maak altijd lijstjes over dingen die ik wil doen of wat ik van mijzelf verwacht. Dit jaar is niet anders. Wel is de manier waarop ik mijzelf bekijk anders geworden.

Wat wil ik nu eigenlijk allemaal van het leven dit komend jaar?

Mijn rijbewijs en co-ouderschap.

Dit is een belangrijke. De vader van de meisjes en ik willen richting co-ouder toe omdat de meiden dit ook graag willen. Hiervoor is een rijbewijs nodig. Daarnaast stond mijn hoofd niet naar rijden in het afgelopen halfjaar. Ik wil die vrijheid ervaren van “ik heb niets te doen dit weekend, laat ik eens naar Belgie rijden.” Ik blijf die eeuwige spring in het veld.

We gaan dus weer een poging doen tot het pasje en dit keer ga ik niet Amsterdam maar Haarlem onveilig maken.

Zelfontplooing

Ik wil graag blijven groeien als mens. Mij verdiepen in zaken. Ik wil meer ontdekken en zien van de wereld.

Ik wil nog steeds bepaalde plekken bezoeken zoals het Escher museum in Den Haag. Dit jaar ga ik dit dan ook gewoon doen. Er zijn zoveel mooie plekken te ontdekken in ons landje.

Op de lijst staan op dit moment een aantal musea, een operette, een ballet en een klassiek concert.

Ook skill technisch zijn er nieuwe dingen die ik wil leren zoals bloemen schilderen en dobbelstenen in een beker kunnen opstapelen. Het houd je bezig en zo heb je ook eens iets.

Gezonder leven

Dit is een lastige. Ik wil toch eens stoppen met roken. Dit wilde ik vorig jaar al doen (en lukte ook tijdelijk) maar in alle eerlijkheid voelde het niet goed in alle stressmomenten. Ik denk dat ik op een punt sta dat ik toch roken los ga laten als ontspanning.

Ik wil mijn zwemmen weer oppakken in April. Zodra het buitenbad opengaat wil ik weer het water in. Dit is iets wat ik de afgelopen jaren met veel plezier heb gedaan en ook dit jaar wil ik dit weer doen.

Ik doe alles al op de fiets maar ondertussen ben ik ook begonnen met dumbells. Elke dag doe ik oefeningen om mijn armen sterker te krijgen en mijzelf klaar te maken voor het zwemmen in April. Tijdens het schrijven doen mijn hamstrings, lieftallige derriere en biceps ook gewoon pijn. Altijd fijn als je in de zorg werkt maar hier zal ik even doorheen moeten gaan.

Mijn nachtkant protesteert enorm maar we moeten toch eerder naar bed doordeweeks. Ik start te slecht op en ik ga dus beginnen met een wekker te zetten.

Daten en een relatie

Er staan nog veel verhalen klaar voor jullie. Jullie lezen mijn avonturen, ervaringen en lessen achteraf. In principe lopen jullie gemiddeld zo een 3 maanden achter en op dit moment in januari 2019 is er nog geen relatie.

Het daten brengt mij in contact met veel mensen en hun verhalen, denkwijzen en manieren van leven. Mijn filosofische kant geniet hier intens van. Mensen zijn onvoorspelbaar en interessante wezens. Wie weet gaat dat boek 32 dates op je 32ste er nog eens komen. We zijn namelijk al best een eind op weg.

Het is dus niet dat ik  perse een relatie “moet” Ik ben een prima tevreden mens. Ik vind het daten ondertussen enorm leuk en als het er van komt is dat een mooie bonus. Dus wie weet wat 2019 gaat brengen op dat vlak.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.