Kringlopen te Velserbroek

Een van de heren met wie ik recent op date ben geweest heeft mij de basis uitgelegd van schaken. Na drie potjes was ik even klaar voor die avond maar ook direct genoeg geïnteresseerd dat ik er thuis wat meer mee zou willen oefenen.

Nu heb ik thuis een houten dambord (dammen doen we hier thuis wel eens) met op de achterkant een schaakgedeelte. Ik heb alleen geen schaakstukken. De doerak die nu bijna 11 jaar oud is, heeft ook in het verleden aangegeven dat ze wel zou willen leren schaken.

Ik dacht dat een kringloop wel eens een goede plek kon zijn om schaakstukken te vinden. Ik ging met mijn moeder en de meiden richting Velserbroek.

We hadden een missie; Schaakstukken

Wij zijn bij Noppes en Stichting kringloop Velserbroek geweest. Liggende aan wat je zoekt ligt mijn voorkeur meer bij de tweede winkel. Deze is nog wat rommelig, minder bekend, je graaft meer naar spullen en daardoor is hij ook iets goedkoper. (Zeker handig als de meisjes mee gaan)

Deze winkels liggen achter elkaar dus je hopt zo van de ene winkel de andere in. Altijd prettig.

Bij Noppes kwam ik een glazen schaakspel tegen waar ik meteen blij mee was. De stukken waren doorzichtig glas en mat glas. Mijn voorkeur zijn houten stukken die passen bij mijn bord maar glas is voor nu prima. Ik besloot even beter te kijken en kwam erachter dat de koningin mistte. Dan heb ik er niet zoveel aan.

Geen schaakstukken

Ik kwam wel een harmonica systeem tegen waar ik al een poos naar zocht. Je kunt deze helemaal opvouwen of uitrekken en ophangen zoals jij handig en mooi vindt. Perfect als kapstok voor jassen of voor mijn hoeden. Ik moet nog even kijken waar ik deze het liefste voor wil gebruiken. Ik ben hier zeer blij mee en voor 3,50 ging hij direct mee.

Normaal heeft de Doerak een voorkeur voor gympen maar nu kwam de Dame ineens met een paar gympen die ze leuk vind. Na een betere inspectie kwam ik erachter dat deze schoenen haar maat zijn en vrijwel ongebruikt. Een paar gympen met witte zool zijn altijd handig dus voor 6 euro gingen ze mee. Ook greep ze bij de kassa nog een klein knuffeltje mee van My little petshop maar die heb ik niet op de foto.

Op naar de volgende kringloop om daar eens op zoek te gaan naar schaakstukken. Wederom geen succes, al hadden ze echt prachtige uitvoeringen van backgammon liggen. Mijn moeder nam een spel voor zichzelf mee.

Ik heb als kind vrij wat jeu de boules (Petanque)  gespeeld. Ik wil dit ook met de meisjes gaan doen. Dit set was 3,50 en komt in een handige draagkoffer.

Doerak kwam aanzeulen met een houten kist van redelijk formaat beschilderd met een paardenstal. Onder het motto dat het “handig” zou zijn in haar kamer met opruimen heeft ze hem mee gebabbeld. Ik betaalde er 3 euro voor.

Ik zag dit hok staan van Ferplast en was triggered. Ik betaalde er 15 euro voor. Ik heb zelf bij een dierenwinkel gewerkt en weet hoe het zit met dit hok. Dit is namelijk een gerbil hok en makkelijk rond de 80 euro waard.

Jumbo is tevreden met zijn nieuwe hok die een slag groter is dan zijn oude kooi. Jumbo is trouwens een goudhamster. Hij is bijna net zo groot als een kleine rat. (15 cm) Deze jongen is handtam en gezellig. Voordat je in paniek schiet, deze soort hamster kan niet samen met een ander. Jumbo is solitair en gelukkig.

Hij had eerst een kooi van drie verdiepingen. Het nadeel is de rommel als er hooi bijvoorbeeld doorheen komt en op de grond valt, alleen hij houdt wel van klimmen dus wilde ik hem die optie geven. Deze combinatie van glas onder en boven tralies is dus prima.

Er moet wel wat aan gebeuren. Er zit van origine een plaat van metaal in voor de tweede verdieping. Deze moet worden opgeknapt voordat we die kunnen gebruiken. Nu heb ik uit zijn oude kooi de plastic groene plateaus tijdelijk erin gestopt zodat hij wel alvast lekker kan rond dartelen.

Nog steeds geen schaakstukken. Dat zul je altijd zien. Zo werkt het leven, je zoekt een specifiek item en je komt andere dingen tegen. Soms wist je niet dat je ze nodig had totdat je ze zag.

Ik ben trouwens een poosje terug in Noppes Beverwijk nog een lamp tegengekomen waar ik nooit wat over heb geschreven. Bizar eigenlijk want ik ben echt enorm blij met deze lamp.

Met de kap erbij was ik 4 euro kwijt. Hij staat perfect in mijn inrichting. Op deze manier komt alles in mijn huis een beetje samen.

Zoals je kunt begrijpen ga ik nog even verder zoeken naar de schaakstukken al kan het prima zijn dat ik ondertussen op marktplaats aan het snuffelen ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

20 gedachten over “Kringlopen te Velserbroek”

 1. If some one desires to be updated with most recent
  technologies afterward he must be pay a quick visit this web
  page and be up to date everyday. ps4 games 185413490784 ps4 games

  0
 2. Howdy terrific blog! Does running a blog like this take a massive amount work?
  I’ve no understanding of computer programming but I had been hoping
  to start my own blog in the near future. Anyways, if you have any recommendations or tips for new blog owners please
  share. I know this is off topic however I simply had to ask.
  Thanks!

  0
 3. Howdy! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization?
  I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords
  but I’m not seeing very good gains. If you know of
  any please share. Cheers!

  0
 4. w88Good playing games testament bring in you a small-scale add up of decals and toppers but if you very need to rock music the arena, you ask to afford crates and steal DLCs!

  0
 5. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you
  get a lot of spam feedback? If so how do you reduce it, any plugin or
  anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me crazy so any assistance is very much appreciated.
  asmr 0mniartist

  0
 6. Can I simply say what a relief to find somebody who genuinely knows what they’re discussing on the net.
  You definitely understand how to bring an issue
  to light and make it important. More people ought
  to check this out and understand this side of the story.
  I was surprised that you aren’t more popular since you surely have the
  gift. 0mniartist asmr

  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *