Krachtraining – 1 maand in

Dus ik gaf al aan in mijn artikel met doelen van 2019 dat ik een aantal dingen in mijn hoofd heb die ik wil bereiken komend jaar. Een van die dingen was dat was begonnen met krachttraining.

Hoe zit dit nu precies, hoe pak ik dit aan en merk ik al een verschil?

Ik heb twee kinderen, ik werk en ik draai een huishouden alleen. Ik bezit geen rijbewijs dus ik doe alles lopend of op de fiets. Ik heb een lopend beroep en pak zoveel mogelijk de trap in mijn flat. Ik probeer redelijk gezond te eten en ben niet enorm van de zoetigheid. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat ik weinig prik of zoete drankjes drink. Koffie, thee met een beetje honing en water is mijn dagelijkse ding.

Dan probeer ik altijd vanaf April ieder jaar minimaal 2 a 3 uur in de week baantjes te trekken in het buitenbad tot ongeveer september. Het binnenbad pakte ik vroeger vanaf Januari maar dat vind ik toch echt te benauwd. Daarnaast is het niet goedkoop en moet ik het kunnen regelen met mijn uren dus is het altijd een gedoe.

Nu ben ik sinds vorig jaar Juli ongeveer 20 kilo kwijt geraakt. Dit kwam door heftige stress. Dat is niet de manier waarop je af wilt vallen. Het is oprecht ongezond voor je lijf.

Ik ben blij dat het er in principe niet terug is aangekomen. Ik ben niet meer op een weegschaal gaan staan sinds november omdat ik merkte dat ik er teveel getriggerd door werd. Ik wilde dan juist minder eten en dat is niet de bedoeling. Een weegschaal is dus geen goed idee bij mij.

Gewicht is daarnaast niet het belangrijkste waar je naar dient te kijken. Ik merk het aan mijn kleding en hoe ik in mijn vel zit. Ik ben ruim een kledingmaat omlaag gegaan en zit tegen 2 kledingmaten aan. Ook kledingmaten vallen allemaal anders uiteraard maar even een specifiek merk pakkende zat ik soms in 48 en nu tegen de 44 aan. Vroeger paste ik niet in steps en nu heb ik kleding van steps die aan de ruimere kant zit. Sommige jurkjes die echt strak zaten zitten nu perfect of zijn iets aan de grote kant.  Helemaal Prima. Het enige nadeel is dat de borstpartij ook iets geslonken is. Je wint wat, je verliest wat.

Waarom dan nu beginnen?

De krachttraining is bedoeld voor mijn lijf. Ik wil een sterkere rug, soepelere knieën en meer kracht in mijn armen voor als ik straks weer begin met zwemmen. Het zou prettig zijn als ik hierdoor ook wat strakker in mijn vel kom te zitten. Zeker bij de armpjes merk ik dat ik tegenwoordig meer vleugeltjes begin te krijgen door het gewichtverlies.

De krachttraining is puur voor een betere conditie en een sterker lijf. Alles wat er extra bij komt kijken zoals bijvoorbeeld gewichtverlies is mooi meegenomen.

Hoe pak je dit aan met jouw schema?

Ik kan niet zomaar de sportschool inrennen wanneer ik wil. Ik zit met oppas regelen voor de kinderen en daarnaast is het vrij duur. Omdat ik het niet consequent kan regelen is het gewoon zonde van mijn geld. Ik heb goed om mij heen gekeken informatie ingewonnen omdat ik bijvoorbeeld zwakkere knieën heb en ben zelf thuis begonnen.

Ik ben begonnen met een paar dumbells die ik toevallig vond bij een kringloop van 2 kilo per stuk. Daarna vond ik een instructie video waarmee ik gewend kon raken aan de gewichten zonder verveeld te raken.

Wat ik nodig heb is een instructeur die mee doet, mij pusht op de juiste momenten en een soort interval waardoor ik de tijd vergeet.

Wat ook enorm helpt is dat mijn vriendin ook wilde beginnen. Ik stuurde haar het filmpje door en ze doet gezellig mee. Zo kunnen we eventueel klagen tegen elkaar als we er even doorheen zitten.

Dit is mijn eerste maand:

week 1: Elke dag 15 minuten met 2 kilo
week 2: Elke dag 30 minuten met 2 kilo
week 3: Elke dag 15 minuten met 3 kilo
week 4: Elke dag 30 minuten met 3 kilo

Wat heb ik gemerkt na een maand?

Nu had ik om te beginnen al een redelijke conditie door de dagelijkse beweging in verband met mijn werk maar nu na een maand merk ik wel degelijk al een verschil. Het lijkt alsof ik rechter sta. Ook in mijn werk merk ik verschil. Ik buk veel en zit redelijk vaak gehurkt, ondertussen merk ik dat ik het langer vol houd en soepeler in en uit de houding kom.

Ook merk ik dat ik meer energie heb en beter slaap. Naast beweging slik ik ook al een half jaar vitamine pillen van de apotheek zodat ik elke dag in ieder geval alles binnen krijg.

Verder vind ik het leuker om outfits te plaatsen op Instagram. Iets wat een aantal dames al langer vroeger en wat ik nu meer doe.

De eerste week was het zwaarste. Na een aantal dagen had ik enorm veel spierpijn. Ook de eerste dagen met een kilo extra vond ik zwaar.

Nu ga ik nog 1 week de herhaling doen met 30 minuten 3 kilo en ondertussen ga ik op zoek naar een nieuw filmpje die mij weer aanspreekt en gaan we een stapje verder. Mocht ik die niet vinden dan ga ik naar 45 minuten toe met 3 kilo.

 

0

59 gedachten over “Krachtraining – 1 maand in”

 1. This is the perfect site for everyone who wishes to understand
  this topic. You know a whole lot its almost tough to argue with you (not that I
  personally will need to…HaHa). You definitely put a new spin on a topic that has been discussed for decades.

  Excellent stuff, just great!

  0
 2. It is perfect time to make some plans for the long run and
  it’s time to be happy. I’ve read this put up and if I
  could I wish to recommend you few interesting
  things or suggestions. Perhaps you can write subsequent articles relating
  to this article. I want to learn more issues about it!

  0
 3. It’s perfect time to make a few plans for the future
  and it is time to be happy. I have read this publish and
  if I may I wish to recommend you some interesting things or tips.
  Maybe you could write next articles referring to this article.
  I want to read more things about it!

  0
 4. I will right away grab your rss feed as I can not in finding your e-mail subscription link
  or e-newsletter service. Do you have any? Please permit me recognise in order that I may subscribe.
  Thanks.

  0
 5. I really like what you guys tend to be up too.
  This type of clever work and exposure! Keep up the excellent works guys I’ve added
  you guys to my personal blogroll. 0mniartist asmr

  0
 6. It’s the best time to make some plans for the long run and it’s time to be happy.
  I’ve read this submit and if I may just I desire to counsel you few attention-grabbing things or
  tips. Maybe you could write next articles relating to this article.
  I want to read more issues approximately it!

  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *