11. Meneer de Engelsman #2

Deel twee van Meneer de Engelsman? Weet je nog dat ik zei dat ik hem het eerste contact zou laten opnemen en hem met rust zou laten. Ik was weer verder aan het daten zoals jullie konden lezen.

Toen rond oud en nieuw kwam er een berichtje binnen en lichtte zijn naam in mijn telefoon op.

Pak er een kop thee of borrel bij. Ik vind het zelf altijd vervelend als mensen er twee delen van maken dus  dit is een lang verhaal. 

Hij gaf aan het druk te hebben en ernaast nog ziek te zijn. Die griep epidemie ook.  Hij bood wederom excuses aan en vertelde dat hij slecht is met berichten. Hier kreeg hij uiteraard een reactie op. Ik vertelde hem dat hij dat inderdaad was en dat ik hier een mening over had maar dat ik ondertussen mijzelf er niet zo druk meer om maakte. Ik was ook druk.

Nadat we bij Bumble ook gematched werden naast onze originele Tinder match, hebben we erom gelachen en stuurde we voor de grap via diverse platforms berichten naar elkaar.

Ja laat dit op je inwerken. Op dit punt in tijd had ik ondertussen zelfs Bumble op mijn telefoon. 

Even na oud en nieuw besloot ik hem eens een berichtje te sturen. Hierin vroeg ik vrij duidelijk of hij bang was om eventueel met mij verder te daten betreffende de mini mensjes aangezien zijn vorige verhaal en de radiostilte.

Ik wilde gewoon duidelijkheid hebben. Ik ben vrij direct als persoon en dit leek mij gewoon een goed moment om het dan maar direct te vragen. Als hij hier zoveel moeite mee had dan was het prima maar dan wens ik je wel een fijn leven verder.

Hij meldde dat hij wat dingen op orde wilde hebben in zijn leven, dat hij even in een chaos tijd zat. Ja hij vond de kinderen ietswat eng maar hij bleef bij zijn eerdere standpunt. Hij vertelde dat hij de neiging heeft om in lange relaties te stappen met het eerste meisje wat hij tegenkwam die hij leuk vind. Dat heeft hem in het verleden hem niet veel goeds opgeleverd. Dus hij wilde even tijd. (aka even rondkijken nog) Hij ging ervan uit dat de relatie waar hij nu in zou stappen wel eens de laatste van zijn leven kon zijn. Als hij namelijk in een relatie stapt gaat hij all in.

Hij wilde geen druk voelen om met mij iets te “moeten” omdat we zo goed samen kunnen opschieten. Hij wilde mij juist graag nog een paar keer zien en dan zien hoe het loopt. Zonder verplichtingen op dit moment.

Ik meldde dat ik ondanks dat ik hem wel leuk vind, er geen druk op leg. Sterker nog dat ik gewoon aan het daten ben met anderen. Immers wil ik iemand die voor mij gaat en kiest. Ik vertelde dat ik juist wat leuke mannen tegen was gekomen, alleen dat mijn probleem lijkt dat ik de goede mannen aan het denken zet over hun leven. (bv Meneer Klimgeit) Hij vertelde dat hij dit kon begrijpen.

Dat ik een fantastische vrouw ben en dat je een vrouw als mij als eindbaas moest zien. Dat je die niet gebruikt en dat je daarvoor kiest op het goede moment. Dat je zeker weet dat je daar klaar voor bent en die gelukkig kan maken.

Ik had hem immers ook aan het denken gezet. Ik zag het als compliment maar had wel zoiets van “wanneer krijg ik dan eens die goede man? ” Zijn antwoord; “Patience is a virtue”  Daar kon ik het mee doen.

Vanaf dat punt hadden we wel wat meer contact.

Nu kan ik hem hier afkappen als een soort cliffhanger maar zoals aangegeven gaan wij door met het verhaal.

Linda had plots een zaterdagavond vrij. Ik besloot naar Blast Galaxy te gaan om even mijn hoofd uit te zetten en lekker te gamen. Ik wilde er echt eventjes uit zijn na een rotweek. Mijn vriendin appte die avond rond 9 uur en  vroeg nog of ik mee uit wilde en dat ik dat dan even moest laten weten rond 11 uur in verband met de locatie uitzoeken.

Vervolgens appte een andere leuke man uit Amsterdam waar ik toen was of ik spontaan wilde afspreken. Dit zal  Meneer de Filosoof zijn. (nog geen date gehad op dit punt alleen contact via de telefoon). Dit liep qua planning onhandig en we liepen elkaar echt net mis door het OV dus ik besloot lekker naar huis te gaan. Nadat ik mijn pond had gemist was ik rond 11 in de avond thuis en vond ik het wel best. Het was koud en ik was klaar met de dag. Ik appte mijn vriendin dat ik ook geen zin meer had om uit te gaan en dat ik de week erop lekker met haar wilde gaan dansen.

Engelsman en ik hadden al wat geappt overdag en ineens ontstond het idee dat hij kwam hangen en gamen bij mij thuis omdat we beide nog wakker waren maar niet moe. Zo stond ik bijvoorbeeld om 1 uur ‘s nachts een boterkoek te bakken. Dan heb je meteen een idee wat ik bedoel met nachtmens. Dit idee om af te spreken voltrok zich pas later in de nacht want hij besloot op zijn skateboard te komen.

Laat hem op je inwerken; Deze man ging ‘s nachts op zijn skateboard naar een woonplaats waar hij niet bekend is omdat hij samen met mij tijd wilde doorbrengen. . Hij is twee keer verdwaald waarvan een keer zelfs in de duinen. Hij is bijna een uur onderweg geweest. Hij vond het geweldig en kwam koud maar met een grote grijns binnen.

Uiteindelijk hebben we tot in de ochtend muziek zitten luisteren om daarna nog de “The big fat quiz of everything 2019” te kijken. We hebben enorm veel gelachen. Ik heb een zwak voor engelse humor. De volgende ochtend (die komt snel als je pas rond half 3 er bent) is hij weer  richting huis gegaan met zijn skateboard. Fun times.

Hij vertelde mij bij de deur dat hij het de komende weken erg druk zou hebben met zijn werk maar dat hij mij graag nog eens zou willen zien. Ondertussen weet ik wat meer waarom hij het zo druk heeft maar ik ben oprecht benieuwd hoe lang het gaat duren voordat wij weer afspreken en of er weer radiostilte gaat volgen.

Als we heel rationeel kijken naar ons contact tot nu toe, kan ik ervan uit gaan dat het weer een tijdje stil zal zijn. Hij moet echt wat dingen op orde krijgen.

Ik blijf wel bij mijn punt. Nog steeds een zwak voor de Engelsman. Zodra wij samen zijn voelt het heel natuurlijk en relaxt alsof wij elkaar al jaren kennen.

Alleen ik  wil iemand die er vol voor gaat. Iemand die klaar is voor een serieuze relatie. Hij is nog niet op het punt dat hij dit aan kan gaan dus ik date gewoon verder.

Nu leef ik wel volgens de mindset dat mensen komen en gaan. Je moet ze los kunnen laten. Het gaat erom wat je van ze meeneemt en leert. Je leert van iedereen in je leven wel iets. Ik bekijk het liever positief.

Misschien is hij ondertussen uit mijn leven, dan zal ik altijd de man herinneren die voor mij ‘s nachts op zijn skateboard naar mij toe kwam. Ondanks dat hij het ook leuk vond om samen wat te doen blijf ik dat toch stiekem romantisch vinden.

Want deze man is voor mij het bewijs dat ik heel hard ga op een man die van spontane acties houdt. Zo ben ik ook. Zo sta je vol in het leven en beleef je allerlei avonturen.

Wie weet volgt er nog een deel drie?

 

Reacties zijn gesloten.