Casual daten en exclusief daten

Jullie lezen best wat verhalen over mijn huidig avontuur; Daten in de Dertig. Het zal menig persoon opvallen dat sommige dates vlot op elkaar zijn. Het kan ook zijn zoals met de Engelsman dat ik toch nog een tweede keer afspreek tijdens/tussen het daten met anderen.

Het lijkt mij tijd om eens wat verheldering te geven. Heb je erom gevraagd? Nope. Ga ik dit toch uitleggen? Absoluut. Sommige mensen vragen zich namelijk af hoe dit kan. Dan heb ik het maar eens gezegd.Ik sta namelijk op een bepaalde manier in het daten.

Ik date in het begin casual met diverse mannen voordat ik exclusief ga met de juiste persoon.

Dit is controversieel concept in Nederland ben ik achter gekomen terwijl ik andere landen dit soms heel normaal is.

Bepaalde mannen snappen dit en geven mij gelijk. Ze vinden het zelfs prettig omdat er geen druk op het daten zit. Blijkbaar zijn best wat Nederlandse chicks psycho ,die een relatie afdwingen of direct beginnen over trouwen en kinderen. Ladies, neem een chill pil. Andere mannen schrik ik hier absoluut mee af.

Laat ik 1 ding meteen duidelijk maken. De mannen met wie ik afspreek weten dat ik op deze manier date.

 Hoe kom je bij dit idee?

Vroeger was ik een vrouw die na een leuk contact en een klik direct besloot op mijzelf vol op een bepaald iemand te werpen. Dat was degene voor wie ik zou gaan. Ik koppel dit zelf deels aan onzekerheid, ik kreeg die aandacht en dat voelde goed. Vaak werd dit ook wel een relatie alleen was het niet iets blijvends. Ik dwong zelf gevoel af in plaats van dat het natuurlijk kwam. Ik kwam tijdens sommige relaties er later ook achter dat we niet heel veel dingen gemeen hadden. Vandaar dat ik na mijn laatste relatie het roer besloot om te gooien.

Ik moest eens van het idee af dat “de klik” meteen betekend dat die persoon de juist persoon is voor een relatie. Je kunt namelijk met meerdere mensen een klik hebben.

Sterker nog ik ben een heel makkelijk iemand. Ik ben sociaal en extravert. Ik kan met de meeste mensen goed overweg en daarmee maak ik het lastig voor mijzelf. Ik heb regelmatig een klik met mensen!

Een ander feit wat handig is om te weten; Ik word niet snel verliefd. Voor mij was “de klik” dan een moment van; dit zou potentieel iemand zijn voor wie ik zou kunnen vallen. Ik doe mijzelf daarmee tekort.  Zoals je hebt kunnen lezen heb ik nog maar bij een aantal mannen een “kriebel” gevoeld. Dat is waar ik op af moet. De volgorde moet zijn 1. klik 2. kriebel en dan eens verder kijken.

Doordat ik niet snel verliefd word wil ik mannen niet meteen afschieten als de klik er direct wel is. Ik wil de mannen (als ze dit willen) en mijzelf wel die kans geven. Kijken of ik die kriebel krijg.

Wat houdt dit nu heel concreet in?

Ik ga pas na een aantal goede en leuke dates exclusief daten met een specifieke man.  Op het moment dat ik die kriebel heb, hij ook en we beiden verder willen kijken wat de toekomst zou kunnen brengen.

 Hoe werkt dit in de praktijk?

Ik heb contact met een aantal mannen. Om het mijzelf niet lastig te maken zijn dit er echt geen vijf per keer. Daarmee spreek ik en als het gezellig is gaan we op date. Tijdens het praten met mannen kan er al eentje afvallen. Soms spreek ik af en dit kan enorm leuk zijn en we hebben die eerste “klik”  na een leuke date. Daarna praten nog een tijdje en misschien gaan we nog eens op date. Het kan ook al zijn dat de date gezellig was maar dat het leven ertussen komt en dat iemand alsnog afvalt.

Stel je voor; het is nog steeds gezellig. We praten wat verder en misschien gaan we zelfs voor date nummer drie. Zo kabbelt het een beetje voort.

Het kan namelijk zijn dat de eerste twee keer afspreken heel gezellig was maar dat je bij de derde of vierde keer eigenlijk niets meer te melden hebt aan elkaar. Dat kan een reden zijn om dan te zeggen…”fijn leven verder”

Voor mijzelf kan ik zeggen dat ik na vijf dates ongeveer wel weet of het echt  potentie heeft en of ik een kriebel heb bij die persoon. Dat ik eigenlijk alleen maar met die persoon wil afspreken, dat mijn aandacht bij die man zit en dat ik verder met hem wil.

In dat geval zal ik een gesprek aangaan om te vragen hoe de persoon de tijd samen heeft ervaren en of hij exclusief met mij wil daten. Dat we een poging doen om te kijken hoever we samen kunnen komen en zo glijd je in het exclusief daten en daarna richting een relatie.

 Hoe reageren mannen?

Zoals ik al aangaf zijn er mannen die dit niet leuk vinden. Wat ik absoluut kan begrijpen en respecteren. Met deze mannen ga ik dan ook niet op date. Die vinden het raar als ik met ze zou afspreken en de volgende dag met een andere man weg ben.

Even voor de duidelijkheid. Dat ik met mannen op date ben betekend niet direct dat ik met ze allemaal in bed beland. Een date betekend niet meteen seks. Ik denk ik meld het gewoon even.

De meeste mannen tot nu toe vinden het juist prettig en snappen mijn idee hierachter compleet. Het werkt twee kanten op. Ik “claim” ze namelijk niet en geef ze alle vrijheid om te doen wat ze willen en met wie ze willen tot het moment dat je besluit exclusief te daten.

Ik heb liever een man die vol voor mij kiest. Stel een man heeft contact met een andere vrouw en met mij. Hij vind ons beide interessant. Logischerwijs is hij benieuwd naar wie wij zijn in het echt en hoe dat zou gaan. Ga dan met ons beide eens gezellig op date. Ik wil namelijk niet dat iemand in zijn achterhoofd heeft “wat als die andere nu leuker zou zijn of beter zou passen?”

 Wat is het gevaar?

Er zijn er in mijn optiek twee.

  1. Een man kan dit casual daten zo prettig vinden dat hij dit niet naar exclusief over wil stappen. Dat is dan eigenlijk zonde van mijn tijd geweest. Ik wil uiteindelijk die relatie in met de juiste persoon.
  2. Je kunt een aantal mannen tegelijkertijd leuk gaan vinden. Je zult dus tegen jezelf eerlijk moeten blijven. Je moet goed kritisch zijn naar wat je voelt en wat je wilt.

Beide opties heb ik nog niet meegemaakt dus ik kan hier niet echt over oordelen. Wederom ik krijg niet snel gevoelens dus de tweede optie zou een nachtmerrie zijn voor mij als persoon.

Het kan zijn dat casual daten niet voor jou is weggelegd maar Ik vind deze manier van daten eigenlijk het gezondste voor mij.

Ik weet ook van mensen af die dit doen maar het niet benoemen. Niet naar zichzelf of anderen en het “hush hush” houden. Het is niet zo dat ik de mannen onderling vertel wat ik op de andere dates heb gedaan maar ze zijn wel op de hoogte dat ik ook contact met andere mannen heb.  Soms vraagt een man wel degelijk “Heb je nog wat leuks gedaan met een ander?” of “Ga je nog weg met een ander?” Dan krijgen ze gewoon antwoord.

Ieder moment kan iemand weglopen als ze besloten dat het niets voor ze is. Ik meld dat ook gewoon van “wees eerlijk naar jezelf en naar mij” alleen dat heb ik tot nu toe nog niet meegemaakt.

Hoe sta jij hierin als je aan het daten bent?
Ben jij iemand die vol voor een persoon gaat bij de “klik” en direct gevoelens heeft of ben je meer zoals mij en heb je wat meer tijd nodig?

 

Reacties zijn gesloten.