14. Meneer Karaktervast

Op dit punt was ik op Lexa beland. Yup I went there. Ik wilde eens kijken en er gebeurde veel in korte tijd. We kunnen vasttellen dat ik geen fan van Lexa ben. Sterker nog, wat een idiote constructie.

Ik had een gratis profiel omdat ik weigerde 60 euro te betalen voor 6 maanden lidmaatschap. Ik was prima bereid om 10 euro te betalen om het 1 maand te proberen maar die optie hebben ze niet. Vervolgens kwam ik erachter dat de meeste mensen met een basis lidmaatschap mij wel berichten kunnen sturen maar dat ik ze niet kan lezen en ik kan niemand iets sturen omdat ik er niet voor betaal. Er zit zelfs niet een “geen interesse” knop. Helemaal niets.

Ik stond dus op het punt alles te verwijderen . Toen kwam ik erachter dat ik wel met premium members kon babbelen. Ik keek voor de grap eens rond (ik heb niet voor niets een profiel gemaakt) en kwam iemand tegen met een profiel waar ik enorm van in de lach schoot.

De beste man noemde eigenwijs “Karaktervast”. Wat ik een prachtig woord vind en hierop besloot ik hem een compliment te sturen voor zijn tekst.

Van het een kwam het ander. Deze man vond mijn schrijfstijl ook leuk en we begonnen mentaal te sparren. 

Deze man ziet er leuk uit  is toch weer aan de langere kant  Is een ochtendmens en roept “handig voor de uitslapers dan regel ik het ontbijt wel”  heeft zelfspot  is klaar voor een relatie  heeft zijn shit op orde  is romantisch  impulsief  vlotte babbel 

Het enige dingetje is dat het kan zijn dat hij in Hoorn woont. Het is in principe prima te doen met het OV (mevrouw geen rijbewijs) maar het is niet om de hoek. Sterker nog het wederom….jawel….West Fries. Al is hij van origine een Rotterdammer.

Na een aantal leuke berichten die bijna mailtjes waren in lengte gaf hij zijn nummer en gingen wij verder via de app. Uiteraard werden hier de dreigingen geuit betreffende Jenga.

BRING IT!

Op de app konden wij rustig babbelen en dat ging eigenlijk vrij natuurlijk, we besloten kort even te bellen en dat werd vervolgens een gesprek van twee uur. Hij zat ook vol met verhalen en zelfs wat grappige date verhalen vanuit een mannelijk perspectief. Als ik heel eerlijk ben zitten er een paar zulke grappige bij en is zijn schrijfstijl zo leuk dat ik meteen de neiging had om te vragen of hij ze anoniem wilde delen met jullie.

Zoals hij het zelf al aangaf “Wij hebben elkaar nog veel te vertellen.”  De avond erop kreeg ik een berichtje “Ik neem je trouwens snel mee om wat leuks te gaan doen samen. Ik dacht ik meld het even van te voren”   We weten hoe ik over dit soort mannen denk. Graag.

Hij belde de volgende avond en nadat dit weer een gesprek van bijna drie uur werd, besloten we zo snel mogelijk af te spreken. Ik wil namelijk iemand met wie ik op dit niveau kan praten absoluut ontmoeten.

Hij vroeg ik wilde bowlen  We weten ondertussen hoe ik over bowlen denk op een date. Ik vertelde dat ik echt niet goed ben waarop ik te horen kreeg dat hij op hoog niveau bowlt. Fantastisch. Ik heb diverse keren gevraagd of dit niet voor hem vervelend kon zijn maar hij vind het juist leuk om eens niet serieus te bowlen.

Zo gezegd zo gedaan. Hij haalde mij zaterdagavond op en toen ik in de auto stapte gaf hij mij als eerste een klein cadeau. Hij was in de stad geweest en zag een nano lego raichu (pokemon) staan. Deze man had onthouden dat ik van lego en pokemon houdt dus leek dit hem een leuk kleinigheidje.  Dat is uiteraard enorm attent en toevallig had ik deze nog niet.

Onderweg naar de bowling kwamen wij langs de bekende rotonde van Meneer Economie . Hier grapte ik dat we in ieder geval voorbij dit punt gekomen waren dus dat de date nu al langer duurde dan een eerdere date. Ik vertelde hem het verhaal en hij schoot in de lach over het gebrek aan “vuurwerk” en hoe een man zo dom kan zijn. 

Bij de bowling aangekomen zijn we eerst wat gaan babbelen en drinken. We hebben het over rare dates gehad. Wederom deze man heeft ook best wat bizarre dates achter de rug. Hij vertelde dat hij ervoor kiest om niet mijn blog te lezen maar dat hij liever mijn verhalen van mij persoonlijk hoort. 

Tijdens het bowlen gaf hij wat tips maar liet mij gewoon mijn ding doen en was iedere keer enthousiast als het mij lukte. Op geen enkele moment gaf hij mij het gevoel dat hij zich irriteerde aan mijn gebrek aan bowling skills. Sterker nog ik heb mijn persoonlijk record verbroken. Ik ben geen een keer gevallen, ik heb niemand pijn gedaan en ik heb vier strikes gegooid. Normaal is het al wonderlijk als dit mij eenmalig lukt. Alle vier de keren was hij net zo trots als ik. 

Ik meldde hem al dat al had hij onaardig geweest mijn avond al geslaagd was. Ik was een zeer blije vrouw.

Na het bowlen vroeg hij of wij ergens wat konden drinken en dat we toch nu de Jenga challenge moesten proberen, immers was dat mijn ding. Ik vertelde dat het Spellenhuis qua tijd geen optie was maar dat ik het thuis had staan. Dit vond hij een prima optie aangezien hij toch langs mijn huis naar zijn huis zou rijden.

Toen wij bij de auto stonden gebeurde er wat bizars. Achter de bowling werd 1 vuurpijl afgestoken en knalde deze in mooie kleuren boven de bowling op. Waarop hij grapte “Nou we hebben letterlijk vuurwerk op onze eerste date”

Bij mij thuis aangekomen zette ik de Jenga klaar, gaf ik hem wat drinken maar zijn we zijn nooit aan Jenga toegekomen. We raakte weer aan de praat en hebben de hele tijd gelachen en grapjes gemaakt over bowlen. 

Rond een uur of drie vertrok deze man richting huis en wenste mij een fijne nachtrust. Toen ik naar binnenliep zag ik de Jenga toren staan en appte hem een foto onder het motto “Dat moment dat iemand zich van de Jenga challenge af weet te maken door te praten over bowlen” Daarop was zijn antwoord dat dit dan maar volgende keer getackeld moet worden en dat hij het idee had dat ik mijzelf prima vermaakt had met de bowling feitjes. Daar had hij helemaal gelijk in.

De volgende dag appte hij dat hij het “keihard” had genoten van mijn enthousiasme tijdens het bowlen en het praten thuis. Dat wij goed kunnen praten en of ik hem op de hoogte wilde houden van mijn lego progressie. 

Wederom een succesvolle date. Het zou zomaar kunnen dat er ook een deel twee van deze man komt. Ook bij deze man is de klik aanwezig dus zou een kriebel kunnen volgen.

Ik heb op dit punt besloten om geen nieuwe contacten aan te gaan. Ik wil kijken hoe het verder gaat lopen met de mannen met wie ik een succesvolle date heb gehad.

Alle datings apps zijn op dit moment van mijn telefoon af….Zie het als fase 2 van Casual Daten in de Dertig. We gaan beginnen aan de vervolg dates.

 

 

Reacties zijn gesloten.