Hallo Meneer Karaktervast en hoe dit niet liep als gehoopt

Bak een bakje thee of koffie. Hier komt het verhaal waarin ik de belangrijkste les heb geleerd tijdens mijn dating avonturen.

Vuurwerk op een eerste date. Dat valt misschien niet te toppen.

Was het een teken? Geen idee, bizar was het in ieder geval wel. Later kwam ik erachter dat Meneer op de dag dat ik hem aansprak wilde stoppen met het daten bij Lexa net zoals ik die dag ook wilde stoppen.

Voor iemand zoals ik met slechte timing leek hier de timing juist precies goed.

De eerste date kwam hij met een nano raichu aan van Lego, de tweede date nam hij mij mee naar een arcadehal in Utrecht. Bij date drie kwam hij aan met een cursus pannenkoeken bakken omdat ik er niet goed in was. Hij leerde mij pannenkoeken bakken, gaf mij een lekkere fles whisky voor bij hem thuis en maakte mij daarna bang met horrorgames.

Bij het pannenkoeken bakken was het over. Ik wist dat het verstandig zou zijn om niet verder op date te gaan met de andere mannen. Dat de man die op zijn werk tijdens een vergadering een recept opzoekt voor appel pannenkoeken omdat die mijn favoriet zijn, misschien wel bijzonder is. Hij tikte immers alles af wat ik wilde in een man.

Hij vertelde mij dat hij vanaf het moment dat hij mij op de eerste date zag lopen in mijn rode lange jas, hij al onder de indruk was (rood is toevallig zijn lievelingskleur) en dat na onze avond bowlen in mijn bloemetjesjurk hij wist dat ik de vrouw zou zijn voor hem. Dat hij alles zou doen om mij te laten zien dat hij de juiste man is voor mij.

Als dat inhield dat ik eerst nog een paar dates moest hebben met anderen om dat in te zien, hij mij die vrijheid gaf. Hij had vertrouwen dat hij uiteindelijk toch wel met mij zou eindigen. Hij had er een goed gevoel bij.

Deze man is enorm leuk met de mini mensjes. Anders dan Jelle neemt hij echt de tijd voor de meisjes. Hij speelt elke week een bordspel met ze, toont interesse in de meisjes en wat ze leuk vinden. Komt soms uit zijn werk even langs rijden om een hapje mee te eten en de drie vrouwen in zijn leven tevreden te houden en te laten lachen.

Hij vindt dat de mini mensjes net zo belangrijk zijn als ik en wil een goede band met ze.

De meiden vroegen dan ook vrij snel of hij niet mijn vriendje kon worden. Ze gaven letterlijk hun goedkeuring wat toch enorm fijn is bij beginnende pubers.

Begin Februari vroeg hij of ik officieel zijn vriendinnetje wilde worden en ondanks dat toen even mijn bindingsangst uit het verleden omhoog sprong heb ik ja gezegd. Dat was een goede keuze. 

Hij is gevoelig en de liefste man met wie ik OOIT een relatie heb gehad. Hij is verzorgend op een niveau die ik niet eerder heb meegemaakt.  Hij wil mij en de meisjes oprecht gelukkig zien.

Alleen soms loopt het leven anders.

Hij tikte alles af wat ik zocht op mijn lijstje van de afgelopen weken.

We hebben het enorm leuk samen. Hij leerde mij dat een man lief en verzorgend kan zijn. We gingen samen heerlijk een weekend richting België.

Alleen gevoel valt niet af te dwingen. Ik miste iets. Na een aantal kleine aanvaringen wist ik wat ik miste. Passie. Voor mij was er te weinig vuur in de relatie. Deze man is fantastisch, lief, gevoelig, rustig, analytisch, echt een schat van een mens ondanks zijn ervaring met vrouwen.  Ik ben vurig, een chaoot, sociaal en een grote extravert. Je zou zeggen dat wij elkaar prachtig aanvullen.

Op dit moment in de tijd zijn we samen alleen niet compatible in een relatie. Hij heeft dingen die spelen die veel van hem vragen. Zolang die dingen spelen kan hij zichzelf niet geven. Tijdens het daten wilde hij zo graag een relatie met mij dat hij deze dingen opzij schoof, alleen in de relatie kwamen ze terug. Hij vroeg om een kans en wilde alles doen. Ik wist dat deze kans zou inhouden dat hij over zijn eigen grenzen zou gaan en ik daarom zou blijven puur OMDAT hij zijn best zou doen. Dat is niet eerlijk. Dat is een scheve verhouding. Daar wil ik geen toekomst op bouwen.

Als vrienden zijn wij enorm goed. Ik vroeg of hij vrienden wilde blijven. Zo kon hij aan rustig zichzelf werken. Als wij echt zo goed passen dan zullen we vanzelf ooit wel naar elkaar toe groeien zodra hij er klaar voor is. Hij pakte die kans aan. Ik vind het erg dat ik hem pijn heb gedaan maar de reden is legitiem en ter bescherming van wat we wel hebben. Het stukje wat ik niet kapot wil zien. We willen elkaar juist geen pijn doen, ik wil ons beide gelukkig zien. Met of zonder elkaar. Als ik hem zijn kans had gegeven hadden we over een paar weken elkaar nooit meer willen zien en hadden we elkaar echt veel pijn gedaan. Nu begrijpt hij dit ook.

De meiden vinden het jammer maar begrijpen het. Ze zijn blij dat hij nog in ons leven is hetzij op een andere manier. Ik ben dankbaar dat we nog een vriendschap hebben. De tijd gaat leren hoe dit verder loopt.

Wel heeft de situatie mij enorm zitten irriteren. Immers tikte hij op papier de belangrijke dingen af die ik zocht. Hoe kon ik dan zeuren om zoiets banaals als passie? Ik was boos op mijzelf. Ik heb het geprobeerd maar ik kon het niet. Blijkbaar zou passie ook op die lijst moeten staan. Dat is belangrijker voor mij dan ik dacht.

Meneer Karakter vast leerde mij de belangrijkste les van allemaal. Hoe cliché die dan ook mag zijn. Je hoort hem vaak maar de ervaring is anders.

Soms denk je te weten wat je zoekt maar blijkt dit niet te zijn wat je nodig hebt.

En daarmee is de dating serie klaar. Deze vrouw heeft een nieuwe aanpak geprobeerd en gedeeld met jullie. Deze manier werkte op dit moment niet voor mij maar ik heb er wel veel van geleerd. Ik weet nu de dingen die belangrijk zijn voor mij en de dingen die ik nodig heb. Dat steek ik naast een paar leuke vriendschappen in mijn zak.

Hoe nu verder? Geen dating apps of sites op dit moment in de tijd. Ik zie wel hoe het leven komt, ik ga niet meer op zoek.

Voor nu ga ik gewoon genieten van het leven.

Reacties zijn gesloten.