De Filosoof

Zo poeh he! Bijna een half jaar. Er was rust en ruimte nodig in mijn hoofd. Ik besloot na Meneer Karaktervast gewoon even niets meer te doen. Niet te zoeken, mijn leven te leven. Gewoon plezier hebben en lekker gek doen.

Er is veel gebeurd in deze tijd. Laat mij gewoon even het absolute cliché zijn. Want laten we eerlijk zijn, een cliché is het. Als je niet op zoek bent loop je er zo tegenaan.

Ik vond Meneer de Filosoof.

Het idiote is dat ik Meneer de Filosoof al in het begin van 2019 leerde kennen tijdens mijn zoektocht in het daten. Via Tinder. We praatte veel via de telefoon en whatsapp maar telkens liepen we elkander mis. Achteraf gezien lijkt het wel of het zo moest zijn. We hadden beide nog dingen te leren in relaties; wat we zoeken, wat we nu eigenlijk willen in een relatie en daarnaast moest wij beide nog dingen afsluiten.

Ik moest leren om niet te zoeken. Hij moest leren om los te laten.

Het was April, ik was weer vrijgezel en had daten afgezworen. Toen ik mijn telefoon door aan het spitten was kwam ik ineens zijn nummer tegen. Ik herinnerde mij wat hij weken ervoor had gezegd. “Het gaat niet werken zonder passie, wacht maar af. Jij hebt meer nodig  Na een paar biertjes besloot ik ineens om hem gelijk te geven. Wij hadden altijd goede filosofische gesprekken maar hij wilde destijds niet wat drinken als vrienden toen ik besloot om met Karaktervast te gaan daten.  Dus appte ik hem “Je had gelijk” Met daarbij nog het nodige rare gebrabbel wat misschien wel omhoog komt bij teveel alcohol consumptie.

Hij reageerde direct. Hij was verbaasd dat ik na weken contact opnam en hem meteen gelijk gaf. Hij wilde weten wat er was gebeurd. We belde direct een aantal uur waarna ik zoiets had van “Luister, ik ga niet op date nu maar wil je gewoon wat drinken? Het is er nooit van gekomen en ik heb liever diepe gesprekken met een drankje erbij face to face.”

Hij schoot in de lach en wilde graag afspreken. Hij meldde dat hij met Karaktervast bang was om iemand leuk te gaan vinden als ze niet vrijgezel is. Nu was het fair game in zijn optiek.

Waarop ik nogmaals benadrukte dat het absoluut GEEN date zou zijn. Verwacht verder niets, gewoon gezellig wat borrels en een goed gesprek.

Zo gezegd, zo gedaan. We spraken af om een drankje vlakbij Blast Galaxy en zijn kantoor te doen. Dan konden we vroeg afspreken, drankje doen en als het gezellig was uitwijken naar de Blast  om daar een hapje te doen en te gamen.

Daar aangekomen moest ik zoeken en stond hij uiteindelijk met zijn fiets op mij te wachten. Het drankje was gezellig en we weken uit naar de Blast. We aten een hapje, speelde fanatiek wat spelletjes en toen ging zijn telefoon…..

Iemand was vergeten een doek met brandbare troep erop buiten te hangen of hij dit wilde regelen.

Ik dacht “oh really bitch? Is dit jouw vluchtplan? We zijn niet eens op date je kunt gewoon gaan als je wil”  Hij vroeg hoe laat de pont voor mij zou gaan en ik keek hem aan van “maakt dat echt wat uit?” vervolgens vroeg hij of ik anders even mee wilde naar zijn kantoor. Mijn gedachten “Oh je maakt er een heel theaterstuk van. FINE…ik speel mee. Red jezelf hier maar uit” en met een glimlach en knipperende wimpers vertelde ik hem dat ik het niet erg vond om wel even mee te lopen. Zo gezegd zo gedaan.

Hij nam mij mee en liet trots zijn kantoor zien (fair point, ik was onder de indruk) en haalde inderdaad een doek weg en hing deze buiten. Hij bood excuses aan omdat het zo gezellig was in de blast maar dit het leven van een ondernemer soms is. “Het werk kan ineens tussen een leuke avond komen. Het hoort erbij maar ik vind het wel vervelend om zo de gezelligheid te verstoren. Ik ben blij dat je mee gekomen bent, zullen we hier nog even zitten praten en wil je een lekker glas gin? Ik zal even een muziekje aanzetten meteen, kijk lekker rond ik kom zo bij je”

Mood; The fuck gebeurd er allemaal ineens?

Puntje bij paaltje hebben we tot 4 uur in de nacht zitten babbelen met drank en heel veel gelachen. Toen we buiten keken naar het mooie uitzicht met een sigaret en ik een betoog hield over een componist onderbrak hij mij ineens. “Ja Lin ik ga je nu gewoon wel kussen. Dit wilde ik al vanaf het moment dat ik je zag aan komen lopen in je bloemenjurk.”

Mood: Wacht wat? Ik dacht dat deze man mij helemaal niet op die manier leuk vond. Gewoon meer als vrienden.

So that happend. Nu is het laat in de nacht en voer de pont niet meer terug. Ik kom dus niet met het OV terug en zit vast op de NDSM werf. Hij belde een Uber en zo kwamen we bij zijn huis aan rond 5 uur in de ochtend. Hij bood galant een Uber aan zodat ik naar huis kon maar ik ben bijven slapen.

De volgende dag had hij een familie uitje in Groningen en ben ik terug naar huis gegaan. Hij vroeg of ik misschien alsnog op date wilde waarop ik hem heb verteld dat ik nog steeds niet open stond om te daten maar dat hij mij heus nog eens op een drankje mocht trakteren.

Uiteindelijk hebben wij zo een 3 maanden niet gedate maar wel leuke dingen gedaan om elkaar beter te leren kennen. Geen verwachtingen, geen druk, geen gedoe. Na alles wat eerder gebeurde had ik rust nodig en wilde ik niet willekeurig in een relatie springen. Gewoon leven en genieten van het moment. Geen binding.

In Juli besloot ik te vragen of we het niet gewoon maar eens moesten proberen samen. Gewoon omdat het kan. Ondertussen hadden we al 7 maanden contact waarvan 3 maanden “non dates”.  Blijkbaar is het gezellig genoeg samen dat we beide niet de behoefte hadden om met anderen om te gaan, zoeken we elkaar telkens op dus laten we gewoon maar het label “stelletje” erop plakken.

Wel had ik de behoefte om aan te geven dat ik na 6 maanden wil kijken of we beide nog gelukkig zijn met de eerder gemaakte keuze. Zie het als een verlening van een contract. Dit houdt in dat we dan maar eens in Januari kijken of we beide nog tevreden zijn in het bedrijf dat ONS heet.

De meiden hebben hem trouwens in die 3 maanden ook ontmoet en dat ging natuurlijk. Die kunnen het goed vinden met elkaar.  Die vroegen ondertussen ook of deze man misschien meer dan “een vriend” was en als dat zo was dat ze dat leuk zouden vinden. Doerak probeerde ondertussen ons zelfs te koppelen. Dus de mini mensjes gaven ook hun goedkeuring.

Hij heeft in een gesprek met mij aangegeven destijds dat ook hijzelf de mini mensjes leuk vindt. Hij vind het gezellig om dingen met ze te ondernemen en stopt aandacht en tijd in de mini mensjes. Ze zijn volgens hem Linda in het klein dus hij vindt dat hij een gelukkig man is met drie leuke vrouwen in zijn leven.

Wat een grappig detail is, is dat Meneer de Filosoof al om was voordat ik hem leerde kennen. Een van zijn beste vrienden verklapte het al tijdens een drankje. “Die jongen was al verliefd voordat je hem ontmoette” De klik was er altijd al. Hij baalde enorm dat ik destijds verder ging met Karaktervast. Hij vertelde ook nog dat toen hij mijn berichtje ineens na weken zag verschijnen hij direct wist dat dit het moment was. Dat het zo hoorde te zijn. Het grapje wat we nu maken is “Everything is connected”  (geek points als je die snapt!) Toen hij mij daarna aan zag komen lopen die avond wist hij dat ik de vrouw voor hem was. Dat hij alles eraan zou doen om mijn hart te winnen, zelfs al was het een “non date”

Blijkbaar heeft hij het geheim gevonden hoe je dit kunt doen want zo zit ik nu nog steeds in een relatie met De Filosoof.  Ik zei toch dat het enorm cliché is.

Ik denk dat het juiste moment is aangekomen om nog wat verhalen en avonturen te delen van de afgelopen tijd.

Dus hoi Linda is er weer eens want jij bent waarschijnlijk ook benieuwd naar Linda en haar nieuwe schoonouders…is het weer foute boel? Wie is de Filosoof nu eigenlijk?

Tot snel!

Reacties zijn gesloten.