Kringloop Deurne, Venlo en Meijel.

Afgelopen weken ben ik van de ene kant van Nederland naar de andere gegaan. Tussendoor ben ik kringloopwinkels ingehopt en Linda zou Linda niet zijn als ze dit met jullie deelt.

Bij deze een kort review van de winkels en wat ik er gevonden heb.

Sint Jozefstraat 27, Deurne

We zijn wezen kamperen in Meijel te Limburg. Hier reden we een dagje rond op zoek naar leuke kringloopjes. We kwamen terecht in Deurne.

Rommel of Rijkdom valt nog onder het rommelige kringloop principe. Het personeel is redelijk op zichzelf en je kunt lekker rondstruinen. Zoek goed tussen alle rommel en je kunt er vast wat leuks vinden.

Ook kun je hier niet alle prijzen zien. Het is zo een moment dat je met je handen vol stuff naar de kassa loopt, de helft hebt berekend en hoopt op het beste. Alles wordt bekeken en er wordt iets geroepen. Gelukkig is het allemaal prima betaalbaar.

Wat heb ik hier allemaal gekocht?

Dit is het mooiste wat ik heb gekocht aan deze kant van Nederland. Sommige mensen zullen weten dat ik een zwak heb voor oude boeken. Dit is een prachtig exemplaar vol met wiskundige formules.

Dit is een wiskundig vademecum voor stuurlieden uit het jaar 1913. Ik heb hier volgens mij als ik het goed zeg iets van 3 euro voor betaald.

Vademecum; een kort naslagwerk voor een bepaalde specialisatie.

Op de camping was ik vergeten om een racket mee te nemen. Voor de meiden vond ik deze twee rackets met hoezen. De handvaten moeten alleen even opnieuw gewikkeld worden maar voor de meiden zijn ze verder prima om lekker mee te spelen. In totaal heb ik er volgens mij 5 euro voor betaald.

Een van de dingen waar ik gelukkig van word in een kringloop winkel is de spelletjeshoek. Ik probeer altijd spellen te vinden die net even anders zijn of waar ik nog nooit van gehoord heb.

Voor 3 euro kwam ik “Magnetic Dimensions” tegen. Een spel waar ik nog nooit van gehoord had. Het spel komt uit 1989 en die vibe heeft het ook.

In de doos zit een magnetisch bord in de vorm van een hexagon en daarnaast krijg je een beschrijving, een stokje, een standaard en zo ongeveer 220 dunne plastic magnetische vormpjes die aan beide kanten te gebruiken zijn.

Je kunt hier van alles mee maken en je “kunst” vervolgens ten toon stellen om vervolgens opnieuw te beginnen.

Het is leuk, uitdagend en je kunt er een soort 3D kunst mee maken. De meiden vinden het enorm leuk en ik heb dit nog niet eerder gezien. Ik ben fan. Mocht je dit eens tegenkomen, het is best ontspannend om hier mee te spelen.

Boerendansweg 14, Venlo

Op de terugweg reden we langs de Boerendans te Venlo. Deze winkel is veel groter dan je zou denken. Er zit een oudere man zijn beste leven te leven met een tv aan en volgens mij had hij een sigaartje. Deze winkel heeft een aantal prachtige items staan zoals een ouderwetste draagbaar drank kabinet maar is ook wat duurder. Dit drank kabinet wat bijvoorbeeld al 60 euro.

Ik had voor kerst 2017 van mijn vader een prachtig vierkant fonduesetje gehad van Boska maar deze heb ik nooit terug gekregen van Jelle. Ik wilde wel heel graag nog eens een mooie set maar ze kunnen soms best prijzig zijn.

Dit fondue set is geschikt voor kaasfondue en chocolade. De pan is keramisch en van een lekker formaat. Hij heeft een betonnen houder zodat hij veilig en stabiel staat. Deze is verwarmt door middel van een brander die je kunt verstellen, op deze manier heb je iets meer controle over hoe warm de pan wordt.

Nieuw zijn deze sets vaak minimaal 40 euro en kunnen ze fors oplopen. Deze was met doos en al, zo goed als nieuw 10 euro en ik kreeg deze van Ro nadat ik al enthousiast begon over de mini mensen kaas fondue laten ervaren.

Dorpsstraat 26 te Meijel

In Meijel zelf zit ook nog een kringloop waar wij last minute inschoten. Deze heet Eenmaal Andermaal. Deze kringloop is mooi, geordend en alles is wel duidelijk. Aardige mensen en je kunt er zelfs even lekker zitten met koffie.

Hier kwamen we in tijdsdruk maar ze hadden zoveel leuke dingen alleen kon ik nergens uit kiezen. Ik had bijna een mooie tas van het leger gekocht met een reispannetje die als bord fungeerde. Het bleef bij een aantal boeken.

Wie had gedacht dat ik twee dagen later in Fryslan aan het kringloop hoppen zou gaan?

Die krijgen jullie de volgende keer te zien. Kringloop hoppen is echt iets wat ik zo enorm leuk vind. Beter nog mijn tijgert (aka Juul) en Ro vinden het beide ook fantastisch om te doen. Lucky me.

Reacties zijn gesloten.