Kringloop te Joure en Heerenveen

transsportwei 5, Joure

Hoi Fryslan, wat was je leuk! Ook hier zijn we een dag op zoek gegaan naar leuke kringloop winkels.

Als eerste werd ons door een buurvrouw van het huisje “House of Treasures” aangeraden.

Het was ondertussen rond de 40 graden dus bloedheet. De auto had gelukkig een werkende airco, dus met muziek op en de airco aan was de auto een prima plek om je in te begeven.

De eigenaar van deze loods is aardig. We waren net 5 minuten binnen aan het rommelen en hij kwam naar ons toe om ijskoude flesjes water aan te bieden van de zaak. Ik vond dit zo attent waarop hij antwoordde “We moeten als mens met deze hitte wat meer rekening met elkaar houden” Ik was om, ik was blij en verkoeld.

Wederom een plek waar je goed kunt snuffelen. Nergens prijzen dus op het einde is het weer “fingers crossed” Nu is het vaak zo met deze methode dat je in overleg kunt over de eindprijs. Deze winkel is goedkoop dus er was nul behoefte om de prijs omlaag te gooien.

Ik heb in totaal 3 euro betaald voor de volgende items en ik heb de beste man 5 euro gegeven nadat ik nog een flesje water kreeg.

Ik had eerder een leuk rieten oude mandje gevonden maar na de muizenplaag van 3 jaar geleden kon ik die toen weggooien. Vroeger had ik er waxinelichtjes in en is hij gebruikt voor traktaties. Op dit moment staat hij naast mijn franse buikstoel met wat tafelboeken erin.

Lelijke asbakken zijn nodig in een relatie als iemand rookt. Lelijke asbakken mogen tijdens een ruzie eens kapot gegooid worden. Dus lelijke asbakken zijn altijd een leuke vondst.

Ik woon aan de kust en heb redelijk veel schelpen thema dingen bij de voordeur en op mijn balkon. Dit is een schattig olielampje die prima past bij mij als strandmens. Ro kocht trouwens twee olielampen gevuld met gekleurde stenen voor bij hem buiten.

Vervolgens kwam ik een leuke parel tegen. In deze omgeving is het normaal om boeken in het Frysk geschreven te vinden. In dit geval vond ik een boek die iemand in 1941 als cadeau heeft gehad voor zijn doop met diverse handtekeningen.

Weegbree 70-A te Heerenveen

Op aanraden van een lieve volger in Fryslan zijn we richting Heerenveen gegaan. Hier kwamen we bij De Lege Knip.

Een kringloopwinkel waar alles heel netjes geordend was met duidelijke prijzen. Dit heeft meer een soort van “gewone” winkel gevoel met lage prijzen.

Ik vond hier lesboeken om iemand Nederlands te leren lezen. Het docentenboek en het lesmateriaal. Ik heb wat mensen in mijn omgeving die nu in Nederland wonen en soms last hebben met de taal. Ik vind het prettig dat ik dit in huis heb en eens iemand kan helpen met simpele oefeningen. Ze waren iets van 50 cent per stuk.

Ik ging dit keer los op boeken. Ik vond enkele boeken die mij helpen met mijn werk zoals het basis verpleegkundige boek die ik in de thuiszorg kan gebruiken en daarnaast een medisch woordenboek. Dit is gewoon handig in mijn vakgebied en als je eens een rekening hebt of gesprek met de arts en je wilt wat verduidelijking.

Ook heb ik voor mijn opleiding al een module ontwikkelingspsychologie moeten volgen en dit is een gebied die ik enorm interessant vind. In dit boek stonden aantekeningen en stukken die gearceerd zijn. Een boek die meer de diepte in gaat is welkom bij mij thuis. Deze map met modules was 1,50.

Dan nog een map over “hedendaagse psychologie” uit 1975 met hierin kleine losse modules. De bonus van de dag was dat deze modules handgeschreven notities bezat van de vorige eigenaar.

De parel van deze dag. Iets waar ik heel content mee ben is deze ouderwetse tabakspot. Puntgaaf en ik heb er vrolijk 12,50 voor neergelegd. Ik wilde altijd al zo een pot hebben. Er zitten boontjes in aan de bovenkant om de geur te neutraliseren.

Al met al een geslaagde dag ondanks de hitte. We zijn later nog een dagje naar een andere kringloopwinkel geweest. Die is zo leuk en daar ga ik nog een apart artikel over schrijven.

Is er nog een kringloopwinkel waar ik echt eens naartoe zou moeten?

Reacties zijn gesloten.