Let’s play: Limbo, PS4 (review)

Limbo was dit keer aan de beurt. Ooit een aantal keer gespeeld op de MacBook via Steam maar nu ik hem zag staan in de Playstation Store wist ik dat deze game opnieuw bezocht diende te worden.

En it went like:

Ik heb bijna twee uur op Twitch gespeeld en samen met mijn Held Danny ben ik voorbij een aantal punten gekomen. In de clip boven kun je een snelle doorloop zien met highlights. (Spoilers)

Als quickie review kan ik zeggen dat Limbo een aanrader is als je van puzzelen houdt.

Het is een spel waarbij je handig moet nadenken. De sfeer is duister en je zult veel dood gaan (tenminste ik dan) maar iedere keer begrijp je daardoor beter hoe je verder zult komen. Dit komt omdat het spel zo donker is dat in veel donkere plekken de vallen zitten. Elke val is dodelijk.

Het is geen actief schietspel maar juist daarom is het spel makkelijk om in te komen. Het tempo bepaal je zelf. Je kunt alleen maar lopen, springen, klimmen en soms dingen verplaatsen.

Ik vind dit spel grafisch mooi, ik ben persoonlijk dol op deze stijl. Door de hele ambiance en geluidseffecten (of het gebrek aan muziek) krijg je echt het idee dat je in deze wereld zit. Wat best grappig is want dit spel verouderd prima. Limbo is namelijk voor het eerst uitgekomen in 2010 en er zijn genoeg spellen die destijds uitgekomen zijn die nu niet meer lekker spelen.

Ik heb begrepen dat het einde van het spel (ja er zit echt een einde aan) best duister is vandaar de naam “Limbo” maar daar ben ik nog niet aangekomen. Dat hoop ik van de week eindelijk te bewerkstelligen.

Iedere keer zuigt dit spel mij naar binnen en wil ik doorspelen, het volgende level ontdekken. Ondertussen heb ik wat mensen kennis laten maken met dit spel en iedereen tot nu toe is positief.

Wat verder nog fijn is om te weten is dat deze game gespeeld kan worden op diverse consoles. Hij is verkrijgbaar in de PlayStation Store, op Steam is de game te vinden, je kunt hem vinden als app voor op je mobiel en je kunt hem voor de xbox 360 en xbox one krijgen

Aanrader

Reacties zijn gesloten.