Kringloop Middelharnis

Ik ben ondertussen redelijk wat keren in Goeree-Overflakkee wezen kringloop hoppen. Juul heeft daar een mooi huis gekocht en ze is nu eenmaal mijn partner in crime als we het hebben over kringloopjes.

Door alles wat er speelt in de wereld ben ik helaas nog niet toegekomen aan de artikelen (misschien komen die later nog) maar vandaag deel ik wat vondsten van afgelopen week.

Because it makes me happy…

Captain swivel chair – Chesterfield

Juul heeft een zwak voor antiek maar is in haar huis aan de gang gegaan met een heel nieuw hoofdstuk genaamd, modern. Denk betonlook en enkele antieken stukken opnieuw geverfd.

Ze heeft ooit een Chesterfield gekocht met bijpassend bureau. En de stoel gebruikte ze niet meer, sterker nog hij stond in de weg. Laat dit nu exact de stijl zijn die perfect in mijn huis past, zelfs de kleur is spot on.

Ik mocht hem meenemen van haar voor mijn huisje en ik ben er verliefd op. Hij heeft alleen wat TLC nodig. Ik heb hem schoongemaakt, in de olie gezet en ter zijner tijd ga ik proberen de barsten in het leer te maken. Hij mist een stukje leer op een knopje maar dat is het wel. Ik moet alleen kijken welke kleur Chesterfield dit precies is. De “geleefde” look vind ik persoonlijk altijd mooi, het laat zien dat een voorwerp gebruikt en geliefd is.

Oh, hij zit trouwens Amazing.

Vervolgens gingen wij naar Kringloop t’ Pakhuus.
Daar ben ik eerder succesvol langs gehobbeld dus het leek mij een goede start. Ook deze keer vond ik wat kleding voor de meisjes maar dat leek mij niet zo interessant om te delen.

Telescoop van Marquant

Ondertussen zullen sommige hier al weten dat mijn jongste dochter gek is op alles wat met sterren en planeten te maken heeft. Ik kon voor € 20 deze telescoop meenemen en zo gezegd, zo gedaan.

Ik heb nog geen idee hoe ik de telescoop goed moet in stellen dus dat ga ik nu proberen te doen op mijn balkon, zodat we in de avond sterren kunnen kijken samen. Dat zal nog wel een dingetje worden.

Op naar kringloop “Goed voor Goed”
Deze heeft volgens mij twee locaties. Ik ben niet helemaal fan van de winkel maar dat heeft meer met de indeling te maken.

Roter blikje uit circa 1950/1970

Ik heb een rare tik. Ik ben gek op oude medische stuff. Denk aan apotheek potten, weegschalen, gewichtjes, erlenmeyers. Esthetisch helemaal mijn ding.
Dit Roter blikje past precies in dat plaatje, voor € 1 ongeveer ging hij mee.

Ik kocht een aantal jaar geleden een antiek tasje met een beugelsluiting. Hij leek hierop maar die was vervolgens gemaakt van echt zilver en met gehaakt kant. Sinds dat moment wil ik nog wel eens loeren naar dit soort items.

Bovenstaand tasje sprak mij aan, geen idee waarom. Misschien omdat ik rond waggelde in een witte jurk die dag. Ik kocht hem voor € 1 .

Hij is niet zo mooi als de antieke variant maar hij is leuk. Ook is hij groot genoeg voor mijn portemonnee en iPhone. Later op de dag gebruikte ik hem dan ook als handtasje.

Het schort en Pip

Ik ben dol op koken maar ik had nog geen kook schort in mijn bezit. Ik zoek nog steeds een schattige maar ik kwam deze tegen voor €2,50. Ik nam hem mee en kon direct die avond hem gebruiken toen ik Paella maakte voor Juul en consorten.

De laatste stop was bij “Jouw Marktkraam”
Juul heeft daar zelf een kraampje met stuff en ik kon ondertussen nog even neuzen bij de andere kraampjes.

Een oude goud weegschaal

Hier ben ik blij mee, als in…heel blij mee. Ooit ben ik op een vrijmarkt eerder een kleine goud weegschaal tegen gekomen in een kistje maar die kon ik absoluut niet betalen. Voor dit exemplaar betaalde ik € 12,50. Ja, ik weet dat hij niet helemaal compleet is. Ik mis wat kleine bladgewichtjes, maar alsnog is hij geweldig en past hij perfect in mijn collectie.

Ik hoop dat ik uiteindelijk ooit nog een antiek draagbaar apothekerskastje kan toevoegen aan mijn collectie, maar daar mag ik wel even voor sparen.

Wederom ik probeer zoveel mogelijk afstand in acht te nemen en weiger naar drukke plekken te gaan. In de tijd van Corona zijn kringloopjes (zolang het rustig is) de enige plekken waar ik soms nog even heen ga als ik de wereld even heel erg stom vind.

Reacties zijn gesloten.