Vintage cosmetica.

Oftwel…even wegzwijmelen als cosmetica fan.

De meeste cosmetica liefhebbers zullen bekend zijn met Lisa Eldrigde. Een bekende internationale visagiste die actief op YouTube looks demonstreert. Ik persoonlijk vind haar een prachtige vrouw om te zien en haar een geruststellend stemgeluid bezitten.

Deze vrouw verzameld daarnaast antieke cosmetica stukken en deelt deze soms met ons online. Zo krijg je direct een stuk geschiedenis achter een product mee.

Afgelopen week deelde ze weer een deel vanuit haar vintage collectie en ik heb dit zitten verslinden. Vandaar dat ik dit ook met jullie wilde delen.

Voor meer fantastische wegzwijmel moment in vintage cosmetica en de geschiedenis van cosmetica klik op lees meer.

Voor meer geschiedenis:

Naast Lisa Eldrigde zijn er nog vele andere filmpjes te vinden over vintage cosmetica maar tot nu toe zijn dit wat mij betreft filmpjes van een prettige kwaliteit om naar te kijken.

Wat ik opvallend vind aan vintage cosmetica en de verpakkingen is dat het gros van een luxe kwaliteit lijkt te zijn die wij nu bijna niet meer tegen komen. Ook komt redelijk veel vintage cosmetica met de optie tot navullen. Het zijn zwaardere prachtige vormgegeven compacts met de optie tot nieuw poeder. Vandaag de dag is alles meer gericht op een verbruiksmaatschappij met goedkope plastic verpakkingen.

Dit filmpje heb ik vaker gedeeld maar ik word hier zo gelukkig van.

Ik ben helaas zelf nog nooit tegen vintage cosmetica aangelopen in een kringloop, anders had ik het direct gekocht. Ik ben wel genoeg vintage medicatie en apothekers blikjes en potjes tegengekomen en die staan dus ook bij mij thuis. Het is voor mij een kruising. Het heeft het magische van Harry Potter ( I know, i know…potions) maar cosmetica werd vroeger ook op deze manier met de hand gemaakt. Het fascineert mij. Het afwegen, mengen, het hele proces.

Sommige luxe merken zoals bijvoorbeeld een Guerlain bezitten prachtige metalen compact poeders waar soms wel degelijk een navul moment aanwezig kan zijn maar het is niet meer de norm.

Ik wil uiteindelijk zelf toch ook meer kijken naar een navulbaar compact poeder. Ik hoop ooit een mooi vintage navulbaar compact te vinden die ik kan gebruiken.

Het kan zijn dat ik zelf ondertussen de eigenaresse ben van een vintage Max Factor poederdoosje…binnenkort meer…want, natuurlijk deel ik dit met jullie.

Reacties zijn gesloten.