Mijn MacBook Air

Ok dit is even een gedoe geweest want hey…het kan nooit goed gaan bij mij. Ik heb al eens een heel artikel geschreven over hoe ik mijn MacBook Pro in de oven heb gedaan. Bij dat artikel schreef ik ook al een conclusie. Nou…

Alsof Covid-19 niet genoeg was begin dit jaar, besloot mijn MacBook wederom vol dood te gaan in Maart. Ik had er de kracht niet meer voor.

Ik kreeg de mogelijkheid om een ‘nieuwe” aan te schaffen. Ik heb een beetje rond gestruind en ik kwam terecht bij Istore V.W.

Met “nieuw” bedoel ik eigenlijk “newfurbished”. Ja, dat is weer iets nieuws. Hier wordt het duidelijk uitgelegd. Ik heb geen “nieuwe mac” bankrekening en mijn oude MacBook Pro uit 2010 was ook niet nieuw en toch heb ik daar uiteindelijk nog 4 of 5 jaar op gewerkt.

Ik bestelde een MacBook Air 13″ uit 2017. Voor mij en waarvoor ik hem nodig heb helemaal prima. Ik zal eerlijk zijn. Ik vond het doodeng. Het is geen vijf euro en ik kende het bedrijf verder niet, het is newfurbished dus niet compleet nieuw. Ik heb niet zoals voorheen een partner die gewerkt heeft in een TD voor Apple producten. Het hele scala van drama kwam voorbij in mijn hoofd.

Nu zit er twee jaar garantie op deze Macbook dus ik besloot het gewoon te doen. Immers had ik echt iets nodig om op te werken. Vervolgens maakte ik een fout met de betaling want…natuurlijk deed ik dit met mijn stress hoofd. Gelukkig kreeg ik een aardige man aan de telefoon en alles werd geregeld.

De volgende dag ging de deurbel.

Ze is enorm goed verpakt.

Ook zit de Macbook met een klein stukje plakband dicht.

Ik was als een kind zo blij. Een nieuwe Macbook voelt goed. Ik kreeg er een verbazingwekkend (aldus Ro) goede hoes bij en uiteraard een lader.

Plus, ze is een skinny legend. In verhouding met mijn MacbookPro 2010 was ze zoveel dunner en lichter om mee te nemen mijn tas.

Uiteraard gaan we het hebben over in welke staat was ze. Ik zal je exact laten zien wat er “mis” mee is.

Ze heeft een moedervlekje.

Mocht je een hoes gebruiken zie je er helemaal niets van. Het enkele krasje wat erop zit is hetzelfde als je hem een week gebruikt en je draagt een armband of een horloge. Ik was zo opgelucht dat dit kleine dingetje het enige was wat je eraan kon zien.

Bedankt Rick.

Ik kon mijn werk doen, ik kon ontspannen Sims spelen, YouTube, noem het maar op. Ik was blij. Ik was enthousiast. Ik was gelukkig.

Nu zou mijn leven fantastisch zijn als het niet ineens een tijdje later mis ging op het meest klote moment. Want..natuurlijk.

Even voor het overlijden van Stephanie begon de MacBook kuren te vertonen. Hij leek wat te haperen, het toetsenbord leek het soms niet te doen en floep ineens deed mijn scherm het niet meer en de indicator van de oplader gaf niets meer aan. Op zondag. Ik had wat stuff nodig van mijn harde schijf en dinsdag was de begrafenis. Uiteraard was vervolgens op maandag de winkel gesloten.

Het open maken van een Macbook onder garantie is niet aan te raden. Daarmee verspeel je normaal gesproken je garantie.

Ik had stuff nodig voor de meiden en ik heb dus wel degelijk mijn Macbook open gemaakt om de ssd eruit te halen. Prioriteiten stellen in het leven. Fuck me right?

Vervolgens heb ik de winkel gemaild dinsdagavond en eerlijk de situatie uitgelegd. Ik heb gemeld wat ik heb gedaan en dat ik begreep dat ik hiermee geen garantie meer zou hebben. Ik wilde alsnog wel weten wat er aan de hand was en vroeg of ze er naar konden kijken. Ik wilde gewoon mijn Macbook en ik had hem nog maar 3 maanden.

De service is amazing, Rick is een held.

Ik werd gecondoleerd en kreeg te horen dat ik mijzelf geen zorgen diende te maken dat ze gingen kijken wat er aan de hand was en dat de Mac gemaakt werd binnen de garantie. Ik kreeg een retourlabel, pakte hem stevig in met een schietgebed en ploef daar ging hij.

Toen bleef het even stil. Ik kan je zeggen dat ik extreem in de stress heb gezeten en in mijn hoofd was ik al honderden euro’s armer.

Uiteindelijk kwam het goede nieuws. Mijn Mac werd compleet binnen de garantie gemaakt. Er zat een nieuw logic board in en een nieuwe fan. Ze wisten niet precies wat er mis is gegaan maar er waren issues dus BAM.

De volgende dag was ik weer verenigd met mijn Macbook. Totdat ik dezelfde dag Sims wilde opstarten. Hij viel uit. Que? Daarna starte hij niet op, daarna niet door en toen weer uit. Ik kon niets meer doen en uiteindelijk kreeg ik “Kernel Panic” Dusdanig dat ik niet eens een update kon draaien of hij viel uit. Ik heb er twee pogingen over gedaan om het besturingssysteem opnieuw te installeren. Nog steeds issues. Ik heb sims compleet opnieuw geïnstalleerd met veel gedoe, misschien lag het aan het spel. Nope. Sterker nog ik kreeg uiteindelijk zelfs een “Manic kernel” venster nadat mijn Macbook niet meer op wilde starten, en al vastliep tijden het opstarten. Hij was compleet onbruikbaar geworden. Ik heb het zelfs gefilmd onder het motto, anders stuur ik die door naar de winkel.

Met handen in mijn haar heb ik ze gebeld en ze schrokken ervan. Conclusie misschien gewoon pech. Het zal eens niet zo zijn. Opnieuw terug want dit kon niet en in deze staat van zijn zou het toch hardware matig kunnen zijn. Kernel Panic kan namelijk ook komen door defecte RAM. En die zit bij de MacBook Air op het logic board.

Fastforward. De Mac is weer opgestuurd naar Apple, ze hebben er wederom een nieuw logic board in gezet. Volgens Apple kunnen ze verder niets vinden. Bij Istore is hij getest en ook daar leek alles goed te zijn.

Conclusie. Als hij nu weer raar doet met een kernel Panic is het software matig op mijn OS. Dan staat er iets van software op die mijn MacBook compleet in de war trapt. Ik zou zelf niet weten wat maar het kan altijd gebeuren. De afspraak was dat ik het dan zou melden en dat ik hem hier vanaf thuis compleet leegtrek en overnieuw installeer (dus een complete clean Install) met instructies vanaf de store. Als dat nodig is, fine. Ik heb hem maar 3 maanden gebruikt. My body is ready.

Raad eens? Gewoon voor de fun fun. Wat denk je dat er gebeurde?

Paula kwam thuis. (Tussen ons heeft ze ondertussen gewoon een naam gekregen want ik ben gesteld geraakt op mijn kindje en Paula klinkt alsof ze met mij een wijntje drinkt en wij samen kunnen klagen)

Paula ging aan. Paula deed het een tijdje. Paula besloot een Catalina update te draaien. Die trouwens tergend lang duurde. EN DAARNA BESLOOT PAULA DAT ZE GEEN ZIN MEER HAD OM TE COMMUNICEREN.

Aka Paula maakte ineens geen geluid meer en werkt extreem traag. Youtube laadde ze niet meer en als er al een filmpje begon te spelen was dit zonder audio. Alle instelling van mijn speakers waren verder goed. In mijn hoofd….was er een soort “pang”

Ik was oprecht bang dat Paula weer weg moest. Ik besloot eerst eens een google sessie eroverheen te gooien. Wat blijkt? Heel veel mensen hebben hetzelfde probleem dankzij de nieuwe Catalina update van Apple. Er is weer een “update” voor deze update. Snap je hem nog? Puur software matig.

Nadat ik de tweede update (voor de update) heb gedraaid doet Paula weer wat ze behoort te doen en zijn we eindelijk blij met elkaar. Nu hoop ik gewoon dat ik, net zoals met mijn oude MacBook, weer jaren vooruit kan met haar en dat deze geen zombie neigingen krijgt. Plus Rick klinkt aardig maar volgens mij is hij mij nu ook wel even zat, ik heb ergens diep de behoefte om hem op een biertje te trakteren.

Ja, ik heb een nieuwe Macbook, genaamd Paula. Ja, ik ben enorm blij met haar. Ja, ze was even een zorgenkindje en JA, Rick is onze held.

Gewoon even snel nog een quickie review als je een “nieuwe” Macbook zoekt zonder de Macbook prijzen kwijt te zijn. Ja, ik zou zo weer bij Istore V.W. bestellen. Super Service in deze rare tijd.

En even een bedankje aan Raro omdat er hier nu een MacBook Pro staat die ik kon gebruiken tijdens het ziektebed van Paula. Plus Ro leert mij hoe ik als een normaal mensch gebruik van HTML.

Ondertussen functioneert Paula al een geruime tijd alsof ze net van een Spa gekomen is. Ze is in topconditie.

Reacties zijn gesloten.