Budget tip: Wasbare “Watten”schijfjes

Ik ga gewoon een snelle tip eruit gooien. Ik deelde hem al op mijn instagram, maar ik vond bij de Action: herbruikbare schijfjes.

Omdat niet iedereen mij volgt op instagram en mensen misschien wat meer wilde weten over deze schijfjes besloot ik dan maar eens ouderwets (throwback naar Beautytreat) een product voor cosmetica te reviewen.

Laten we er even naar kijken.

Je koopt ze in een zakje zonder overige verpakking wat ik enorm waardeer. Het zakje zelf is handig om ze in te wassen in de wasmachine. Dan krijg je niet het sokken dilemma. Dat je weet dat je ze erin hebt gegooid maar ze lijken er nooit meer uit te komen.

Voor € 1,99 heb je 10 stuks, die perfect zijn om je cosmetica te verwijderen. Ik heb nu een zakje maar ik ga morgen nog een zakje halen, dan zit ik voorlopig helemaal goed.

Ik kende dit soort schijfjes al, alleen normaal zijn ze aanzienlijk duurder en zeker niet zo makkelijk in een winkel te verkrijgen. Het feit dat ze nu zo bij de Action liggen vind ik heel fijn en ik vermoed dat ze snel uitverkocht zullen zijn.

Ze zijn trouwens behoorlijk groot. Je hebt er waarschijnlijk maar 1 per keer nodig voor je gehele gezicht. Het prettige aan deze stof (waar trouwens ook diverse “make up erasers” van zijn gemaakt, van die remover doeken) is dat je hem uit kan spoelen en veelal niet echt make up remover nodig hebt.

Ik heb 2 van deze doeken die ik al gebruikte. Het is namelijk ook ideaal voor als je op reis gaat. Je haalt hem over je gezicht en je bent klaar. Ik gebruik ze graag ook onder de douche met mijn gezichtsreiniger. “For that squeaky clean feeling.”

Je maakt het schijfje nat, knijpt hem uit en haalt hem over je gezicht. Vervolgens spoel je hem uit en herhaal je het proces tot je gezicht schoon is. Voor wat hardnekkigere cosmetica kun je een beetje remover op het schijfje doen en hiermee je make up verwijderen.

Dit formaat schijfje is perfect om mee te nemen in een etui voor on-the-go.

Denk even aan de tijd van het stappen, je weet wel….pre corona. Ik had altijd een broekje, een reis tandenborstel en een zakdoek in mijn zijvakje van mijn tasje. Mocht ik eens niet thuis slapen. In dit geval ben ik dan ook voorzien dat ik niet de volgende dag met panda ogen rondloop of dat ik in een wc met wc papier mijn gezicht sta te schrobben. (Ik weet dat een deel van jullie exact weet wat ik bedoel)

Dan voor de moeders nog. Ze zijn ook enorm zacht voor kleine kinderhuidjes. Ik nam altijd zo een doekje mee (van deze stof) met een inenting. Dan maakte ik hem daar nat en konden ze hem even op de plek houden na de prik.

Of misschien heb je wel een klein droog doekje nodig in je tas om je bril mee schoon te maken. Onderweg voor je laptop op iPad scherm? Deze schijfjes zijn echte multi-taskers.

Als je klaar bent kun je ze wassen in een wasmachine. Zo simpel is het. Ze zijn zacht voor je huid en goed voor het milieu.

Zeker in deze corona tijd met al die wegwerp maskers zijn alle kleine dingetjes die we kunnen doen om afval te reduceren welkom.

Ook gaat het enorm schelen in je portemonnee. Het scheelt je wattenschijfjes EN remover. (mits je niet zware cosmetica draagt)

Het is dus een win-win-win situatie.

Ik ben fan.

Reacties zijn gesloten.