Kringloop “hop” haul

Aangezien deze vrouw tegenwoordig niet veel uitjes meer op de agenda heeft staan (behalve voor mijn werk en het huishouden) had ik een fix nodig. Dit deed ik door veilig samen met mijn moeder kringloopwinkels in te duiken. Ik ging naar een aantal kringloopjes hier in de omgeving. Tijd om te kringloop “hoppen”

I shall present you with thaaa goodies.

Als eerste had ik een tafeltje of iets dergelijks nodig voor mijn gaming “set up” Ik besloot dat ik geen zin had om iedere keer mijn huiskamer een uur te moeten verbouwen voordat ik met de PS4 wilde streamen. Het was tijd voor een vast plekje.

In Velserbroek bij de Noppes kwam ik een soort hal tafeltje tegen waar ik wel iets van zou kunnen maken. Ik moet hem alleen enigszins “aanpassen”

Ik betaalde er € 20 voor en ik vond nog een leuke extra bij die het tafeltje direct in mijn franse stijl zou gooien.

Namelijk een schattig (truttig) kleedje. Hij past redelijk. Er zat nog een franje omheen maar deze liet los. Ik trok hem eraf om het kleedje iets minder “truttig” te maken. Ik betaalde € 2 voor het kleedje.

Jullie gaan de verbouwing en set-up van het tafeltje binnenkort zien. Hierbij had ik wat hulp nodig van “Le Popa” Die is wat handiger in boren dan ik.

Het tafeltje is trouwens wel een klein beetje laag dus misschien verhoog ik hem nog. Het grappige is alleen dat als ik op mijn franse antieke stoel zit, het perfect even hoog is. Match made in heaven.

Verder kwam ik zo ineens dit handwerkje tegen. Een enveloppe van kant. Hij deed iets met mij. Adorable as can be. Wederom € 2. Ooit zal ik deze voor iets speciaals gebruiken.

Fast Forward.

Ik wilde eindelijk eens naar “De groene ezel” in Heemskerk, maar bij aankomst stond er 16 man sterk in een rij te wachten. No sir, not today. Dit is de tweede keer dat ik hier niet naartoe kan. Binnenkort doe ik wel weer een poging. Ik ben benieuwd naar de “hype” ondertussen.

Door naar kringloop “Afrika” in Beverwijk. Een bende maar c’est tout. Hier kocht ik een prachtig overhemd van Mexx maar daar heb ik geen foto van op dit moment. Just take my word for it. Vervolgens reden we naar “de Wijcker” kringloop die om de hoek van de “Afrika” kringloop zit. We maakte gewoon een goede run.

Hier vond ik dit Franse kammenbakje. Het is exact wat je denkt dat het is. Vroeger bewaarde mensen hier onder andere hun kam in. Dit bakje kon je dan vinden in een badkamer of op een kaptafel. Ik bewaar er nu mijn valse wimpers en lijm in. Ik betaalde hier € 3,50 voor.

Ik weet eigenlijk niet of ik dit type wandlamp al eerder heb laten zien of dat ik deze vorige keer vergeten ben toe te voegen. In ieder geval bij dezelfde kringloop als vorige keer vond ik wederom hetzelfde soort retro wandlampje.

Dit maal niet in het blauw maar in het bruin. Mijn idee is om ze beide zwart te spuiten in in mijn kamer slaapkamer op te hangen bij de nachtkastjes. Het mooie is dat deze 3 standjes hebben van licht. Je kun het licht omlaag laten schijnen als je wilt lezen, omhoog als je sfeerlicht wilt of in het midden. Nu betaalde ik € 2,50.

Ook betaalde ik € 2,50 voor deze schaakstenen. Vorig jaar kon ik ze nergens vinden en dit is nu mijn derde setje. Ik hoopte dat deze een tikje groter waren dan mijn andere thuis maar ze zijn uiteindelijk hetzelfde formaat. Het “officiële” wedstrijdformaat. Aangezien ik het toch wil oppakken met de meiden is het niet zo een drama om een back up set stenen te hebben.

Dan nog dit smalle rolkastje voor € 3. Deze past precies naast mijn koelkast en daar staan nu extra flessen ranja, sap of andere dingen in die niet meer in de koelkast passen. Ik kan hem eventueel ook nog gebruiken in de badkamer naast mijn wastafel.

Nu was ik eigenlijk de hele tijd op zoek naar een iets groter beeldscherm voor mijn PS4. Ik heb nu een 24″ en het liefste heb ik een 27″. Helaas no such luck hier, dus besloten we nog een snelle stop te maken bij Noppes Beverwijk. Die hebben soms nog wel eens een pareltje staan.

Helaas vond ik daar geen beeldscherm maar wel nog een tafellampje met een eiken standaard. Deze was met kap € 3.

Naast zijn grote broer die ik vorig jaar bij Noppes Beverwijk kocht.

Vervolgens was het op naar huis toen mijn moeder toch even in IJmuiden een laatste stop wilde maken bij “de Kring”. Ze kent de eigenaresse hiervan en wilde haar nog wat vragen.

Vorige keer dat ik hier was zag ik een oud lampet houder ding aka antieke wastafel. Ik bestelde er toen niet al teveel aandacht aan maar nu stond hij er nog steeds.

Een lampetstel is een voorloper van de wastafel. Toen er geen stromend water was haalde men water met een kan en gebruikte een kom om zich te wassen. Het set bestond veelal uit een kom, een kan, een kammenbakje en een zeepbakje.

Anways, blijkbaar…toen hij binnenkwam was hij € 70 euro, toen ik nu weer binnenkwam kwamen we op € 50, € 40 als ik hem direct mee zou nemen . No sir, not today.

Hij is niet compleet, behalve dat, je kunt daar niet pinnen en ik had € 30 op zak. Ik besloot een gok te wagen en ik meldde hem dat ik hem voor € 30 meteen mee zou nemen. Had hij weer ruimte voor andere stuff. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb dus nu een antieke wastafel.

De schaal en spiegel zijn nog heel. Het kleine schaaltje eronder was volgens mij bedoeld om een zeepbakje weg te zetten of voor een kaarsje om het water enigszins warm te houden in de schaal. Helemaal onderin kon dan de kan staan. (deze was niet aanwezig) Al met al een goede vangst.

Ik gebruik hem trouwens nu voor mijn make up. Ik heb mijn dagelijkse make-up in de schaal gedeponeerd en op het kleine bordje twee beautyblenders. Onderin heb ik een bolle vaas gezet met mijn collectie lippenstift. Zo heb ik alles bij de hand.

Voila, toch weer wat leuke aanwinsten. Het tafeltje moet nog even afgewerkt worden, dit deel ik binnenkort met jullie. Ik wilde namelijk dat de kabels in de lade zouden komen en dat mijn PS4 vanuit de la stroom zou krijgen. De nachtlampjes moet ik nog over spuiten maar dit doe ik zodra het droog is buiten.

Zo mijn “K-hop” fix heb ik weer gehad voor de komende tijd.

Gelukkig komt black friday eraan. Ik heb mijn MAC poeder goedkoop kunnen scoren en Paco Rabanne – Lady Million maar een Blue Yeti x microfoon staat wel enorm hoog, net als een groter beeldscherm.

Reacties zijn gesloten.