First Time – Layers of Fear, PS4

Ik ben niet gek op horror games, ik vind het dramatisch. Toch kom ik iedere keer terug bij dit genre. Ik heb Layers of Fear gespeeld en het was een ervaring. Bij deze een snippet of preview

She warned me…

Gelukkig speelde ik niet alleen en kwamen er diverse mensen bij. Voor de volledige gameplay kun je onderstaande video bekijken

Me just freaking the frick out for one hour

Ik heb geprobeerd om deze gameplay compleet zelf van ondertiteling te voorzien wat een enorme klus was maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Het duurt daardoor alleen veel langer voordat ik alles bewerkt heb. Ik weet nog niet helemaal of ik dit vol kan houden.

Voor een review lees vooral door.

In Layers of Fear speel je een schilder die behoorlijke issues in het leven heeft. Door in het spel te lopen ontdek je wat er is gebeurd. Je kunt rondlopen maar al snel wordt je gewoon een simpele route voorgeschoteld. Van kamer naar kamer. Het kan zijn dat je ondertussen lastig wordt gevallen door een gedaante en dat die mij behoorlijk heeft laten schrikken. KEER OP KEER OP KEER. Dude, het is intens.

Juist omdat je gedwongen wordt ergens heen te lopen en je WEET wat er gaat komen maar je ontkomt er niet aan. Een van de dingen waar deze game in uitblinkt zijn jumpscares en graphics. Je zult in behoorlijke trippy situaties terecht komen die enorm goed zijn uitgewerkt. Zeker de kinderkamer is vol LSD trip.

De makers hebben echt hun voor deze game genomen en zijn gek op kunst. Alle kunstwerken zijn dus gecreëerd voor de game.

Al met al ben ik blij dat ik deze game (half gedwongen) heb gespeeld. De ervaring was heftig maar achteraf gezien leuk. Speel je deze game trouwens op de Playstation dan krijg je nog een verrassing tijdens het gamen betreffende je controller maar dit moet je zelf ervaren, PC gamers hebben deze “perk” niet.

Wil je jezelf goed gek maken met diverse jumpscares, speel deze gewoon in het donker, alleen….

Reacties zijn gesloten.