De aardbeienjurk

Hij schiet internet over. De aardbeienjurk. Ik zag hem en ik dacht “Die hoort bij mij, qua pasvorm en Komop….aardbeien”. Ik moest meer informatie hebben. Down the rabbit hole I went.

Deze jurk is van ontwerper Lirika Matoshi en bestaat al een tijdje. Laatst is hij eigenlijk online ontploft. De prijs? 490 dollar.

Dat is voor mij onbetaalbaar. Simpel. Ik zie geen enkele wereld waarin ik dit zou kunnen betalen. Kut.

Dus een paar dagen later waarin ik over de jurk heb gezwijmeld en foto’s heb bekeken, je kent het wel, open ik AliExpress. Daar zie ik een replica. € 17,29. De reviews zag er goed uit en ik kon het niet laten.

Ik wilde gewoon weten hoe het had kunnen zijn.

Ik bestelde de zwarte variant en toen was het afwachten geblazen. Ik zal eerlijk zijn. Ik had niet fantastisch hoge verwachtingen. Ik wist dat hij niet helemaal hetzelfde zou zijn. No way. Iets draagbaars was alles wat ik hoopte.

Na 2 weken kwam de AliExpress budget variant binnen.

Wat had ik dan ook verwacht. Zo op het eerste gezegd mwoaaah…maar zodra ik hem aandeed voltrok zich het drama.

Hij is te groot, de onderjurk plakt aan je lijfje vast en benadrukt iedere rimpel. Dan heb je een heel stuk waar de onderjurk stopt en dan nog een stuk met doorzichtig tulle die door gaat tot je enkels. Daarnaast ben ik soms spicy en niet vies van wat decolleté maar deze hals zat bijna tot mijn navel.

MAAR IK HEB EEN VISIE!
Die 18 euro ga ik niet compleet verstpillen. Ik zie potentie, de vraag is alleen kan ik hier wat van maken?

Hear me out. Wat nu als ik er een shirtje van maak?

Sommige mensen hier zijn op de hoogte van mijn niet aanwezige naai-skills maar ey, ik had niet echt veel te verliezen toch?

Zo gezegd, zo gedaan en ik begon met de onderkant eraf te knippen met mijn kledingschaar. Gewoon van “Hup, snip snip”

Nadat ik hem ongeveer op de lengte van de foto had geknipt kwam ik op het volgende probleem. De onderjurk stof is zo goedkoop als maar kan zijn en die begon in te scheuren als een ladder in een panty.

Dit zou je meteen zien onder het tulle. Dit was dus geen optie.

Volgende stap is langs de naad de zwarte onderjurk eruit knippen tot onder de buste van de jurk. Jongens….ik had het zwaar en zweet in mijn handjes. Knip ik in de tulle, dan is het klaar.

Mijn idee is een zwart spaghetti topje eronder te dragen. Mocht ik wulps genoeg zijn dan kan ik eventueel het buitenste topje wat ik straks over houdt, vastnaaien als nieuw binnen topje. Snap je wat ik bedoel?

Zit er toch een rits in, die mij niet eerder was opgevallen.

Wat inhoud dat het tulle gedeelte aan de zijkant een stuk omlaag genaaid is in het zwarte onderrok gedeelte. SJONGEJONGE…. Dat ziet er niet uit.

Dus nog zenuwachtiger, heel voorzichtig, langs de naad gaan knippen om zoveel mogelijk restjes weg te krijgen.

Wat had ik dan ook verwacht.

Alsof ik normaal kan knippen. Ik knipte te ver en zo had ik ineens een gat in het gedeelte wat ik wilde gaan dragen. Ik vervloekte mijzelf en heb ik geprobeerd met de hand rustig dicht te naaien.

Dit was eerlijk gezegd goed te doen en valt niet op. Ik was trots op mijzelf. Weer een probleem getackeld.

Als ik dan toch bezig ben met zwarte draad neem ik meteen de halslijn iets in. Dat kan ik. Er zitten toch frutsels aan. Niemand valt dat op als je hem draagt. Dat was twee minuten werk.

Ik zit nu op dit punt.

Met een zwart spaghetti topje eronder is het een prima shirtje. Ik heb hier op de foto alleen de hals iets te hoog dicht genaaid dus die heb ik weer open gehaald, om vervolgens hem even te laten zoals hij is.

Het laatste wat eraan moet gebeuren om dit moment om hem mooi draagbaar te maken is de onderkant. Er moet een zoom in. Dat kan ik niet, in geen 100 jaar kan ik met de hand, een zoom in tulle maken.Ik ken een Turkse man die altijd mijn jurken inneemt voor € 10 dus daar kan ik hem afleveren. De vraag is alleen: vind ik dit nog de moeite waard? Ik ga hem gewoon een aantal keer proberen en als ik hem echt heel tof vind staan dan laat ik er een nette zoom inzetten.

Dan heb ik geen jurk van € 414.23 (490 dollar) exclusief verzendkosten. Dan heb ik een shirtje van ongeveer € 30.

Dit zou er ongeveer zo uit zien. Dit is even hoe ik hem nu draag. Met mijn Marliesje bh voor de lijnen en speelsheid en dan een normaal topje voor onder het doorzichtige stuk. Ik ben op zoek naar mijn zwarte jeans maar die kan ik nergens vinden, dus voor nu dan met een blauwe tregging en knielaarzen.

Al met al zie ik genoeg verbeterpunten maar ik heb in deze rare Covid tijd toch geprobeerd iets positiefs ervan te maken.

Ondertussen duikt de jurk telkens op meer plekken op. RoseRegal heeft bijvoorbeeld een geïnspireerde variant gemaakt die ik ook wel leuk vind maar voor nu heb ik gewoon mijn topje en ben ik tevreden.